Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 17°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Zdar . K vánocům jsem dostal Overseas Pro Boat , po osazení multíkem (Leobritz), jsem k mé nelibosti zjistil že i po řádném dotažení se multík v držáku mírně pohybuje (klechtá) . Nevíte někdo co s tím?

[citace]linek napsal: Zdar . K vánocům jsem dostal Overseas Pro Boat , po osazení multíkem (Leobritz), jsem k mé nelibosti zjistil že i po řádném dotažení se multík v držáku mírně pohybuje (klechtá) . Nevíte někdo co s tím?[/citace]

Mám taky Overseas 2,4m, 50LB v kombinaci s Penn Slammer 460. Na první utažení se to také malinko "mele" po pár minutách chytání dotáhnu a drží to jako přilepený. Držák ani navjiká nejsou poškrábané - je to kvalitní matroš :-) (2x v Norsku)

Tak nevím , zkusil jsem do toho Oversease upnout Slammera 460 , i starší manuální multík Cormoran a obojí drží v pohodě . Jen ten Leobritz je volnější . Zdá se mě že patky Leobritze jsou trochu uzší ,možná i tenčí (ještě jsem to neměřil) .

Tak nalepit oči a nalakovat.

a nové reflex barvi..8-)

Pod UV.

2 Harty

To jsou letošní modely?? Nebo jsi přestříknul ty z loňska?? :-)

Harty, jak se ti dlouho udrží ta perleťová samolepka.

Díky Jiřan

To jsou letošní modely,nové samolepy a nové fluorescentní barvy neon night z Německa.Samolepky vydrží pokud pilkr neupálíš,jeden nátěr pryskyřicí a dvakrát lak.

Ze starých nové,tuning podle Dieter Eisele-Black Panther.

To Harty: už loni jsem obdivoval krásu tvé práce, letos se to potvrzuje.

Ty samplepky se dají sehnat u Dieter Eisele ? Jestli to tedy není tajemství :-P Je toho tam hrozně moc a nemám čas to hledat..

To ZM:Eisele je neprodává a proč by.Samolepu jsem si nechal vyrobit na zakázku.Potom jenom nakreslit ,vystřihnout a nalepit.

To ZM: Samozřejmě,že se jedná o samolepu se šupinami.Barevné perletě se dají normálně koupit.

Díky,má zvídavost je ukojena!

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.