Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty
- Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#42931 10.8.2012 v 10:43Anonymní uživatelNeaktivní(63 odpovědí)
Jakýkoliv olova ti naleje 007krivanek. Pak ještě Dufek, ale ten malý gramáže na candáty mít nebude.
#42943 10.8.2012 v 13:26..malý gramáže dělám jen pro známé když chtějí lepší háček..Malých jigovek je plný Mrk.cz..
#43021 11.8.2012 v 13:50Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete “co to dá” a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.
#43036 11.8.2012 v 18:55husky19 napsal: Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete “co to dá” a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.
Ne s Roybait nemá cenu nahazovat..spustíš volně pod loď na dno,povytáhneš pár metrů nade dno cca 5-10m a jemně pracuješ s prutem nahoru a dolu,tím mu dáš pohyb,který potřebuje…
Měl sem prut v ruce,když byl dobrý drift,ale nemá to ten účínek…je lepší s ním trochu pracovat,když je drive…prostě pořád mu dát trochu pohybu..
Na Roybait,když je klidná hladina a mírný vítr,tak ho dostaneš v klidu do 60m..myslím tím Roybait 250g..
Větší gramáž dostaneš ještě víc dole…;-);-)
#43041 11.8.2012 v 19:26sroubek282 napsal:
husky19 napsal: Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete “co to dá” a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.
Ne s Roybait nemá cenu nahazovat..spustíš volně pod loď na dno,povytáhneš pár metrů nade dno cca 5-10m a jemně pracuješ s prutem nahoru a dolu,tím mu dáš pohyb,který potřebuje…
Měl sem prut v ruce,když byl dobrý drift,ale nemá to ten účínek…je lepší s ním trochu pracovat,když je drive…prostě pořád mu dát trochu pohybu..
Na Roybait,když je klidná hladina a mírný vítr,tak ho dostaneš v klidu do 60m..myslím tím Roybait 250g..
Větší gramáž dostaneš ještě víc dole…
Ahoj musím souhlasit s panem Šroubkem :-):-):-):-):-)
Mám úplně stejný postup při chytání s touto nástrahou.
#43047 11.8.2012 v 19:44To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.
#43052 11.8.2012 v 20:03Naki napsal:
To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.
Mě letos nej halík zabral při vytahování roybaitu k hladině.
#43063 12.8.2012 v 4:58Díky pánové za své postřehy a zkušenosti. Určitě vyzkouším vše dle vašich rad. Mám jednu 400g a další (i lehčí) dokoupím. V úterý máme s partou sezení u pivka a tam dám dohromady objednávku k Simovi do shopu. 😉
#43077 12.8.2012 v 8:06Naki napsal: To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.
Taky možnost,ale s lehčí nátrahou…za čas Ti upadnou ruky od navíjení.. ;-);-);-),ale proč ne..
#43078 12.8.2012 v 8:42sroubek282 napsal:
Naki napsal: To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.
Taky možnost,ale s lehčí nátrahou…za čas Ti upadnou ruky od navíjení.. ,ale proč ne..
Ještě jednou díky, pánové.
#48520 6.12.2012 v 18:06Začíná čas příprav,tak jsem si pořídil holo.folie šupiny a nemají chybu.
#48521 6.12.2012 v 18:06#48524 6.12.2012 v 18:46Harty napsal:
Kde se to nechá koupit?
#49103 16.12.2012 v 22:31Rád bych se zeptal MifaKa, jak byly uspěšné Vaše “péřové” nástrahy.
Odprezentoval jsi zde na začátku roku, že jste měli nějaké svoje peří
a nějak jsem nezaregistroval, jaké bylo zhodnocení.
Já jsem měl bohužel jenom 2ks s Polska(asi 50g) a než jsem je dokázal nějak zhodnotit, tak jsem je urval…Nicméně dorsche jsem bez problému nachytal(i když jsem čekal polaky), ale to vytahování trojháčků bylo šílené…
Po urvání jsem improvizoval s peřím racků(co jsem našel po břehu), ale na to evidentně nereagovaly.
Pořád přemýšlím, co vymyslím tento rok…
#49104 16.12.2012 v 22:31 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty