Hasvik, NO
temperature icon 3°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 9°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Jakýkoliv olova ti naleje 007krivanek. Pak ještě Dufek, ale ten malý gramáže na candáty mít nebude.

..malý gramáže dělám jen pro známé když chtějí lepší háček..Malých jigovek je plný Mrk.cz..

Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete "co to dá" a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.

[citace]husky19 napsal: Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete "co to dá" a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ. [/citace]

Ne s Roybait nemá cenu nahazovat..spustíš volně pod loď na dno,povytáhneš pár metrů nade dno cca 5-10m a jemně pracuješ s prutem nahoru a dolu,tím mu dáš pohyb,který potřebuje...

Měl sem prut v ruce,když byl dobrý drift,ale nemá to ten účínek...je lepší s ním trochu pracovat,když je drive...prostě pořád mu dát trochu pohybu..

Na Roybait,když je klidná hladina a mírný vítr,tak ho dostaneš v klidu do 60m..myslím tím Roybait 250g..

Větší gramáž dostaneš ještě víc dole...;-);-)

[citace]sroubek282 napsal:

husky19 napsal: Je vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete "co to dá" a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.

Ne s Roybait nemá cenu nahazovat..spustíš volně pod loď na dno,povytáhneš pár metrů nade dno cca 5-10m a jemně pracuješ s prutem nahoru a dolu,tím mu dáš pohyb,který potřebuje...

Měl sem prut v ruce,když byl dobrý drift,ale nemá to ten účínek...je lepší s ním trochu pracovat,když je drive...prostě pořád mu dát trochu pohybu..

Na Roybait,když je klidná hladina a mírný vítr,tak ho dostaneš v klidu do 60m..myslím tím Roybait 250g..

Větší gramáž dostaneš ještě víc dole...

[/citace]

Ahoj musím souhlasit s panem Šroubkem :-):-):-):-):-)

Mám úplně stejný postup při chytání s touto nástrahou.

To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.

[citace]Naki napsal:

To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.[/citace]

Mě letos nej halík zabral při vytahování roybaitu k hladině.

Díky pánové za své postřehy a zkušenosti. Určitě vyzkouším vše dle vašich rad. Mám jednu 400g a další (i lehčí) dokoupím. V úterý máme s partou sezení u pivka a tam dám dohromady objednávku k Simovi do shopu. ;-)

[citace]Naki napsal: To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.[/citace]

Taky možnost,ale s lehčí nátrahou...za čas Ti upadnou ruky od navíjení.. ;-);-);-),ale proč ne..

[citace]sroubek282 napsal:

Naki napsal: To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.

Taky možnost,ale s lehčí nátrahou...za čas Ti upadnou ruky od navíjení.. ,ale proč ne..[/citace]

Ještě jednou díky, pánové.

Začíná čas příprav,tak jsem si pořídil holo.folie šupiny a nemají chybu.

[citace]Harty napsal:

[/citace]Kde se to nechá koupit?

Rád bych se zeptal MifaKa, jak byly uspěšné Vaše "péřové" nástrahy.

Odprezentoval jsi zde na začátku roku, že jste měli nějaké svoje peří

a nějak jsem nezaregistroval, jaké bylo zhodnocení.

Já jsem měl bohužel jenom 2ks s Polska(asi 50g) a než jsem je dokázal nějak zhodnotit, tak jsem je urval...Nicméně dorsche jsem bez problému nachytal(i když jsem čekal polaky), ale to vytahování trojháčků bylo šílené...

Po urvání jsem improvizoval s peřím racků(co jsem našel po břehu), ale na to evidentně nereagovaly.

Pořád přemýšlím, co vymyslím tento rok...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.