Hasvik, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 9°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 6°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo zkoušel tyto třpytky přidat do gumových ryb? Funguje to?

http://www.topfishing.eu/cutbait-trpytka-3ks-sada.html

[citace]komik napsal:

Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo zkoušel tyto třpytky přidat do gumových ryb? Funguje to?

http://www.topfishing.eu/cutbait-trpytka-3ks-sada.html%5B/citace%5DStoprocentně.Mám něco podobného-vlastní výroba .Ale když na to koukám ,tak bych je raději koupil,než se s tím piplat.To už nestihnu.Zítra odjezd.

2 komik: Kupovali jsme to na jaře v Kodani, doporučuji. Líbí se mi, že se to dá zavrtat do jakékoli gumové ryby, nemusíš mít právě cutbait. Funguje to skvěle!

Sakra, nevložil jsem foto, tak ještě jednou.

Jindro na jak dlouho že tam jedeš?8-)

[citace]Harty napsal: Nezkoušel jste někdo tuto nástrahu a když tak jak byla úspěšná.[/citace]V případě zájmu o ty to nástrahy fy.WILLIAMSON dám odkaz na SZ.

Idem do stredného Nórska v čase, kedy by tam mali už byť natiahnuté makrely. Údajne sa dajú chytať i z móla a z brehu na nástrahu, ktorej hovoria " tuška". Neviem, ako taká násraha vyzerá, či je to malý pilker, rotačka alebo niečo podobné? Na čo sa dajú z brehu loviť? Poradí mi niekto?

vd Minulý rok som bol s Illešom v augeste na Gartene a na rotačky

6g a 8g sme chytali makreli v prístave z móla.Boli všade a hlavne ráno, kedy bol ešte kľud v prístave.

vd

- přívlačí téměř na cokoliv hlavně něco menšího - vyzkoušej jigovou hlavičku s gumou i páternoster s pilkříkem

- navečer když už toho máš celkem dost, tak vyzkoušej lov makrel na plavačku. Větší splávek, dostatečná zátěž abys pár metrů od břehu dohodil, jeden háček a menší kousek masa z makrely. Bezvetří a žádný drift tomuto lovu moc nesvědčí. Takto se dají chytat makrely, ale často se takto chytí i jehlice. Musím podotknout, že tento způsob mám vyzkoušený a osvědčil se v srpnu.

chytáni makrel na jemnou prívlač považuji zaneco jedinečného...vždy se snažím alespoň jeden den v norsku tomu venovat....tak bojovnou rybu na svuj rozmer je ťežko najít...kdyby sme je mneli tady v čechách tak dozaista by tady bylo spousta týmu který by se im venovali:-Pjá osobne používam pri prívlači jenom jednu nástrahu a to podle okolností..malinkaté pilkríky,trpitky nebo flashjigi 5cm a 6g ale vposlední dobe hlavne trpitivé flashjigi jsou trefa do černýho...pošlu pár foto...nepoužívam šnúru ale vlasec 0,18 a prut 10-30g a zážitek je fantastický tak hodne zdaru...

:-D To si vážu tady na pstruhy :-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.