Hasvik, NO
temperature icon 6°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 28°C
jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Nemusíš,nové dostaneš v mnoha internetových obchodech s rybařinou,jen ta cena je trochu někde jinde.....:-D:-D

Teď nato koukám,ale pořád nikdo nepíše že má nějakou zkušenost.:-?

Chci si pořídit na zkoušku jednoho Roybaita na halíky. Jakou barvu doporučujete kdo je má? Líbí se mi ten pink fluo.

Hodně dobrá barva je keler a makrela o velikosti 32cm . Na halibuta je to ideál .

Tak na jaký gumy teda chytáte vy tady? Savage gear, od Dufka, roybait, zoom nebo jiné, nějaké obyčejnější. Mně se jednu dobu osvědčily hodně sasy shine, vozil to Gammarus, ale už je myslím nemá.

To Vydra: 22.4. sme sa vrátili z Dolmoy, mali sme so sebou 5 bední rôznych nástrah, ale najúspešnejšie boli Honzové 40-80 g jigi s hnedými gumami, môžem pre túto oblasť len doporučiť !!!!

Dnes za 12. ,tak jsem udělal posledních pár kousků a zítra už to musím konečně zabalit.Nebo tu mojí trefí.

Dnes za 6 dní,tak jsem udělal jednu hlavu.Ještě jsem nato ,ale nic nechytil:-(

guma Williamson.Váha 125g.-super nástraha. Kolega ji měl loni a skvěle si zachytal. Převážně tresky ale krásne. Gratuluji ti za koupi.

Používáte na vláčení v Norsku smáčky,případně jaké barvy a velikost jigových hlaviček.

Tuto tašku mohu jen doporučit.

Nástrahy nejen pro rybolov v Norsku.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.