Hasvik, NO
temperature icon 6°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 28°C
jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

to stroft: v jaké lokalitě?

[citace]kliknis napsal:

2 kikibut

A jak mam poznat, že tam jsou mušle a ježci?? [/citace]V odkazech je tabulka,seznam zkratek mořského dna.

[citace]kliknis napsal:

2 kikibut

A jak mam poznat, že tam jsou mušle a ježci?? [/citace]

u kamenů a na mapě by si měl mít napsaný Sh (mušle)

Díky všem, zkratky mam prostudovaný, jen tam kam jedem je jich na mapě strašně málo a daleko od sebe, ale to nějak zmáknem, člověk se zeptá, když něco neví..8-)

[citace]kliknis napsal:

2 stroft

A já se domníval že se placky nejčastěji loví na písčitém a převážně rovném dně.[/citace]

Ano, hodně se o tom píše:-) Místní mi vysvětloval, že tam kde je kočka tam je i menší halibut.

[citace]Vydra napsal:

to stroft: v jaké lokalitě?

[/citace]

Finmark

Zdarec! Chytáte někdo na ty gumy od Dufka? Dají se doporučit?

[citace]Vydra napsal:

Zdarec! Chytáte někdo na ty gumy od Dufka? Dají se doporučit?[/citace]

Chytám na ně 2roky nenaj chybu.:-P:-P:-P

Letos na ně budu chytat poprvé, ale zdají se mi vhodné a také jeho hlavičky se zpětným drátkem.

[citace]Dedek napsal: Vydra napsal:

Zdarec! Chytáte někdo na ty gumy od Dufka? Dají se doporučit?

Chytám na ně 2roky nenaj chybu.[/citace]

Tak jsem jich teď u Honzy Dufka objedal asi za 900,-Kč tak jsem zvědavej

Nezkoušel jste někdo tuto nástrahu a když tak jak byla úspěšná.

To vypadá velmi nebezpečně. Kde jsi k tomu přišel?

[citace]zdeneko napsal:

To vypadá velmi nebezpečně. Kde jsi k tomu přišel?[/citace]Koupil jsem je v bazaru ks 30kč,tak jsem neodolal.Na gumě nápis Williamson.Váha 125g.-nepoužité.

Zakladatel značky, John Williamson miloval rybaření. Jeho jediná překážka byla účinná nástraha. Nápad s lesklým alobalem se ukázal jako úspěšný, a tak zahájil výrobu lesklých nástrah v garáži svého otce.

Rostoucí firma od úspěchu k úspěchu , od skromných začátků, se stala jedním ze světových lídrů v oblasti výroby trollovacích nástrah . Williamson nadále pokračuje ve svém úsilí o kvalitu , inovace a dokonalost, což této značce vyneslo množství světových rekordů v úlovcích trofejních ryb.;-):-D

[citace]upir napsal:

Zakladatel značky, John Williamson miloval rybaření. Jeho jediná překážka byla účinná nástraha. Nápad s lesklým alobalem se ukázal jako úspěšný, a tak zahájil výrobu lesklých nástrah v garáži svého otce.

Rostoucí firma od úspěchu k úspěchu , od skromných začátků, se stala jedním ze světových lídrů v oblasti výroby trollovacích nástrah . Williamson nadále pokračuje ve svém úsilí o kvalitu , inovace a dokonalost, což této značce vyneslo množství světových rekordů v úlovcích trofejních ryb.[/citace]Tak to abych je nechal doma.Taky bych je mohl urvat:-D:-P:-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.