Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -9°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]PEN napsal:

Ps: Honzo Dufku, taky mníkům svítíš?[/citace]

Taky mi ta otázka napadla.

:-D:-D Sviť ty kluku:-D:-D:-D

Pošli tam baterku.....:-D

Když vážu návazce na mníky, tak přidávám prvky, které svítí např. hadičky, korálky atd. a to proto, abych rybu upoutal a její zvědavost upřel k mé návnadě a tak si myslím, že blikající světýlko může být dobrá věc k upoutání pozornosti.:-|

[citace]kulik napsal:

Když vážu návazce na mníky, tak přidávám prvky, které svítí např. hadičky, korálky atd. a to proto, abych rybu upoutal a její zvědavost upřel k mé návnadě a tak si myslím, že blikající světýlko může být dobrá věc k upoutání pozornosti.[/citace]

... a nebo naopak :-)

[citace]PEN napsal:

Ps: Honzo Dufku, taky mníkům svítíš?[/citace]

...blikat (néé blinkat), svítit, vše fluo a pořádně jim to dole rozsviťte...a velký háky 10/0 a výš, jak říká jigin, pro mně favorit je MUSTAD 10/0 Ultrapoint Catfish hook. Lepší jsem zatím neměl..

Honzo, bude tohle stačit?

:-D:-D

[citace]MifakM napsal:

Honzo, bude tohle stačit?

[/citace]

Pak je možné očekávat vytahování mníků s černými brýlemi.:-D:-D

To PEN:Nejde jen o ryby ale i o jiné živočichy,jednou jsem nemohl v noci spát tak jsem vylezl před boudu a vytáhl jsem klec na kraby co tam majitel měl,už při vytahování jsem pozoroval světélkování.Když jsem klec hodil opět do vody vypadalo to jako když je natřená fosvorem-metrová fosforová koule,koukal jsem jak blázen,vzbudil jsem jednoho kolegu a asi hodinu jsme tam něco házeli,vše fosforeskovalo.Druhý den kolegové řikali že už to zažili když jeli v noci člunem,ta zvířená voda fosforeskovala.Asi se rozhejbou nejací živičichové a fosforeskujou.Nevim jestli to je jen při nějaké teplotě nebo v nějakém období ale kdybych to neviděl tak nevěřim.

2 Otta: velice zajímavé. To bych chtěl vidět. Asi si na ně letos posvítím:-D

HEKTOR - ZOOM (Official single for Betisbaits © 2015)

----------------------------------------------------

a co takhle zkusit ZOOM? Do Norska by tahle TOPKA nemela nikomu chybet! Song schválen, můžete poslechnout..8-)[yt=ZfZpeYkGKks=yt]ZfZpeYkGKks[/yt]

to vapno 1:Ještě k tomu chemickému světlu,vyštrachal jsem tu hadičku,prodávaj to jako metráž,je na ní vytištěno--floraworld-6X1,5mm,na to světlo je akorát-na obrázku je ukázka možného použití.

otta, takto to nemá chybu. Díky.

:-)Fa. Cormoran dělá mraky kvalitních nástrah , které se dají na mníky k masu nebo celé rybě přidávat. 10-20cm a ve tmě to skvěle svítí.

:-)

8-O[obrazek=]

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!