Hasvik, NO
temperature icon -2°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Do těch origo přibalených bužírek to dávám taky. Jde to tam velice špatně, ale nasadím alespon do poloviny bužírky (cca 3 mm) a ještě mi svetlo nespadlo. Otázkou je jestli mi to fungovalo, jelikož ve 3 lidech na lodi to používám pouze já a nevidím nějaký nárust úlovků :-).

Ještě jen dodám, pokud to nenasadím do celé bužírky, tak tu vyčnívající část směřuji ke spodní části montáže, mám potom pocit, že to nevytváří nějaké bubliny nebo tak něco.

Světolo většinou cca do hodiny vyměním, protože už nesvítí moc dobře, dám do kapsy aby se zahřálo a měním než shasnou úplně. většinou mám 2 světla na jeden den, pak už opravdu svítí málo a dle mého to strácí smysl (o kterém jsem se ještě nepřesvědčil).

Budu reagovat na blikátko a četnost záběrů. Kamoš to nasadil a měl evidentně více záběrů než zbývající2. Pak to utrhl a byli jsme na tom zase všichni stejně.

[citace]lacoh napsal:

Ja sa chystám tento rok vyskúšať podvodnú blikačku priamo na to určenú - Mini LED Deep Attraction Drop Underwater Fishing Lure Light[/citace]

tahle je na zavit a daj se mnenit baterky a bojim se ze to dole nevydrzi tlakove

[citace]mira.sta napsal: tahle je na zavit a daj se mnenit baterky a bojim se ze to dole nevydrzi tlakove[/citace]

Zatiaľ s týmto druhom nemáme žiadne skúsenosti.

Rozmer to má 1.9cm x 6cm

Vyzerá to celkom pevné že by to nejaký tlak malo vydržať. Dnes do odjazdu na Soroya - 66. Ak to nezabudnem doma potom dám vedieť, ako sa to prejavilo. :-D

Záblesky to vydáva dosť výrazné. V niektorom príspevku som videl ako ryby reagovali na svetlo od kamery, tak by to mohli skúsiť aj na toto svetielko.:-D:-D

Loni jsme na Loktě zkoušeli malá chemická světýlka, nasazené v bužírce přímo na trojháku. Zda to přineslo zvýšené záběry, to jsme nedokázali posoudit.;-) Ryby braly,nebraly pořád stejně.8-)

Jen chci připomenout, že ta světýlka mají teď v nabídce v Lídlu, kdyby je někdo chtěl - 50 ks za 100,-Kč

Dá se také sehnat chem.světlo v tyčinkách s práškem.Jsou tenčí a svítivost mají mnohem větší a nevadí jim tolik chlad.Jednoduchá aplikace do gum. nástrah.Trnem udělat otvor a tyčinku zasunout.

Chlapi, když už je tu řeč o světelných atraktantech, co říkáte na různý hrkačky, řechtačky a jiný akustický plašiče? Letos by jsme chtěli věnovat o trochu více času lovu na maso a tak přemýšlím, zda na návazce dávat nebo nedávat zvukový prvek.

Klucí,trochu zasáhnu do diskuse....všechny svítíci prvky, řechtačky ,zvonky ,turbínky mají vnabídkach všechny firmy zabývajíci se mořským rybolovem. Většinou stojí pár korun a jsou uspůsobeny tlaku v hloubkach.V drtivé většině se používají při lovu Lengů v mníkových montážích...Z mých zkušeností všechno co pouštíte pod 100m musí svítit jak vánoční stromeček:-D...ak chcete lovit cíleně velke lengy +130cm bez blikacího světla se neobejdete. Jsou to světla reagujíci na slanou vodu.Nám se osvědčily modré a bíle impulzní světlo..zítra vám takovou blikačku nafotím...i celou montáž co používame...

svítici zlamovačky taky používame a jak Harty píše, práškový svítí lépe...důležité je aby byla celá sestava správně sestavena...kupříkladu na hloubky používame s kamarádama jen jednoháky 10/0 a výš....z trojháků padá daleko víc ryb...pak nebudete mít problém ani z takovýma příšerama

:-D

to frigo:Moc dík za dotaz,rozputal jsi tu dost užitečnou debatu.:-D:-D:-D:-D

mam ted tyto na zkousku

Já teda nevím, ale kolik ryb V Norsku svítí?

Ps: Honzo Dufku, taky mníkům svítíš?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!