Hasvik, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

To je bomba. Jsou i na prodej? Chci ty modrý :-|:-x

dnes sem konečně našel háky na kterých to sedí podle mých představ....tak se to bude dát objednat napiš sz...:-)

[citace]jigin1 napsal:

dnes sem konečně našel háky na kterých to sedí podle mých představ....tak se to bude dát objednat napiš sz...[/citace]

a jaky haky pouzivas?

jsou to vmc 1/0 myslím...dostal sem je jako vzorky

aha ja sem ted objednal 4/0 Matzuo tak sem zvedavej jaky budou

[citace]jigin1 napsal:

jsou to vmc 1/0 myslím...dostal sem je jako vzorky[/citace]

Toto VMC nejsou. Nemají ostré hrany. Ale hlavy hezké. Budu sledovat , jak ti to bude chodit ve vodě.

[citace]jigin1 napsal:

tak dnes sem se trápil se šedesátkami na kelery.docela se to povedlo tak snad budou chytat[/citace] Pájo jen se trap ,kdyby to bylo jednoduchý tak to nebude ono.Už se těším jak je prubnu. Nezapomněl jsi na pětky oči?

No jo Harty promiň na oči sem zapomněl:-Szítra ti je pošlu dnes jezdím..

Už sem se dopátral i k háčkam, tak nakonec jsou to 2/0 od ICE...tak se omlouvam za mylnou informaci....jinak flashjig má 12cm, tak myslím že akorát...

Pavle a proč na kelery a ne polaky, dorše a nebo jiné ryby? Já se také hlásím a mám o ně zájem, na polaky a dorše. U dorše jsem zvědav kde až tuto nástrahu bude mít po nasátí!:-?

Porovnaval som hrubku haku - aspon podla znameho ktory vlaci ligu je to dost dolezite - rovnako ako ostrost haku. VMC vs Mustad. Poslem foto.

Klucíí,zhánim zkušenou partu která odjíždí tak do dvou týdnů do Norska.Potřeboval by sem odskoušet 60-8O gr Flashjigi na hloubkach od 40-100m...potřebuji objektivně zjistit jak flashjig pracuje,jakou má životnost a jestli se nemotá při zpouštění se šnůrou.Je to novej výrobek a tady ho nemám šanci odskoušet a do června je jěště daleko...Mám představu že by mohl fungovat při Speadjigingu na kelery.i když chováni jigu bude odlišné jak pilkříky...věřím že nebudou mít problém ani obecnačky nebo polaci....prostě potřebuji zjistit všechny klady a zápory...Dík prosím o zaslání SZ a pak napíšu víc o mých představách...jsné že tostovací flashjigi budou zdarma...

Pavle, nech nějaké testování na později!:-D

Neboj,testovat se bude pořád...:-Dto nás posouvá do předu...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.