Hasvik, NO
temperature icon -3°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno

Nadlimitní množstí ryb

Při dovozu ryb z Norska se skoro každý z nás potýká s rizikem dovozu ryb nad dovozní kvótu.Tento rok jsme se dozvěděli o koupi nad limit.Celníci většinou jdou a počítají co člověk to polystyrenová bedna.Nechtěli jsme riskovat pokutu a problémy.Cena za 1 kg je 15 NOK při celé rybě a 30 NOK za filety.Počítá se že 1 bedna má asi 15 kg,takže za 1 bednu filet si člověk připlatí 450 NOK.Myslím si že je to pořád lepší než platit vysoké pokuty.Tento doklad zajistí na Soroyi Mark s Ahmedem a jinde je nutné se zeptat.

Odpovědět

Vytištěné to tam je.

No právě na tom jsem se zasekl. Protože jsem skoro pořád v Rakousku tak tady je na všech radlery které jsem ochutnal 2.5%

to PEN:Gambrinus, Staropramen atd. mají 2%, tak můžeš být v pohodě. Jak píše Pafka, limit je od 2,5% včetně a u jediného Samsona jsem narazil v ČR na tuto hodnotu.

Jen drobný dotaz, proč se ve vlákně o rybách řeší alkohol, když tu vlákno o alkoholu už je ????:-E

smazáno autorem

[citace]leiter napsal: čau lidi, vzhledem k tomu, že poprvé popálím až na sever, neznám situaci na hraničních přechodech S-Fin-Nor. Prosím tedy znalé problematiky, aby mi laskavě sdělili, na co se máme připravit.Předpokládám, že hranice S-Fin bude málo exponovaná, ale Fin-Nor asi již bude podléhat jisté nejistotě.

Všichni víme, že směr nahoru pár pivek vezeme navíc a dolů nějaké to kilčo rybek také.

Respektuji zákony, ale bednu si prostě naložím a nějaké to pivko navíc si také vezmu.Mám se bát, nebo je to o náhodě, na jakého celníka kápnu. Vždyť se to na příslušném vlákně řeší pořád dokola.Jestli se chceš dostat mermomocí do maléru tak to riskni.

Vím, že někdo z Vás samozřejmě a chápu to, řekne, že zákony jsou od toho, aby se dodržovaly.Jasný, beru to.

Při svých cestách do středního norska jsem byl na pár kontrolách a ačkoliv jsem s kamarády vezl přes limit, jak nahoru, tak dolu, byli vždy příslušníci moci tolerantní.

Jaké to mtedy je na severu?

Praktiky, které jsou u Ahmeda bohužel nemohu v našem působišti předpokládat...

Díky za názory[/citace]

to je přesně to, co jsem čekal, holt to budu muset přijmout.Jen na okraj, nepašuju 100 kg ryb, ani 5l rumu.

[citace]Jindrich napsal:

Vždyť se to na příslušném vlákně omílá pořád dokola.Jestli se chceš dostat do maléru tak to riskni.

Chtěl jen názor na dané otázky :leiter napsal: čau lidi, vzhledem k tomu, že poprvé popálím až na sever, neznám situaci na hraničních přechodech S-Fin-Nor. Prosím tedy znalé problematiky, aby mi laskavě sdělili, na co se máme připravit.Předpokládám, že hranice S-Fin bude málo exponovaná, ale Fin-Nor asi již bude podléhat jisté nejistotě.

[citace]leiter napsal: to je přesně to, co jsem čekal, holt to budu muset přijmout.Jen na okraj, nepašuju 100 kg ryb, ani 5l rumu.

Až budou češky ve službách státních orgánů Norska číst jak si pochvalujete tolerantnost při kontrolách - no Tě Bůh.Je to marný , je to marný, je to marný.

je vidět, že s mravokárci se roztrhl pytel.stahuji svůj příspěvek, neboť skutečně mi nešlo o radu jak pašovat chlast, nebo ryby.A od nováčků si to za ta léta tady fakt nezasloužím :-S

jindřichu, stáhni tu citaci prosím

[citace]Jindrich napsal: leiter napsal: to je přesně to, co jsem čekal, holt to budu muset přijmout.Jen na okraj, nepašuju 100 kg ryb, ani 5l rumu

[citace]leiter napsal: jindřichu, stáhni tu citaci prosím[/citace]Už je pryč;-)

sorry ještě není;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....