Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 1°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 32°C
polojasno

Nadlimitní množstí ryb

Při dovozu ryb z Norska se skoro každý z nás potýká s rizikem dovozu ryb nad dovozní kvótu.Tento rok jsme se dozvěděli o koupi nad limit.Celníci většinou jdou a počítají co člověk to polystyrenová bedna.Nechtěli jsme riskovat pokutu a problémy.Cena za 1 kg je 15 NOK při celé rybě a 30 NOK za filety.Počítá se že 1 bedna má asi 15 kg,takže za 1 bednu filet si člověk připlatí 450 NOK.Myslím si že je to pořád lepší než platit vysoké pokuty.Tento doklad zajistí na Soroyi Mark s Ahmedem a jinde je nutné se zeptat.

Odpovědět

Taky to známe:-?:-D

Ale vždy co člověk, tak bedna,jezdíme si tam zarybařit.

Loni jsme mněli štěstí ,ani jedná kontroka.Letos mám zprávy že celníci se budou zamněřovat hlavně na rybáře a na limity ryb+alkohol.Partu která je na Lofotech kontrolovali ve Švédsku a potom v Norsku na E12.Zaplatili mastnou pokutu za alkohol a byli varováni ať dodrží limity až pojedou domů.Jedem 24.5 na Otroyu tak uvidím jak dopadnem.

To Leiter

Vim, ze chodi celnici v civilu po parkovisti pri cekani na trajekt jak v Dansku, tak i v Norsku a davaji si urcite zpravy. Zda take jezdi s trajektem nevim a ani o nejakych jinych konkretnich akcich ci mistech.

To Holzby

jestli to nebyl jeden z techto :-)

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.10978779

Dá se proclít pivo nad limit a kolik by to stálo?To samé mně zajíma u ryb.

Ad 1 - dá, loňská cena byla dle soba 10 NOK za půllitr viz tohle vlákno dole.

Ad 2 - dle mě dostupných informací zcela legální cestou to nelze. Nejsem expert na clo, ale domnívám se že clo funguje vždy jako regulátor importu - clo jako takové by tedy v případě návratu z Norska do EU byla otázka do Bruselu, jenže to co se tu řeší zejména je omezení vývozu na Norské straně.

[citace]skroban5 napsal: Dá se proclít pivo nad limit a kolik by to stálo?To samé mně zajíma u ryb.[/citace]

Pivo nad limit běžně proclíváme, je to pak bez nervů. Pivo tě pak vyjde dle druhu mezi 45-60 CZK, což je lepší cena, než v norských obchodech :-)

Bez cla jsou současné radlery, které mají jen 2% alkoholu :-)

Ryby se podle mě proclívat nedají, jedinou možností je nákup od licencovaného prodejce v Norsku -potom se ti koupené ryby nepočítají do limitu :-)

Výše bylo že radlery do 2.5% a najednou jenom do 2%? Tak co je správně? :-x

Dle ambasády v Norsku, kterou jsem s tímto dotazem kontaktoval loni jsou to 2% jak píše Pafka!

Je zvláštní, že ambasáda uvedla do 2%, když v ofiko celních předpisech je do 2,49%. Každoppádně radler má 2% a není co řešit

2 PEN

Špatně jsi to pochopil a nebo já špatně napsal :-)

Bezcelně lze do Norska dovážet nápoje do 2,5% alkoholu. Ve zmínce o radlerech jsem měl na mysli, že tyto mají kolem 2% a proto jsou pod limitem. Možná znáš radlery, které mají těch 2,5%, s těmi jsem se ale nesetkal (když je občas piju, tak Staropramen a nebo Gambrinus, s jinýma zkušenost nemám).

Pro bezcelní dovoz alkoholu do Norska existují 3 alternativy :

a) 1 litr pálenky (od 22 - 60%) + 1,5 litru vína + 2 litry piva

b) 3 litry vína + 2 litry piva

c) 5 litrů piva

Jen pro doplnění - minimální věk osoby převážející alkohol je 18 let, 20 let u osoby převážející nápoj s obsahem alkoholu vyšším než 22 %

[citace]Jirik napsal:

Je zvláštní, že ambasáda uvedla do 2%, když v ofiko celních předpisech je do 2,49%. Každoppádně radler má 2% a není co řešit[/citace]

Možná jsem nevhodně položil otázku. Zajímaly mne právě jen rádlery s obsahem alhoholu do 2%. Tak jsem dostal odpověď na to, na co jsem se ptal. ;-);-)

Jinak českobudějovický Budvar začal vyrábět PardálOVO (bezinka) a prý je luxusní. Tak ho vyzkouším. :-P

to husky19:

Jasný, to je v pohodě, vždyť se nic hrozného nestalo. Výborný je i Samson, ale ten má tuším právě 2,5% :-P

[citace]Jirik napsal:

to husky19:

Jasný, to je v pohodě, vždyť se nic hrozného nestalo. Výborný je i Samson, ale ten má tuším právě 2,5% [/citace]Tušíš správně. Teď jsem se koukal na flašku.Samson má 2,5%

Jestli tam je vytisteno 2,5%, uz by mohl nastat problem :-(

Norove maji stanoveno, ze celni predpisy se vztahuji na lihoviy od 2,5% alkoholu, tzn. vcetne. Takze pokud by se celnik spatne vyspal, nebo si spatne ..., mohl by byt maler :-) :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!