Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (62 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Volnas a poslední změna proběhla před 8 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 197)
  • Autor
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Vie niekto prečo je na mulťákoch štandard pravá kľuka.

V manuále som tiež kúpil mulťák Jaxon Libra s pravou kľukou, pretože som tomu nerozumel a prišlo mi to, že to tak má byť. Ale tí, čo si kúpili Jaxon Tristan s ľavou kľukou, tak asi urobili lepšie.

Aj elelektrika Leobritz má pravú kľuku a ovládanie na ľavú ruku a niekedy nestíham “prehadzovať” ruky :-D:-D:-D

vladov
    Účastník
    (95 odpovědí)

Ďakujem za informácie. Stále sa neviem rozhodnúť. Jaxony majú malý prevod (3,2:1) a Cormoran Corboss ??? to tuhnutie to robí stále? Nevadí mi, že je po prút.

Ď.

Raca
    Účastník
    (191 odpovědí)

Cormoran corbos mam,už ho nepouživám,zkrátka dvakrát už byl v opravě,podle mě nic moc.Je to věc názoru,ale už z více stran jsem slyšel,že s tím měli taky problémy.Za mě říkám,už bych ho nekoupil.Jestli šli s kvalitou nahoru nevím.;-)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Raca napsal:

Cormoran corbos mam,už ho nepouživám,zkrátka dvakrát už byl v opravě,podle mě nic moc.Je to věc názoru,ale už z více stran jsem slyšel,že s tím měli taky problémy.Za mě říkám,už bych ho nekoupil.Jestli šli s kvalitou nahoru nevím.

tento naviják sem měl taky,ale jednou v Norsku a leží mi doma jako vzpomínka…taky ho už nepoužívám a nebudu ho používat…

Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

Cormoran corbos neukáže dobre ani na fotografii nie to ešte, aby bol vodný na rybolov. “Opustí” Ťa veľmi skoro a v najnevhodnejšej chvíli. Najlepšie skúsenosti mám s elektrikou RYOBI a ešte lepšie DAIWA. Viem, že je to iná cenová skupina, ale ak chodím pravidelne do NO, tak nieto čo riešiť. Mám aj ručné multíky, ale to sú len záložné, že keby nebodaj………

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

V půjčovně mam Okuma Convector 55, Penn Comandery dosluhovaly a už jsem je více nechtěl, hodně poruchová páčka uvolňování cívky..Convectory používáme i na Pádu na sumíky a tam je silný dělník třeba..

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Opravuje někdo ty Corbose?Při záseku mi zůstala brzda v ruce.

Raca
    Účastník
    (191 odpovědí)

To Honza Dufek: okumy se mi taky líbí,ale je nějaký slušný multiplikátor od Okumy,byť nalevo, nebo napravo s počítadlem v metrech?

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

Raca napsal: To Honza Dufek: okumy se mi taky líbí,ale je nějaký slušný multiplikátor od Okumy,byť nalevo, nebo napravo s počítadlem v metrech?

…Okuma Magda, počítadlo by vzhledem k evropskému výrobci by mělo být v metrech..

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

pocitadlo je nejvetsi blbost jakou na multik kdy kdo pridelal…

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

shark napsal:

pocitadlo je nejvetsi blbost jakou na multik kdy kdo pridelal…

Proč jako myslíš ?:-)

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

jinak tema o pozici multiky a strane navijeni…to je opravdu nemoc.

Bohuzel cesi nemaj bezne skusenosti s multiplikatorama a s morskym rybolovem vubec(jsou vijnimky to je jasny)

Je pak zde snaha aplikovat dlouholete skusenosti ze smekacim navijakem a kaprarinou…bohuzel casto beznadejne zatvrzela snaha…

Na to ze idealna pozice pro pravaka je navijak nahore a klika v pravo prisli rybari davno pred tim nez byl smekaci navijak vubec vynalezen…

Jde pohuzel o zvyk a tak je docela bezne videt navijet krajana z multikem vespod a klidne do protismeru…

Velice csto se taky pouziva spatna kombinace prutu k dannemu multiku,taky se zapomina na to ze na navijeni ,,z ruky,, je potreba vhodnej prut a mensi multiplikator.Prut by mel mit ,,hak,, napomahajici drzeni. Pri pouziti vetsich(napr.penn senator) je zase potreba jinej prut s jinym drzenim a zejmena z ukoncenim paty ,,krizem,, k cemu automatycky nalezi opasek s osazenim pro tenhle stabilizacny kriz…

Bez tehle detailu je prace s multiplikatorem peknej vopruz…pokud ale vite jak na to a mate spravne vybaveni(kombinaci) tak garantuji ze na smekaci navijak zapomenete a i kaprici nebo pstruzi pudou ven jiz jen na ,,multik,,

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to kikibut

protoze zadnej nemeri spravne a casto se to kazi…

Dobre to je leda na hrani a ne na poradnou rybacku…

Netusim k cemu to je dobry…ale pokud nekdo vi rad se to dozvim;-)

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

shark napsal: to kikibut

protoze zadnej nemeri spravne a casto se to kazi…

Dobre to je leda na hrani a ne na poradnou rybacku…

Netusim k cemu to je dobry…ale pokud nekdo vi rad se to dozvim

Je to dobrý na dvě věci……..:-D:-D:-D

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Tak jako třeba na elektrice ?!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 197)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...