Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Multiplikátor

Zdravím všechny norky a zároveň vznáším prosbu o radu na koupi multiplikátoru chtěl bych vybírat z Penn, WFT, Daiwa. Účel: střední norsko, pilkrování, Prut Pen OVERSEAS 212 INNER BOAT 2,1m, 50 LBS. Nechci šmejd, ale cena max. 3500 kč. Líbil se mi Pen Senator, ale nevím, jestli je vhodný na pilkrování do norska a pokud jo, tak jakej převod zvolit. Díky všem za rady. Petrův...

Odpovědět

Vie niekto prečo je na mulťákoch štandard pravá kľuka.

V manuále som tiež kúpil mulťák Jaxon Libra s pravou kľukou, pretože som tomu nerozumel a prišlo mi to, že to tak má byť. Ale tí, čo si kúpili Jaxon Tristan s ľavou kľukou, tak asi urobili lepšie.

Aj elelektrika Leobritz má pravú kľuku a ovládanie na ľavú ruku a niekedy nestíham "prehadzovať" ruky :-D:-D:-D

Ďakujem za informácie. Stále sa neviem rozhodnúť. Jaxony majú malý prevod (3,2:1) a Cormoran Corboss ??? to tuhnutie to robí stále? Nevadí mi, že je po prút.

Ď.

Cormoran corbos mam,už ho nepouživám,zkrátka dvakrát už byl v opravě,podle mě nic moc.Je to věc názoru,ale už z více stran jsem slyšel,že s tím měli taky problémy.Za mě říkám,už bych ho nekoupil.Jestli šli s kvalitou nahoru nevím.;-)

[citace]Raca napsal:

Cormoran corbos mam,už ho nepouživám,zkrátka dvakrát už byl v opravě,podle mě nic moc.Je to věc názoru,ale už z více stran jsem slyšel,že s tím měli taky problémy.Za mě říkám,už bych ho nekoupil.Jestli šli s kvalitou nahoru nevím.[/citace]

tento naviják sem měl taky,ale jednou v Norsku a leží mi doma jako vzpomínka...taky ho už nepoužívám a nebudu ho používat...

Cormoran corbos neukáže dobre ani na fotografii nie to ešte, aby bol vodný na rybolov. "Opustí" Ťa veľmi skoro a v najnevhodnejšej chvíli. Najlepšie skúsenosti mám s elektrikou RYOBI a ešte lepšie DAIWA. Viem, že je to iná cenová skupina, ale ak chodím pravidelne do NO, tak nieto čo riešiť. Mám aj ručné multíky, ale to sú len záložné, že keby nebodaj.........

V půjčovně mam Okuma Convector 55, Penn Comandery dosluhovaly a už jsem je více nechtěl, hodně poruchová páčka uvolňování cívky..Convectory používáme i na Pádu na sumíky a tam je silný dělník třeba..

Opravuje někdo ty Corbose?Při záseku mi zůstala brzda v ruce.

To Honza Dufek: okumy se mi taky líbí,ale je nějaký slušný multiplikátor od Okumy,byť nalevo, nebo napravo s počítadlem v metrech?

[citace]Raca napsal: To Honza Dufek: okumy se mi taky líbí,ale je nějaký slušný multiplikátor od Okumy,byť nalevo, nebo napravo s počítadlem v metrech? [/citace]

...Okuma Magda, počítadlo by vzhledem k evropskému výrobci by mělo být v metrech..

pocitadlo je nejvetsi blbost jakou na multik kdy kdo pridelal...

[citace]shark napsal:

pocitadlo je nejvetsi blbost jakou na multik kdy kdo pridelal...

[/citace]

Proč jako myslíš ?:-)

jinak tema o pozici multiky a strane navijeni...to je opravdu nemoc.

Bohuzel cesi nemaj bezne skusenosti s multiplikatorama a s morskym rybolovem vubec(jsou vijnimky to je jasny)

Je pak zde snaha aplikovat dlouholete skusenosti ze smekacim navijakem a kaprarinou...bohuzel casto beznadejne zatvrzela snaha...

Na to ze idealna pozice pro pravaka je navijak nahore a klika v pravo prisli rybari davno pred tim nez byl smekaci navijak vubec vynalezen...

Jde pohuzel o zvyk a tak je docela bezne videt navijet krajana z multikem vespod a klidne do protismeru...

Velice csto se taky pouziva spatna kombinace prutu k dannemu multiku,taky se zapomina na to ze na navijeni ,,z ruky,, je potreba vhodnej prut a mensi multiplikator.Prut by mel mit ,,hak,, napomahajici drzeni. Pri pouziti vetsich(napr.penn senator) je zase potreba jinej prut s jinym drzenim a zejmena z ukoncenim paty ,,krizem,, k cemu automatycky nalezi opasek s osazenim pro tenhle stabilizacny kriz...

Bez tehle detailu je prace s multiplikatorem peknej vopruz...pokud ale vite jak na to a mate spravne vybaveni(kombinaci) tak garantuji ze na smekaci navijak zapomenete a i kaprici nebo pstruzi pudou ven jiz jen na ,,multik,,

to kikibut

protoze zadnej nemeri spravne a casto se to kazi...

Dobre to je leda na hrani a ne na poradnou rybacku...

Netusim k cemu to je dobry...ale pokud nekdo vi rad se to dozvim;-)

[citace]shark napsal: to kikibut

protoze zadnej nemeri spravne a casto se to kazi...

Dobre to je leda na hrani a ne na poradnou rybacku...

Netusim k cemu to je dobry...ale pokud nekdo vi rad se to dozvim[/citace]

Je to dobrý na dvě věci........:-D:-D:-D

Tak jako třeba na elektrice ?!

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.