Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loppa Bergsfjord 2017

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 339)
  • Autor
    David
    Účastník
    (310 odpovědí)

Ahojte ,

jak vidím, tak momentálně to asi není zrovna růžové v okoli Sandlandu . Jsem z toho dost nervozní máme nástup 02,07 a vypadá to , aby jsme si vzali sebou dostatek jídla 🙂 . No každopádně takovéto  počasí jsem za 10 let co jezdím do Norska nezažil . Zažili jsme zklamání pokaždé co jsme přijeli a ryby nebrali , ale nakonec se vše v dobré obrátilo , tak přeju Monerovi ,. aby se to taky obrátilo. Nevěřím tomu, že je někdo schopen vychytat tuto oblast , nebo , že by se ryby vystěhovali . Byli jsme kdysi v Repvagu , což je pod Mageroyou cca 40 km ve fjordu , stejné problémy , ryby ve fjordu jako by nebyli museli jsme za nimi 4 h cestovat , ale nakonec to stálo za to . Tak přeji všem aby se vše otočilo a zachytali si co nejvíce. Bohužel za počasí nikdo nemůže a asi nic s tím nenadělá a život máme jen jeden , abychom zbytečně riskovali výjezdy v tak špatném počasi. Dole fotka , jak to nakonec v repvagu dopadlo 🙂

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

Asi to umíte lépe. Ty co odjížděli v neděli jsme také viděli. Rozhodně spokojený nebyli. Z deseti dnů rybařili tři. To je ale o počasí. Mnohem horší jsou ty ryby. Jezdit po deset dní po všech čertech a chytit jednu rybu i když velkou každý nehledá. Jezdím do tohoto kraje již asi 7 sezon a tak špatné jako poslední 3 roky to nikdy nebylo. Jsem tu ještě 4 dny a tak nebudu dělat závěry. Zatím ale mohu prohlásit na ryby někam jinam.

Ahoj jestli vám počasí dovolí zkuste to za malou Lopou viz mapka. To bylo nejvíce úspěšné místo z naší jarní výpravy.

moner
    Účastník
    (26 odpovědí)

Děkuji pánové za rady, bez urážky těch tu mám opravdu dost. Ryby tu ale prostě nejsou!!!!!!! a to už několikátou sezonu. Ta fotka od Davida to také dokazuje. Takovou velikost jsme zde pouštěli Dnes to považujeme za úspěch. Co do množství je tam cca 20 ryb a 8 rybářů, za celý den žádný zázrak.  Co ale chci říci. Upozorňuji na momentální nedostatek ryb v lokalitě a myslím, že to lze stáhnout na celý sever včetně Soroy. Počasí je sice otravné, s tím se ale nedá nic dělat, to beru.  Rozhodně ale nepomáhá mít větší loď a dražší návnady. Lepší pruty a teplejší oblečení. Ta radost z rybaření se prostě vytratí když neberou. A je to o to horší když tu čtete jak to tu bere a pak z celého ostrova nenachytá jediná parta. Tato lokalita je momentálně v poměru cena/úlovky na naprostém dnu.

Hynek Šimeček
    Účastník
    (132 odpovědí)

To co píšeš, platí momentálně pro fjord i když i tam se dá chytit, na moři ryby jsou, 16. června budu zpět na  místě a i když ryby normálně moc nefotím, tak specilně pro tebe  to jsem budu pravidelně dávat aby ,někdo kdo čte tuto diskuzi a chtěl by se na Loppu podívat,  nevěřil takovím nesmyslům, že  Loppa je na nějakém dnu.

David
    Účastník
    (310 odpovědí)

Ahoj ,

no nechtěl jsem tě nasrat , ale co se dá dělat , ryby tam někde budou , jen je najít .

Orfo
    Účastník
    (75 odpovědí)

Byl jsem s partou v Sor-Tverrfjordu 9.5.-18.5.2017. Nesouhlasím s tim, že Loppa je na dně. Byl jsem tam po šesté. Ryb bylo dost, avšak pravdou je že jsme museli jezdit až na moře cca 25-28km. Domnívam se že to bylo teplotou vody, která byla ve fjordu pouhých 3,8 stupnu. Na šelfu za ostrovem Loppa byla teplota voda už o stupeň vyšší. Chytali jsme na hloubkach kolem 100-120m. Tresek obecných hodně nad 1m, 5 kusu kolem 125cm. 1 halibut 90cm, koček taky hodne. Prevazne pilkr Solvkroken 600-750g. Loni rekordná treska 142cm a 28kg. Počasí bylo krásné, vítr do 5m, akorát byla hrozná zima.   Pro ty co byly s náma a poprvé na severu a dosaď jezdili strední Norsko to byl úžasný zážitek. Letošní Loppu za mne muzu hodnotit jako prumer.

Orfo
    Účastník
    (75 odpovědí)

David má asi pravdu, ja potvrzuji svyma fotkama taky. Jeste upozornuji, že fotky jsou letosni a taky z lonska.

moner
    Účastník
    (26 odpovědí)

Hezké fotky, taky mám doma spousty podobných a z tohoto místa. Proto mohu porovnávat. Měl by asi napsat někdo kdo tu momentálně je a vyjádřit se.  Za mě je to poslední rybaření v této oblasti. Za tu cestu a náklady na pobyt to nestojí.

Orfo
    Účastník
    (75 odpovědí)

je to tve rozhodnuti… podle mne je to skoda protoze ryby tam jsou… preji hodne stesti na Loppe i jinde

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

Take malinko přispěji, jezdíme sice na Soroyu, ale to je přes vodu kousek. Jedeme tuším po sedmé na stejné místo a ve stejný termín. Vždy jsme nachytali, ale pravdou je, že každý rok jsou ryby jinde a mě přijde že dál od břehu třeba i 20km na šelf. Ale zase chytáme větší a větší…. tak nevím.

ZDENOR
    Účastník
    (5 odpovědí)

Nesouhlasím s tím ,že zde ryby nejsou. Byli jsme zde letos v březnu a úlovky jsme měli výborné takže spokojenost.

Za mne Loppu můžu vřele doporučit.

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Naprostý nesouhlas s tím,že tam ryby nejsou.Fotky které jsou přidané výše naopak dokazují to,že je tam ryb obrovské množství a navíc pořádné.Český rybář, suchozemšťan ze srdce Evropy od nějakého potoka nebo rybníka, trpí mylnou představou,že moře je plná krabička sardinek kterou stačí jen otevřít a hned  je plný mrazák. Celý rok se těší na vysněnou dovolenou,bičuje svojí představivost na maximum,vše vidí v růžových barvách a sní o tom, jaké bude krásné počasí,jak bude tahat jednu kapitální rybu za druhou,co pošle fotek na internet a jak se mu část nákladů vrátí ve formě krásných filetů.Svá přehnaná očekávání navíc umocnuje tím, jak celý rok hltá informace,plánuje,utrácí za návnady a výbavu, usíná s plnou hlavou halibutů a ryb tak velkých, že ani obě rozpažené paže na ně nestačí….

Pak přijde tolik toužebně očekávaný  den D a po starstiplné cestě konečně stojí na břehu moře ve svém vysněném ráji a s  prutem v ruce a otevřenou pusou kouká na rozbouřené moře ,přívaly sněhu a krup a nervózně prohlíží internet, aby vzápětí zjistil,že na rybařinu v nejbližších dnech může s jistotou zapomenout.Za čas se počasí umoudří a pod dojmem mylné představy že v severním moři jsou ryby úplně všude, se bujná fantazie a sny rozplynou jak pára nad hrncem a ruku v ruce s prázným mrazákem a vynaloženými prostředky, se otvírá prostor pro zklamání a flustraci.

Vše je ale úplně jinak. Vždy jsou tam nějaké ryby které se nechají kdykoliv chytat a téměř vždy se tam nachází i obrovská hejna ryb těch vysněných. Má to ale háček. Moře je OBROVSKÉ a vaše loďička je v tomto moři jen malé zrnko písku. Ryby můžou být kdekoliv od šelfu, až po nejzapadlejší kout vnitřního fjordu.Od hloubek až po mělčiny.Můžete najezdit stovky kilometrů,můžete od nich proplout 50 metrů a potkat se s nimi nemusíte.Hledáte je tam a tam a máte je za barákem.Mapa mořského dna je užitečný pomocník,ale není pravidlem.Ryby se řídí jinými zákonitostmi a mapa je nezajímá.Pro velká hejna ryb platí zákonitost pouze jedna a tou je potrava.Malé ryby,nebo kryl.Tam kde tohle je ve velikém množství,jsou ve velkém množství i ryby.Vše je ale strašně složité a pro nás středoevropany nepochopitelné,protože tam nežijeme stále a za pár dovolených všechny tyto zákonitosti pochopit nedokážeme. Ne vše,ale hodně z tohoto chápou místní,ale i to musí být profíci,rybáři. Příliv,proudy,různě teplé a slané vrstvy vody,vítr,měsíc,slunce,tlak,počasí,potrava,hloubka a všemožné jejich kombinace….je toho moc.

Uvedu  nějakou osobní zkušenost. Soroya. Na šelfu ani šupina,jedna brosma,pár jednoskvrnek. Pak nádherná rybařina 30 metrů od břehu.Jedna treska za druhou,vše okolo metru,dvakrát halibut. Další rok Lopa.Pět dní hledání ryb s průměrným výsledkem.Kočky,pár halibutů, tresky.Standart.Poslední dva dny ryby namačkané úplně v konci fjordu 5 minut od baráku.Neskutečná rybařina kdy se okamžitě věšely ryby na návnady po dvou,po třech,vše přes metr do metru dvaceti a držely se tam celé dny,byly na obrovské ploše a sypali se z nich šproty.Když přijedu chytat a zeptám přítele Harryho kde jsou ryby (zkušenost z letošního dubna) tak mi řekne, že tresky jsou na západní straně ostrova 200m od břehu a černé tresky na východní uprostřed fjordu,ale že si to do dvou dnů vymění.Poděkuju,ale nechápu…Už jednou jsem psal že dovolená  je krátká a rychle uteče.Norské moře je tak bohaté,že si zachytáme pokaždé,ale jestli chceme opravdu kapitální ryby ve velkém množství,musíme být navíc ve správný čas na správném místě.Přídoda je příroda a byla tady se svými vrtochy a zákonitostmi daleko dříve než my a pramálo jí zajímá, že jsme vážili dlouhou a nákladnou cestu a zrovna teď stojíme s prutem v ruce na břehu moře a vstekáme se na počasí a nedostatek ryb.Často jsou prostě naše bujné představy a touhy mnohem větší než jsou možnosti a realita….Je to ale i otázka přístupu a toho,co vlastně od dovolené v Norsku očekáváme.Jsou vůbec nějaké meze? Kdy bude český rybář spokojený? Bude to teprve tehdy,když doveze tolik ryb aby mu pokryly náklady na dovolenou? Ryb je v Norsku pro nás proutkaře vždy dostatek.Ti skromnější se budou vracet spokojení pokaždé a ti náročnější s velkými ambicemi jen občas…..

moner
    Účastník
    (26 odpovědí)

Tak jsme o den dál. O pár článků jak je to tu s rybama výborné. Jen ta realita stále stejná. Nikde nic a ani tam co zaručeně, podle Vás jsou. Půjčil jsem si extra velkou loď s kabinou. Sice nevědí co by za to místní chtěli. Ale nová a silný motor. Cesta na popisovaná místa, většina uložena v lodní navigaci. Záběry ojedinělé, ryby převážně malé do 80 cm, 2x velká treska. Keleři žádní, Halibut žádný, je pravda necílili jsme na něj. Shrnutí, já jsem tu nic nechytil, Pro mě Loppa jako taková lokalita končí. Kromě ryb je to i z důvodu značné přeplněnosti rybářema. Jak jsem zjistil nejsou tu jen dva pronajímatelé jak jsem se domníval. Pronajmout se tu dá u dalších pěti malých. Další jsou pak v Bergsfjordu.  Všem za rady děkuji. Jestli mohu požádat pokud znáte někdo nějakou komornější lokalitu na severu, děkuji za typ.

ZDENOR
    Účastník
    (5 odpovědí)

Moc hezky a pravdivě napsané Jegrhanz.Máš pravdu očekávání veliké a realita bývá mnohem jiná,ale v Norsku jsem byl již 5x a vždy jsem odjížděl spokojený z úlovky a zážitky. Záleží na úhlu pohledu s jakým záměrem jsem daný rybář přijíždí.Nedá se vyhovět úplně všem prostě nikdo je hold  jeden ze sta,tak to hold prostě je.Jinak přeji všem na této lokalitě mnoho nádherných rybářských zážitků a co nejlepší počasí.

scan
    Účastník
    (48 odpovědí)

Byl jsem jednou s partou Plzeňáků v červnu v oblasti Aure. Moře jako vymetené, sem tam ryba. Závěr Plzeňáků? Moře v Norsku je vychytané, zvláště v Aure kde jezdí plno českých rybářů. Malém mě ze smíchu trefil šlak.

Jezděme do Norska se pobavit a ne za tunami a 100kg halibuty, kdo je neuloví není přece rybář.No né?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 339)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loppa Bergsfjord 2017

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...