Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loppa Bergsfjord 2017

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 339)
  • Autor
    zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

Tak se hlásím z Loppy. První den byl hledací pár kousků obecňaček, jeden okouník. Včera jsme byli na delším výletě 15 obecňaček nej 1metr, jeden halík  105 cm chycen na papriku ve 150 metrech. Do velkých ryb jsme se netrefili. Dnes jsme se pokusili poškádlit Poseidona, ale vítr 15 m/a trochu chumelenice nás přesvědčilo, aby jsme se vrátili zpět na chaloupku. Zítra to vypadá nadějně od oběda. Nějaké foto dodám později.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Držím palce a přeji lepší počasí a krásné úlovky.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Po delší odmlce kdy jsem dění nekomentoval Vás zdravím do sousedního Bergsfjordu. Podle Vašich zpráv to vypadá, že ryby ještě u pobřeží nejsou.  Původně jsem to odhadoval na tento čas a plánoval jsem také výpravu. Okolnosti nám to ale posunuli na duben.  Koukal jsem na předpověď a  má zkušenosti s místem moc optimistické vyhlídky nedavá.  Dnes to nemá moc foukat, tomu ale zase tolik nevěřím. Fouká jižní vítr a ten je tam obecně špatná volba. Ve fjordu to bude zrychlovat a moc míst kam se zašít není. Pořád ale je možno vyjet a schovat se před Sildu. Větší problém vidím v tom samotném směru větru. Ryby budou na moři a to dost daleko. Zbytek týdne to má být hodně proměnlivé a hlavně větrné mrazivé počasí.  Držím palce a dejte vědět, jak to bralo.

Myslím, že obecně ještě stojí za poznámku vývoj v posledních třech sezonách kdy pozoruji pokles ryb okolo ostrova Loppa. Doufám, že loňská sezona byla vyvrcholením a horší to již nebude.

Hynek Šimeček
    Účastník
    (132 odpovědí)

Ahoj, ryby jsou tu zatím tak nějak na střídačku chvíli se chytá skrej a pak zase zmizí, myslím, že ta hlavní vlna tresek  teprve dorazí, s tím jižním větrem jsi měl pravdu chytali jsme včera na šelfu, ale ryby nebyli dnes kluci zkouší halíky ve fjordu, tak uvidím s čím se večer vrátí.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Taky tě zdravím, to víš mě se to tu kibicuje když si sedím v teple a koukám na to v počítači. Taky mě překvapilo, že se ryby ještě neobjevili. Původně jsem vlastně chtěl jet v tomto termínu také. Asi mě chtějí udělat radost a čekají až dorazím.

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

Znovu se hlásím z Loppy. Výjezd na halíky moc dobře nedopadl, podařil se jeden kousek 40 cm a to je vše. Když počasí dovolí, zkoušíme to , ale jsou to náhodné záběry. Povedla se jen jedna treska  128 cm, jinak samí mlíčňáci cca 80 cm. Už tři dny sedíme na baráčku a vyhlížíme lepší předpověď, Dnes do rána napadlo cca 20 cm sněhu, takže lopatu do ruky a proházet cestu kolem baráku. Fotky zasněžené lodi a vercajku dodám později.

omlouvám kusé zpravodajství, ale internet na domě bude zprovozněn až koncem dubna. Připojení k internetu je provizorně k dispozici cca 400 m od chalupy a v tomhle nečase se nikomu nikam nechce.

Ice
    Účastník
    (206 odpovědí)

Držím place, když musíš kvůli internetu mimo dům, tak se nedivím, že píšeš tak málo. Nějak to tam vydržte.

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

Tak dnes odjezd domů. Teprve až v neděli se nám trochu podařilo zachytat tak jak se na sever patří. Nej treska 130  cm , 125 cm , několik stodvacitek. Co mě ale překvapilo, že i tady v tuto dobu se musí sledovat doba přílivu a odlivu. V neděli jsme chytali na plotnách za malou Loppou a po třech hodinách jako když utne. Další tři, čtyři hoďky jen náhodné záběry pak se to zase zlepšilo. Až dorazíme domů pošlu nějaké foto.

David
    Účastník
    (310 odpovědí)

2 :zok – dejte vědět jak to bylo na hranicích , pojedete určitě přes Kautokenio?

D

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

Tak jsme včera dorazili v dopoledních hodinách v pořádku domů. Ve dvou řidičích to bylo trochu náročnější, ale čistý čas od nastoupení na trajekt na Loppě až po vystoupení v Praze 42 hodin. Cca hodinové zdržení na hranicích Kautokeino, kde proběhla důkladná kontrola. Cestovali jsme Fordem Rangerem a předpokládal jsem, že je spíše zajímají dodávky. I když na semaforech svítila zelená,  hustě sněžilo, přesto nás celník zastavil a odvelel do garáže. Vyložili jsme všechny věci ven. Strašně je zajímala kamera na předním skle, která připomínala antiradar a byla podrobena zvláštní kontrole. Po zjištění, že máme opravdu jen jednu bednu a jednu trofejku na hlavu nám tolerovali lehkou nadváhu (21 – 23 kg bedna).  Naložení všeho zpět a vyrážíme. Od Tore až po Luleu zapnut náhon na všechny čtyři teplota kolem nuly, namrzlé silnice. Dál až do Prahy cesta bez problémů.

Jak jsem již psal po rybářské stránce se nám nejvíce zadařilo v neděli 2.4. Počasí nás pustilo na plotny za malou Loppou. Na počasí jsme měli trochu smůlu, toto byl jediný den ze čtrnácti, kdy bylo sluníčko, mírné vlny, vítr 3 – 5 m/s a našli jsme i ryby. Teploty pod nulou, když berou ryby, vůbec nevnímáme. Letošní zima je asi trochu posunutá, jikry v trofejkách byly poměrně malé.

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

nějaké fotky z cesty

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

nová zkušenost je pro mě odklízení sněhu z lodi lopatou,  třikrát jsme měli slušně nasněžíno

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Zoku, parádní report a krásný fotky. Myslím si, že sis prožil pravé dobrodružství. Ten sníh k severu prostě patří.

zok
    Účastník
    (543 odpovědí)

vypadalo to tam spíš jako na horách

Hynek Šimeček
    Účastník
    (132 odpovědí)

Lepší počasí přineslo krásné úlovky, kluci ze slovenska si parádně zachytali a konečně se nám podařilo dodělat molo před domem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 339)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loppa Bergsfjord 2017

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...