Pochlubte se kam si příští rok pojedete užít rybolov.
Ahoj,v květnu jedeme na Senju ..... snad to uteče :o. Luboš
Odpovědět
Nazdar,19.května Hakallestranda už teď nemůžu vydržet.
Odpovědět
květen - Senja Rodsand
červen - Sorheim Brygge
červenec - delta řeky Ebro :-)
Odpovědět
Zdravím všechny velrybáře a přeju hlavně zdraví do roku 2012!
Rád bych se zeptal zkušených "Soroyářů", jakou výbavu na přívlač si vzít na Soroyu, kam se chystám příští rok. Díky.
Odpovědět
Kup si osvědčenou se stavu na velké ryby.
Penn Slammer 460
WFT Charisma 2.4m 120-420g
WFT 0,25mm 300m 39kg
A nebudeš litovat
[yt=pSk8FkjPXE8&feature=yt]pSk8FkjPXE8&feature[/yt]
Odpovědět
Díky za radu! Výbava vypadá oproti té, kterou používám na Titranu, opravdu "pevně" :-D Ale rád zainvestuju do něčeho, co vydrží. Letos mi něco u titranského majáku narovnalo karabinku... :-( Taková blbost za pár kaček a ono to prd vydrží. Na Soroye to bude asi jiný "kafe", tak chci být připraven se vším všudy. Ten halibut je neuvěřitelnej a to video jsem viděl už asi 7x :-D Dodatečně gratuluju!
Odpovědět
Hans:To co se ti stalo s karabinou na Titranu u majáku,se stalo mě taky ve stejném místě.Když jsem tady o takových případech četl,tak jsem si říkal mě se to nemůže stát,ale bohužel stalo.Karabina na 33kg nevydržela.Od té doby jenom kvalitní karabiny i kroužky.
Odpovědět
Nevím co používate za karabiny,mně funguje tato, nejde rozepnout. :-P
Odpovědět
Každej podle svého gusta, ale ta Daliborova ve mně důvěru nevzbuzuje.
Já používám MOŘSKÁ S OBRATLÍKEM a naprostá spokojenost.
Odpovědět
To Bocman: Na prutě to vypadalo na polaka do 100cm, ale pak se mi narovnala ta karabinka a bylo po ptákách, resp. po rybě. Chvíli před tím jsem chytil polaka 84cm, takže ta karabinka mohla být "unavená", nevim. Chytáme tam na 30-60g proutky, takže s rybama nad 50cm pěkná zábava :-) Na Soroyu si tohle vybavení asi vůbec brát nebudu :-D
To Dalibor a Naki: Díky za tipy, myslím že je důležité, aby byly karabinky ocelové, nebo z co nejpevnějšího kovu, což asi na Titranu nebyl můj případ 8-O
Odpovědět
NAKI promiň ,ale ta moje je prostě jednička na trhu.:-D
Než aby se otevřela tak raději se natáhne a neotevře,
drží dál na 100%.8-O
Prodáva se v různých velikostech od 9kg - 120kg.
Odpovědět
To Dalibor: No mně se ta karabinka taky neotevřela, ona se natáhla jak kus drátu :-D
Odpovědět
Dalibore,mně se omlouvat nemusíš, ani ti neberu názor,že je to to nejlepší na trhu. Jen se mi prostě nezamlouvá, právě proto, že bych měl strach z toho natažení do rovného drátku.
Odpovědět
Já používám zpravidla tu Nakiho karabinu, byla nám i doporučena staršími rybáři, jelikož je vybavena dvěma proti sobě působícími raménky s háčky, které zabraňují právě tomu zmiňovanému natažení.
Je však dobré vědět, že ta Daliborova se natáhne ale nepovolí, jak potvrdil i Hans. Hlavní je, že vydrží. Problém je,že už ji tam po druhé nehodíš, skončila.
Odpovědět
sto lidí sto názorů...
Já nebudu psát,která je lepší a která ne...nechcu nikoho popudit kluci..;-)
Odpovědět