Hasvik, NO
temperature icon -4°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Jøstølen 2019

Dovolím si založit tohle ofiko téma. Jelikož tam jedu poprvé a úplně poprvé směr sever tak uvítám co a jak, kde co atd. Jedu sám termín 5/2019 od 8.6. do 20.6.2019. Co s sebou na jídlo, co na ryby, co na oblečení? Mám plovoucí oblek ICE Fish, mám čepici, rukavice, teplé boty (ne holinky). Mám dva pruty s multíky. Jeden ruční a jeden na motor. Dva další pruty, jeden 100-200 gr a jeden do 40 gr na přívlač. Ten druhý je sportex speciál na tresky. Německá výroba. Navijáky penn slamer. Gumy, hlavy, pilkery mám. Peříčka, papriky atd taky. Jede tam někdo ve stejný termín? Z Prahy?

Odpovědět

Na ryby do Norska jezdí s Fishing Travel Agency i dorost.

Tak tu máme konec 1. turnusu. Budeme doufat, že rybáři v tom druhém nám poskytnou více fotografií.

Vláďo,tak snad se uklidní počasí , bude se druhému turnusu dařit a podělí se o své zážitky....

Taky jim přejeme 2 max 3 vítr

Včera po příjezdu foukalo 12-13 m/s takže na vodě byli jen Němci :-))

Dneska super předpověď, takže jsme všichni byli na plotnách. V poledne vylezlo sluníčko a bylo krásně. Ryba brala výborně.

Naše loď jen vláčela. Kellery jsme měli do 80 a obecňačku nej.98cm. My jsme všechno tahali z menších hloubek a domů nic nevezli.

Každá posádka přivezla ryby, někdo končil i předčasně, protože měli plné bedny. Nej ryba byla obecňačka tušim 114.

Zítra hlásí dobrou předpověď, takže ráno znova...

Dík za info,počasí se má uklidňovat tak ať pořádně koušou a daří se.

2 Bary, krásný report. Konečně se někdo podělil o tak hezké fotky. Proč jste si nebrali žádné ryby? Jste vegetariáni?

:)

Tak ve čtvrtek jsme byli na plotnách. Spoustu ryb, ale velikostně nic moc. Já se bavil lovem kellerů 50-60na jemný vláčák. Včera kvůli větru jsme byli jen na trianglu, ale s rybama slabší. Chytili jsme si alespoň první polaky. Ale ve fjordu jsme našli místo kde braly malé obecňačky do 50cm, takže jsem se zabavili s jemným vláčákem. Lepší jak sedět na baráku.

Dneska jsme byli u žluté bójky, před 6 jsme už chytali. A hned od rána masakr. Po 2 hodinách jsme byli vyždímaní. Kelleři do 80 a nej doršáci 107 a 112. A jednoho mníčka.Vše vláčka.

Kluci z chaty, se kterými jezdíme na vodu, chytili dorše 119 a malého halíka přes 60 :-)

Na filetárně byli i 2 kelleři 94,5 a 95cm, nějakej doršák přes metr a i jedna kočka cca 60cm.

Zítra hlásí dobré počasí, takže jedeme zase až za obzor...

To Bery:

díky za info a hezké fotky z moře. Tu žlutou bojku  myslíš hned před plotnama? Už to mame jen za 14, tak snad vydrží počasí. Tak ať se vam ještě daří...

Solny :

žlutou bojku za plotnama, od kempu. Je to tak 3km za nimi. My to máme v GPS jako bod 217.

Teď jsem čeknul počasí,takže za chvíli jedeme směr triangl a pak rovnou na tento bod :-)

Jj  je to ta vedle Skjaky, taky se tam někdy motáme.  Tak sem večer zase něco frkni ať nám to utíká...dik

Pepo, to je cca 30 km. Jak tam jedete dlouho?

Dneska se to roztočilo:-)))

Klasiká vláčka s 16cm gumou aby trochu odradil menší ryby. S kolegou jsme ve 2 lidech dali nespočet slušných kelerů a polaků, 7 doršáků 80-95cm a jako třešničku jsem vyloupnul halíka 110cm. To byl splněný sen a neskutečná radost. Filetárnu navštívil jen halibut, doršák,keler a asi 3 polaci, kteří by nadali puštění. Ostatní ryby to rozdýchaly a makaly zpět do svého domova.

Kamarád měl na prutě rybu a 23minut neudělal otočku navijáku kromě chvíle kdy jsem popojížděl lodí. Když jsem viděl, co udělal můj halibut a jak " rychle" jsem ho zastavil, tak nechci ani pomyslet co to mohlo být. Jen se točila brzda. Někdy rychleji, někdy pomaleji, někdy se zastavila:-(

Jendo,je to tam okolo 26km a dá se to do hoďky, podle počasí a jaké jsou vlny. Kdy a kam letos jedeš?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!