Tak, môj team - ja, manželka a dvaja vnuci (12 a 16 rokov) sme sa včera v noci vrátili šťastne z Jostolenu domov. Vzhľadom na neutíchajúci vietor sme sa neodvážili na "Platne" a tak sme sa trápili vo fjorde a v okolí Trianglu. Naša "úspešnosť" bola blízko nule, aj keď je pravda, že z móla v prístave sa dala chytiť dáka makrela, ale to by sme si bedničky nenaplnili.
V tejto zúfalej situácii sa objavil záchranca - Jej Veličenstvo Janka Seitzová. Poradila nám, že by sme si mohli prenajať rybársky kuter a s týmto sa pokúsiť o dáky rybársky úspech. Janka nielen poradila, ale aj vybavila kuter a tak sme my a ďalší dvaja Nemci vyrazili. Vo veľkých vlnách sa loď hodne húpala a môj mladší vnuk okúsil, čo je to "morská nemoc" a z aktívnej rybačky bol vyradený. Starší vnuk ťahal 50-60 cm kelery vo väčších množstvách a moja manželka okrem kelerov aj 4 ks treska obyčajná v mierach 100+ cm. Nemci boli evidentne neskúsení a nemali ani vhodné pilkre, príp. nadväzce. Ponúkol som im tieto veci, no neviem prečo odmietli a s rešpektom pozerali na "kráľovnú lovu". Kapitán kutra bol milý, ochotný a zručný profesionál. Ulovené ryby už na lodi vyčistil a vyvrhol, takže polovicu práce urobil za nás. Je to skutočný profík, ktorému patrí naša veľký vďaka.
My sme si naše bedničky naplnili a do konca pobytu sme sa pokúšali o dáky rekordný, prípadne zaujímavý úlovok. Už sa žiaľ nepodaril, ale domov sme odchádzali spokojní a oddýchnutí.
Vaša výsosť , kráľovná Janka I - veľmi pekne ďakujeme. :-)