Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 0°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -4°C
mírné sněžení
Bergen, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Florida, Texas 2012

« Předchozí 1 2 3 4 5
Hena
23.10.2012 ID: 524990

Ahoj všichni,

je po sezoně a konečně jsem se dostal k tomu, abych poslal příspěvek k uplynulé sezóně.

Letos jsme se rozhodli, že vynecháme naše oblíbené Norsko a podíváme se za velkou louži. Začali jsme v Georgii a pokračovali přes Floridu, Mississippi, Alabamu do Texasu. Na Floridě se nás ujali kamarádi Milan a Ruda a chytali jsme z jejich lodě - super. Zachytali jsme si parádně a viděli jsme i krásné kousky žraloků.

Pak jsme chvíli výletili a navštívili New Orleans až jsme dorazliji za Štefanem ( Shark ) do Texasu. Chytli jsme pár žraloků a taky jsme je i ochutnali. Tímto děkuji Štefanovi za vstřícnost a ochotu.

Dále jsme pokračovali ke Kirkovi na kostlíny. Super chytačka - chytili jsme celkem asi 12 kostlínů za dva dny. Super zážitek. Jen jsme byli trochu rozladěni z nešetrného chování k rybám. V porovnání s tím co jsme zažili na Fraseru v BC a jak se chováme v Norsku velký rozdíl.

Pokud chcete vidět nějaké foto a video tak tady je odkaz . Jen je to delší cca 40 minut.

[yt=mf0Wb7RMuYc=yt]mf0Wb7RMuYc[/yt]

0
Odpovědět
Vlkous
21.11.2012 ID: 1047731

[citace]northwolf napsal:

jinej kraj, jinej mrav. Oni myslím i australané mají své zkušenosti s kaprem - mám za to že jsem o tom kdysi četl článek pravděpodobně v Rybářství a pokud úspěšně přemáhám sklerózu tak se tam psalo že v případě úlovku kapra platí přísný zákaz ho pustit

Austrálie je vůbec zajímavá země, každou chvíli se tam přemnoží něco jiného - zajíci, kobylky, kapři..

V některých částech Evropy a Asie je zase přemnoženej člověk, kromě Číny ho snad nikdo nereguluje, takže jestli se to nezmění, tak to jednou bude daleko větší prů..r než kapr s amurem v USA, nebo zajíci v Austrálii .[/citace]

Taky jsem to kdysi četl.

Kapr obecný byl zavlečen do Austrálie, kde je považován za extrémně nebezpečný invazívní druh, který má velmi devastující vliv na tamní sladkovodní ekosystémy.

Kapr v Austrálii

To samé se týká tolstolobika v USA

USA

Někde jsem taky četl, že některé tyto invazivní ryby využívají jako hnojivo. Alespoň něco málo využijou.

Myslím si, že kdyby se stalo něco podobného s tolstolobikem u nás a měl by vytlačit původní druhy, tak by to byl obdobnej masakr.

0

Odpovědět

shark
21.11.2012 ID: 1047746

jsem rad ze se zde najdou i lide co veci rozumi a nezijou ,,na oblacku,, ale nohama na zemi;-)

No invaze tolsolobika prinesla alespon nove spusoby lovu,jen jak to nazvat...chytani do lode?;-)[yt=x3Bf0WhvsNk=yt]x3Bf0WhvsNk[/yt]

0

Odpovědět

ZM
21.11.2012 ID: 1047750

Moc pěkné chytání! Dají se američtí Silver Carp jíst-udit?

0

Odpovědět

shark
21.11.2012 ID: 1047755

to ZM tak ono uzeni je podle mne jedina rozumni uprava tolstolobika , a na rozdil od kapra se dokonce objevili v USA pokusy to jist a dokonce komercne spracovat.Bohuzel porad prevlada spracovani na hnojivo;-)

Osobne uzeneho tolsolobika neodmitam(na rozdil od kapra,toho opravdu nemusim) a je mozny ze casem jsi ziska i oblibu u casti americanu...no uvidime:-D

0

Odpovědět

Hena
27.11.2012 ID: 1048084

Ahoj všem,

chvilku jsem tady nebyl a je vidět, že se nám diskuze pěkně rozjela.

Jen bych chtěl upřesnit pár věcí :

1. To jak Kirk zachází s rybama se nám nelíbilo a napsal jsem to hned od začátku i s tím, že vidím obrovský rozdíl v zasázení s rybou na rozdíl od Andyho z Britské Kolumbie. Byli jsme tam jako platící rybáři a on byl průvodce a proto jsme do jeho zacházení s rybou nezasahovali. Schválně jsem to dal i do videa, aby to viděli i ostatní - jasně mohli jsme si hrát na Jakuba, ale to by bylo nahrané a ukazoval bych nepravdivou pohádku.

2. Shark je super chlap. V životě jsem ho neviděl, jen jsme si napsali jeden mail před naším odjezdem a potom jsme mu volal až z Texasu, že za ním jedeme. Uvítal nás, ubytoval, nakrmil, půjčil nám vybavení, převážel nás mezi lovnými místy a celkově se k nám choval jako ke starým kamarádům, nebo k rodině. Proto ještě jednou díky moc a doporučuji se s ním spojit pokud budete chtít chytat na moři v Texasu.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Silon Platil 0,50mm 14,5kg 100m

Sleva 10 Kč
Silon Platil 0,50mm 14,5kg 100m
149 Kč
139 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Daiwa BG Boat 2,1m 150-400g

Sleva 100 Kč
Daiwa BG Boat 2,1m 150-400g
3 690 Kč
3 590 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Silon Platil 0,80mm 36kg 100m

Sleva 10 Kč
Silon Platil 0,80mm 36kg 100m
199 Kč
189 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.