Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Florida, Texas 2012

« Předchozí 1 2 3 4 5
Hena
23.10.2012 ID: 524990

Ahoj všichni,

je po sezoně a konečně jsem se dostal k tomu, abych poslal příspěvek k uplynulé sezóně.

Letos jsme se rozhodli, že vynecháme naše oblíbené Norsko a podíváme se za velkou louži. Začali jsme v Georgii a pokračovali přes Floridu, Mississippi, Alabamu do Texasu. Na Floridě se nás ujali kamarádi Milan a Ruda a chytali jsme z jejich lodě - super. Zachytali jsme si parádně a viděli jsme i krásné kousky žraloků.

Pak jsme chvíli výletili a navštívili New Orleans až jsme dorazliji za Štefanem ( Shark ) do Texasu. Chytli jsme pár žraloků a taky jsme je i ochutnali. Tímto děkuji Štefanovi za vstřícnost a ochotu.

Dále jsme pokračovali ke Kirkovi na kostlíny. Super chytačka - chytili jsme celkem asi 12 kostlínů za dva dny. Super zážitek. Jen jsme byli trochu rozladěni z nešetrného chování k rybám. V porovnání s tím co jsme zažili na Fraseru v BC a jak se chováme v Norsku velký rozdíl.

Pokud chcete vidět nějaké foto a video tak tady je odkaz . Jen je to delší cca 40 minut.

[yt=mf0Wb7RMuYc=yt]mf0Wb7RMuYc[/yt]

0
Odpovědět
Vlkous
21.11.2012 ID: 1047731

[citace]northwolf napsal:

jinej kraj, jinej mrav. Oni myslím i australané mají své zkušenosti s kaprem - mám za to že jsem o tom kdysi četl článek pravděpodobně v Rybářství a pokud úspěšně přemáhám sklerózu tak se tam psalo že v případě úlovku kapra platí přísný zákaz ho pustit

Austrálie je vůbec zajímavá země, každou chvíli se tam přemnoží něco jiného - zajíci, kobylky, kapři..

V některých částech Evropy a Asie je zase přemnoženej člověk, kromě Číny ho snad nikdo nereguluje, takže jestli se to nezmění, tak to jednou bude daleko větší prů..r než kapr s amurem v USA, nebo zajíci v Austrálii .[/citace]

Taky jsem to kdysi četl.

Kapr obecný byl zavlečen do Austrálie, kde je považován za extrémně nebezpečný invazívní druh, který má velmi devastující vliv na tamní sladkovodní ekosystémy.

Kapr v Austrálii

To samé se týká tolstolobika v USA

USA

Někde jsem taky četl, že některé tyto invazivní ryby využívají jako hnojivo. Alespoň něco málo využijou.

Myslím si, že kdyby se stalo něco podobného s tolstolobikem u nás a měl by vytlačit původní druhy, tak by to byl obdobnej masakr.

0

Odpovědět

shark
21.11.2012 ID: 1047746

jsem rad ze se zde najdou i lide co veci rozumi a nezijou ,,na oblacku,, ale nohama na zemi;-)

No invaze tolsolobika prinesla alespon nove spusoby lovu,jen jak to nazvat...chytani do lode?;-)[yt=x3Bf0WhvsNk=yt]x3Bf0WhvsNk[/yt]

0

Odpovědět

ZM
21.11.2012 ID: 1047750

Moc pěkné chytání! Dají se američtí Silver Carp jíst-udit?

0

Odpovědět

shark
21.11.2012 ID: 1047755

to ZM tak ono uzeni je podle mne jedina rozumni uprava tolstolobika , a na rozdil od kapra se dokonce objevili v USA pokusy to jist a dokonce komercne spracovat.Bohuzel porad prevlada spracovani na hnojivo;-)

Osobne uzeneho tolsolobika neodmitam(na rozdil od kapra,toho opravdu nemusim) a je mozny ze casem jsi ziska i oblibu u casti americanu...no uvidime:-D

0

Odpovědět

Hena
27.11.2012 ID: 1048084

Ahoj všem,

chvilku jsem tady nebyl a je vidět, že se nám diskuze pěkně rozjela.

Jen bych chtěl upřesnit pár věcí :

1. To jak Kirk zachází s rybama se nám nelíbilo a napsal jsem to hned od začátku i s tím, že vidím obrovský rozdíl v zasázení s rybou na rozdíl od Andyho z Britské Kolumbie. Byli jsme tam jako platící rybáři a on byl průvodce a proto jsme do jeho zacházení s rybou nezasahovali. Schválně jsem to dal i do videa, aby to viděli i ostatní - jasně mohli jsme si hrát na Jakuba, ale to by bylo nahrané a ukazoval bych nepravdivou pohádku.

2. Shark je super chlap. V životě jsem ho neviděl, jen jsme si napsali jeden mail před naším odjezdem a potom jsme mu volal až z Texasu, že za ním jedeme. Uvítal nás, ubytoval, nakrmil, půjčil nám vybavení, převážel nás mezi lovnými místy a celkově se k nám choval jako ke starým kamarádům, nebo k rodině. Proto ještě jednou díky moc a doporučuji se s ním spojit pokud budete chtít chytat na moři v Texasu.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.