Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Florida, Texas 2012

• Toto téma obsahuje celkem 64 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hena a poslední změna proběhla před 12 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 61. až 65. (celkem z 65)
  • Autor
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

northwolf napsal:

jinej kraj, jinej mrav. Oni myslím i australané mají své zkušenosti s kaprem – mám za to že jsem o tom kdysi četl článek pravděpodobně v Rybářství a pokud úspěšně přemáhám sklerózu tak se tam psalo že v případě úlovku kapra platí přísný zákaz ho pustit

Austrálie je vůbec zajímavá země, každou chvíli se tam přemnoží něco jiného – zajíci, kobylky, kapři..

V některých částech Evropy a Asie je zase přemnoženej člověk, kromě Číny ho snad nikdo nereguluje, takže jestli se to nezmění, tak to jednou bude daleko větší prů..r než kapr s amurem v USA, nebo zajíci v Austrálii .

Taky jsem to kdysi četl.

Kapr obecný byl zavlečen do Austrálie, kde je považován za extrémně nebezpečný invazívní druh, který má velmi devastující vliv na tamní sladkovodní ekosystémy.

Kapr v Austrálii

To samé se týká tolstolobika v USA

USA

Někde jsem taky četl, že některé tyto invazivní ryby využívají jako hnojivo. Alespoň něco málo využijou.

Myslím si, že kdyby se stalo něco podobného s tolstolobikem u nás a měl by vytlačit původní druhy, tak by to byl obdobnej masakr.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

jsem rad ze se zde najdou i lide co veci rozumi a nezijou ,,na oblacku,, ale nohama na zemi;-)

No invaze tolsolobika prinesla alespon nove spusoby lovu,jen jak to nazvat…chytani do lode?;-)[yt=x3Bf0WhvsNk=yt]x3Bf0WhvsNk[/yt]

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Moc pěkné chytání! Dají se američtí Silver Carp jíst-udit?

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to ZM tak ono uzeni je podle mne jedina rozumni uprava tolstolobika , a na rozdil od kapra se dokonce objevili v USA pokusy to jist a dokonce komercne spracovat.Bohuzel porad prevlada spracovani na hnojivo;-)

Osobne uzeneho tolsolobika neodmitam(na rozdil od kapra,toho opravdu nemusim) a je mozny ze casem jsi ziska i oblibu u casti americanu…no uvidime:-D

Hena
    Účastník
    (41 odpovědí)

Ahoj všem,

chvilku jsem tady nebyl a je vidět, že se nám diskuze pěkně rozjela.

Jen bych chtěl upřesnit pár věcí :

1. To jak Kirk zachází s rybama se nám nelíbilo a napsal jsem to hned od začátku i s tím, že vidím obrovský rozdíl v zasázení s rybou na rozdíl od Andyho z Britské Kolumbie. Byli jsme tam jako platící rybáři a on byl průvodce a proto jsme do jeho zacházení s rybou nezasahovali. Schválně jsem to dal i do videa, aby to viděli i ostatní – jasně mohli jsme si hrát na Jakuba, ale to by bylo nahrané a ukazoval bych nepravdivou pohádku.

2. Shark je super chlap. V životě jsem ho neviděl, jen jsme si napsali jeden mail před naším odjezdem a potom jsme mu volal až z Texasu, že za ním jedeme. Uvítal nás, ubytoval, nakrmil, půjčil nám vybavení, převážel nás mezi lovnými místy a celkově se k nám choval jako ke starým kamarádům, nebo k rodině. Proto ještě jednou díky moc a doporučuji se s ním spojit pokud budete chtít chytat na moři v Texasu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 61. až 65. (celkem z 65)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Florida, Texas 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...