Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Florida, Texas 2012
- Toto téma obsahuje celkem 64 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hena a poslední změna proběhla před 11 roky a 12 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#47665 19.11.2012 v 21:47
to harty ale kdyz to chces jinak tak jo jsem vic clovekem nez tohle to(beznej negr).Kdo zije na juhu USA musi bejt rasista…negri te k tomu vychovaj…jina vec je ze ne kazdej to otevrene prizna…[yt=D4qXCBizeA4=yt]D4qXCBizeA4[/yt]
#47666 19.11.2012 v 22:19Tu bych jsi vzal jako hlásič na ryby 🙂
#47668 19.11.2012 v 22:46Sharku dej sem radši nějakou pěknou fotku tvých ůlovků.radši tady vidím pěkně nafocenou rybu s popisem jak byla ulovena. všichni víme že je to realita ale některé věci by se daly dělat citlivěji.i potřebné vybíjení se může dělat citlivě.na mě z těch zaběru působí pokleslá zábava a ne nutná regulace.u nás jsou přemnožená prasata a i kdyby se na natláčce ulovilo třeba 100 prasat tak při vířadu jim všem bude projevena ucta.srovnají se podle velikosti a každému se vloží větvička do zubů a td.podle mě je to o tom jak se chceš ke zvěři nebo rybě chovat.a to mi nikdo nevymluví.:-D
#47669 19.11.2012 v 23:09mas recht..mam jen jednu pripominku,tady kapri nejsou ,,prasata,, ale ,,krysy,,…je potreba to chapat taky z tohodle uhlu pohledu.
Ale pojdme k teme,tenhle znamej u mne na rybach a jeho uplne prvni ryba chycena v zivote;-)
#47685 20.11.2012 v 12:36Na MRKU by ti Sharku příznivci chyť a pusť a různých carpteamů dali……:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#47689 20.11.2012 v 16:51mikulcak napsal:
Na MRKU by ti Sharku příznivci chyť a pusť a různých carpteamů dali……
No to tedy nevím ….Ty myslíš že by to rozdejchali :-D:-D:-D ?
#47690 20.11.2012 v 19:57Dobrej rybář pustí rybu šetrně i bez zapnutý kamery. A když si ji chce vzít, tak to udělá kulturně.
Na druhou stranu si nedovedu představit, kdybych na Jizeře chytal místo pstruhů a lipanů na každej hod nějakýho americkýho přistěhovalce a o pstroužka tam nezavadil. Tím nechci říct, že se mi ty videa líběj.
#47697 21.11.2012 v 1:51v australii maj premnozeny kraliky…strili se ,,hlava nehlava,, a nejenze jim nikdo neda ,,vetevku do tlamy,, ale nikdo je ani nesbira…proste se strili a nachavaji lezet.A to je ten ,,lepsi pripad,, zoufaly australane pristoupili jiz k traveni jedem a plynem…A lituje snad nekdoe te ,,roztomile kraliky,,8-O???
Pro USA je tolstolobik a kapr neco jako pro autralii kralik.
Vite panove ono bi bylo idealny kdyby takove videa neexistovali…ale pravda je takova ze existovat musi…naopak tenhle spusob regulace je porad lepsi nez jakykoli jiny spusob…
A nemuzes ty kapry snist kdyz jich za den zlikvidujes tunu…(krom toho kapr ma opravdu v USA spatny maso)
je lechce soudit a delat ,,ochrance prirody,, keci o tom ze to neni hezke…atd…ale jednou takovou invazi zazijete osobne a uctu budete k nim mit asi jako ku krysam.Tak to proste je,hezky to neni ale je to pravda.Kazdej kdo zabije v USA tolstolobika chrani prirodu…jsou dokonce lokace kde se za to plati.
Podobne gary,jsou lokace kde se premnozil a trpi podvyzivou…
Jen dodam ze ,,ochrance prirody,, jak jsou prezentovany v mediach opravdu nemusim,bude to patrne tim ze rybarina je moje puvodni profese kteru jsem i studoval a proto tomu ,,malinko,, rozumim.
Chapu lidi co se jim to nelibi,ten pristup k rybam…ale budu se opakovat NEZNATE SITUACI.
V CR je vse jinak…tam dokonce naprosto rozumim vecem ,,chyt a pust,, ale zalidneni USA na KM2(10x nizsi ako v CR) a tim i tlak rybaru na populaci ryb,mnozstvi a cistota vodnich ploch… je diametralne odlismy…
#47698 21.11.2012 v 2:31Přemnožení je přemnožení, a to není jen o USA nebo Austrálii. Kdo byl na Moderním rybářovi koncem ledna v Holešovicích mohl se zůčastnit přednášky Gregera Jonssona, který hovořil m.j. i o situaci kdy se v posledních letech stále častěji v jezerech s lososovitými rybami v Laponsku vyskytne štika (rozuměj jezera ve kterých se v dohledné historii štika nevyskytovala). V tak “ekologické” zemi jako je Švédsko to řeší chemicky – použitím selektivních jedů – kompleteně vytráví rybí populaci a následně nasadí z5 jen původní druhy.
Mít možnost ovlivňovat způsoby řešení těchto situací asi bych se je snažil uplatňovat v následujícím pořadí: 1. vypuštění dostatečného množství českých rybářů – zejména důchodců 2. USA způsob 3.švédská chemie.
#47699 21.11.2012 v 2:43shark napsal:
A nemuzes ty kapry snist kdyz jich za den zlikvidujes tunu…(krom toho kapr ma opravdu v USA spatny maso)
Sharku, ne že bych někdy zkoumal amerického kapra, nebo Ti chtěl sahat do svědomí, ale není to náhodou o tom že ten kapr je úplně stejnej jako v Evropě, jen američtí soudruzi prostě mají jiná měřítka ? A když to z nich nikdo nejí a všichni říkají že je špatnej tak není důvod ho zkoušet jíst.
Kdyby to tak snad náhodou bylo já bych tomu rozumněl – taky bych tady asi nejedl kapry když bydlím u moře s dostatkem tresek.
On ten důvod ale nutně nemusí souviset třeba s množstvím kostí nebo nějakou chuťovovu nekvalitou, může jít do značné míry o tradici – ve Skandinávii historicky je štika “rybou chudých” a k jejímu většímu rozšíření na talíři dochází až v posledních letech kdy stále více místních obyvatel zjišťuje že je nejen jedlá ale dokonce chutná.
#47700 21.11.2012 v 3:10tradice hraje v tomhle zasadni roli…
druha vec je ze kapr kterej nezimuje ma to maso opravdu horsi,zatimco mnozstvi kosti zustava zachovano;-)
Nejdulezitejsi ale jednoznacne bude dostatek jinych opravdu kvalitnejsich ryb(v europe casto ne beznych).
Cena potravin je v USA opravdu nizka,a spousta ryb s neuveritelnou kvalitou masa a chuti…k tomu naprosto bez kosti jednoduse kapra odsouva do pozice nejedlych.Vim ze i kapr se da udelat chutne …ale uznej ze kdyz mas na vyber tak takova redfish nebo snapper je uplne jina liga.
Zajic je v Cechach myslim docela oblibenej,a australane je dokonce jedi…nekdy,podobne jako v USA kapra…nekdy se ji…ale podobne jako v australii kraliky se proste neoplati jej spracovat.
Ps.muzu ti dodavat kapra do CR za 1korunu/KG…kdyz jsi zaplatis spracovani a dopravu;-)
Takze jo… je to zejmena o penezich.
#47701 21.11.2012 v 3:39😉 jinej kraj, jinej mrav. Oni myslím i australané mají své zkušenosti s kaprem – mám za to že jsem o tom kdysi četl článek pravděpodobně v Rybářství a pokud úspěšně přemáhám sklerózu tak se tam psalo že v případě úlovku kapra platí přísný zákaz ho pustit 😉
Austrálie je vůbec zajímavá země, každou chvíli se tam přemnoží něco jiného – zajíci, kobylky, kapři..
V některých částech Evropy a Asie je zase přemnoženej člověk, kromě Číny ho snad nikdo nereguluje, takže jestli se to nezmění, tak to jednou bude daleko větší prů..r než kapr s amurem v USA, nebo zajíci v Austrálii :-(.
#47704 21.11.2012 v 5:12co si tak matne spominam tak taky jeste v CSSR existovali reviry kde se nektere druhy ryb nesmeli pustit spatky…ale je to davno a docela se mi to plete,nevim presne ale okoun nebo karas…?:-D
Jo a lidi jsou premnozenej druch…to mas recht…
#47706 21.11.2012 v 6:43To Shark-určitě to byl okoun,ještě si pamatuju jak jako děcko jsem ho musel házet za sebe páč to byla plevelná ryba,u karase si nejsem jistej,když byl větší tak šel na pekáč a malí ti šly jako nástraha na dravce…
#47707 21.11.2012 v 7:11mara45 napsal:
Tak to je teda dobrej masakr.Mám z toho pocit,že člověk vyhlásil rybám válku….
Tak to máš podle těch titulků docela správnej pocit.
http://zpravy.e15.cz/byznys/zemedelstvi/spojene-staty-vyhlasily-valku-rybam
http://vtm.e15.cz/aktuality/spojene-staty-vyhlasily-valku-rybam
Mimochodem to genetické řešení se zdá být docela zajímavé, ale jestli takovej kapr zase zdrhne někam kam nemá, tak z něj zase budou někde jinde dost nešťastní.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Florida, Texas 2012