[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]
Miloši, souhlas s tím sekáčkem, sám ho používám, vlastní výroba.Ale jen doma, do Norska ho netahám a kdo to nezkusil, tak neuvěří jak to jde krásně filetovat a porcovat, jen musí sekáč sednout do ruky.
Odpovědět
Nejvíc se za hlavu chytala moje žena, když jsem ten sekáč vytáhnul na vánočního kapra. No a když pak viděla, že jde kapr vyfiletovat na 9 tahů sekáčem, tak jí spadla brada. Pro mě je v Norsku nejdražší čas a nechci ho marnit ve filetárně.
Odpovědět
[citace]milos napsal:
Nejvíc se za hlavu chytala moje žena, když jsem ten sekáč vytáhnul na vánočního kapra. No a když pak viděla, že jde kapr vyfiletovat na 9 tahů sekáčem, tak jí spadla brada. Pro mě je v Norsku nejdražší čas a nechci ho marnit ve filetárně.[/citace]
a nezustane na skeletu ryby moc masa, nez kdyby se to delalo klasickym filetovacim nozem?
Odpovědět
To bych řekl, že je o šikovnosti. Nijak jsem se přeučovat nemusel a pro mě je to prostě jednodušší a rychlejší. Odpadu mám stejně. Navíc, jelikož je sekáč těžší, tak nemusím tolik tlačit při přeřezávání slabších Y kostí mezi žebry a panenkou.
Odpovědět
Miloši takhle kdyby bylo aspoň krátké video to by bylo něco
Odpovědět
[citace]vydracz napsal:
Miloši takhle kdyby bylo aspoň krátké video to by bylo něco [/citace]
Teď jsem chtěl Miloše poprosit o totéž. Už jsme dva.
Odpovědět
ahoj přátelé různých filetovacích násrojů.před x lety jsem též laboroval o fil.nožích.moje soupravy jsem někdy pověsil na vlákno, ale to bylo loni.Jak píše Milos,ta i já nejraději používám na filetování ťěžký sekáč azza a velký kuchařský nůž Gensner leštěný.Fileťák mám jenom v záloze.Takže naprosto s milosem souhlasí a má moje simp. Milosi držím ti palce . čau VIKI:-):-):-)
Odpovědět
Milosi, nasadil jsi mi brouka do hlavy. Jdu prohledat supliky zda nenajdu nejakou podobnou macetu a urcite to vyzkousim. Jen jestli budu mit dostatecne svaly to drzet v ruce delsi dobu:-P
Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.
Odpovědět
[citace]milos napsal:
Nejvíc se za hlavu chytala moje žena, když jsem ten sekáč vytáhnul na vánočního kapra. No a když pak viděla, že jde kapr vyfiletovat na 9 tahů sekáčem, tak jí spadla brada. Pro mě je v Norsku nejdražší čas a nechci ho marnit ve filetárně.[/citace]
Vždyť ty nikdy nic nechytíš, tak co chceš filetovat :-D:-D:-D
Odpovědět
Tebe ty ratíškovická lemro :-D:-D:-D:-D:-D a jestli nezařídíš víno pro nePražáky tak si tě v Prušánkách můžou natočit :-S
Odpovědět
[citace]milos napsal:
Tebe ty ratíškovická lemro a jestli nezařídíš víno pro nePražáky tak si tě v Prušánkách můžou natočit [/citace]
Hubu máte na vodu a chcete pořádné víno :-D:-D:-D:-D
Jasně že bude ;-)
Odpovědět
Jak dlouhý, to může říci jen ten kdo dlouhý nikdy neměl. Za mě v pohodě, vamor nahazuje a dvěma sekama je hotovo. Štětku jsme taky zkoušeli, cesta na ni byla dlouhá, pořád něco mlela a filetování jí taky nešlo, tak nevím kam na ty rady chodíte? Za mě štětku nebrat.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...