Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 186 odpovědí. Do diskuze (53 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 187)
  • Autor
    Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

To nefiletuješ, ale jenom porcuješ

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

Miloši, souhlas s tím sekáčkem, sám ho používám, vlastní výroba.Ale jen doma, do Norska ho netahám a kdo to nezkusil, tak neuvěří jak to jde krásně filetovat a porcovat, jen musí sekáč sednout do ruky.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Nejvíc se za hlavu chytala moje žena, když jsem ten sekáč vytáhnul na vánočního kapra. No a když pak viděla, že jde kapr vyfiletovat na 9 tahů sekáčem, tak jí spadla brada. Pro mě je v Norsku nejdražší čas a nechci ho marnit ve filetárně.

Martin Pribyl
    Člen
    (34 odpovědí)

milos napsal:

Nejvíc se za hlavu chytala moje žena, když jsem ten sekáč vytáhnul na vánočního kapra. No a když pak viděla, že jde kapr vyfiletovat na 9 tahů sekáčem, tak jí spadla brada. Pro mě je v Norsku nejdražší čas a nechci ho marnit ve filetárně.

a nezustane na skeletu ryby moc masa, nez kdyby se to delalo klasickym filetovacim nozem?

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

To bych řekl, že je o šikovnosti. Nijak jsem se přeučovat nemusel a pro mě je to prostě jednodušší a rychlejší. Odpadu mám stejně. Navíc, jelikož je sekáč těžší, tak nemusím tolik tlačit při přeřezávání slabších Y kostí mezi žebry a panenkou.

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

Miloši takhle kdyby bylo aspoň krátké video to by bylo něco

frigo
    Účastník
    (120 odpovědí)

vydracz napsal:

Miloši takhle kdyby bylo aspoň krátké video to by bylo něco

Teď jsem chtěl Miloše poprosit o totéž. Už jsme dva.

viki
    Účastník
    (181 odpovědí)

ahoj přátelé různých filetovacích násrojů.před x lety jsem též laboroval o fil.nožích.moje soupravy jsem někdy pověsil na vlákno, ale to bylo loni.Jak píše Milos,ta i já nejraději používám na filetování ťěžký sekáč azza a velký kuchařský nůž Gensner leštěný.Fileťák mám jenom v záloze.Takže naprosto s milosem souhlasí a má moje simp. Milosi držím ti palce . čau VIKI:-):-):-)

Romca
    Účastník
    (13 odpovědí)

Milosi, nasadil jsi mi brouka do hlavy. Jdu prohledat supliky zda nenajdu nejakou podobnou macetu a urcite to vyzkousim. Jen jestli budu mit dostatecne svaly to drzet v ruce delsi dobu:-P

Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

milos napsal:

Vždyť ty nikdy nic nechytíš, tak co chceš filetovat :-D:-D:-D

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Tebe ty ratíškovická lemro :-D:-D:-D:-D:-D a jestli nezařídíš víno pro nePražáky tak si tě v Prušánkách můžou natočit :-S

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

milos napsal:

Tebe ty ratíškovická lemro a jestli nezařídíš víno pro nePražáky tak si tě v Prušánkách můžou natočit

Hubu máte na vodu a chcete pořádné víno :-D:-D:-D:-D

Jasně že bude 😉

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Sekáček už mám za sebou nyní jezdím s tímto.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

To je moc dlouhý.

Zkus tohle:

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Jak dlouhý, to může říci jen ten kdo dlouhý nikdy neměl. Za mě v pohodě, vamor nahazuje a dvěma sekama je hotovo. Štětku jsme taky zkoušeli, cesta na ni byla dlouhá, pořád něco mlela a filetování jí taky nešlo, tak nevím kam na ty rady chodíte? Za mě štětku nebrat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 187)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...