Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 186 odpovědí. Do diskuze (53 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 187)
  • Autor
    Příspěvky
  • #134039
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    ZAPA napsal:

    Jak dlouhý, to může říci jen ten kdo s dlouhým nikdy neměl. Za mě v pohodě, vamor nahazuje a dvěma sekama je hotovo.

    Se ještě máte co učit :-D:-D:-D

    Chuck Norris by to zvládnul jen na jeden :-D:-D:-D

    #134040
    milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

    Ba ne Jindro 🙁 Je to přesně obráceně. Chuck nepřefikne fšecko co má nohy (nebo aspoň jednu).

    #134044
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Ahoj, ahoj, omlouvám se za pozdní reakce (trošku fofr)

    MifakM, uhlíkovka náchylná na korozi přeci jen je ale bohatě stačí kudlu utřít suchým hadrem a je v pohodě, rybka má vlestní mastnotu která ne čepelce i po utření zůstane. Fileťák z uhlíkovky nepotřebuje žádnou zvláštní péči, čapne vlestní patinu a ta zůstane podle majitele. Jak jsem tady četl

    “Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem” je naprostá pravda.

    #134045
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Ještě k tomu broušení:

    Samozřejmě jako výrobce nabrousím a dám kudlu do původního stavu naprosto beztrestně ale snažim se donutit majitele k vlestnímu broušení, každá ruka nebo každý člověk má jiný styl a úhel otření (ocilka, véčko, brousek nebo! nedej svatý PETŘE ty plechová kolečka!)

    Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.

    #134058
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    TTKnives napsal:

    Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.

    A jaký je vlastně správný postup při potahování na ocílce?

    Někdo to bere každou stranu na střídačku, další zase několik tahů po jedné straně nože a pak zase tu druhou. Dokonce jsem viděl i nůž břitem od sebe a pohyb směrem ke špici ocílky, ale to už se mi teda zdálo dost “proti srsti” a nesmyslné.

    😐

    #134059
    roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)
    #134061
    roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

    …ostřím proti špičce ocilky-jeden tah po každé straně nože a střídat,alespoň takhle mě to učili v učení mistři řezničtí…

    #134064
    tuky
    Účastník
    (57 odpovědí)

    Priba napsal:

    Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell – dělají 3 varianty, nevím který

    S protahovací ocilkou nemám zkušenost, ale pro člověka který nemá praxi s klasikou mi přijde jako super věc. DICK těchto protahovaček dělá hodně a dovolím si říci, že je to TOP značka a to jak v nožích, tak i v ocilkách…..jo a taky v cenách. Pro srovnání ostří je to nutnost. Člověk se nejvíc pořeže tupým nožem, to je stará pravda. Já používám fileťáky od Rapaly. Vyhovuje mi příjemná pogumovaná rukojeť a ostří drží docela slušně.

    Já používám tuhle sestavu.

    #134066
    tuky
    Účastník
    (57 odpovědí)

    MifakM napsal:

    TTKnives napsal:

    Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.

    A jaký je vlastně správný postup při potahování na ocílce?

    Někdo to bere každou stranu na střídačku, další zase několik tahů po jedné straně nože a pak zase tu druhou. Dokonce jsem viděl i nůž břitem od sebe a pohyb směrem ke špici ocílky, ale to už se mi teda zdálo dost “proti srsti” a nesmyslné.

    V Prušánkách ti to ukážu, když budeš chtít, chce to jen cvik.

    🙂

    #134067
    milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

    Kdyby tak do Prušánek dorazil zkušenej brusič a předvedl … za poplatek nabrousil …

    #134068
    tuky
    Účastník
    (57 odpovědí)

    TO milos: nic na tom není, chce to jen trpělivost.

    #134069
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    tuky napsal:

    V Prušánkách ti to ukážu, když budeš chtít, chce to jen cvik.

    Beru tě za slovo 😉

    #134071
    milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

    Přesně to jsem chtěl napsat. Takže beru si s sebou i řezničinu 😉

    #134072
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    milos napsal:

    Kdyby tak do Prušánek dorazil zkušenej brusič a předvedl … za poplatek nabrousil …

    No snad to nezakřiknu – jednám s jedním nožířem (pan Brixi – někteří možná znáte), že by Prušánky navštívil a předvedl jak nože, tak i něco o broušení. Ale je to strašně na rychlo a už hodně nožířů mne bohužel odmítlo a i on ještě nevěděl zda bude mít čas. Více budu vědět zítra nebo pozítří.

    Mám ještě pár jmen v záloze, ale ti už se tím neživí. Spíš je to jen jejich koníček. Zkusím ještě nějakého specialistu na broušení. Třeba i TTKnives dá tip (pohybuje se na knife.cz a tam je studijního materiálu a kontaktů také spousta)

    😀

    #134074
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    milos napsal:

    Přesně to jsem chtěl napsat. Takže beru si s sebou i řezničinu 😉

    Zakazuje se.. ty se opiješ a fakt mne budeš chtít pak vyfiletovat :-D:-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 187)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...