Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -8°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 4°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Filetování ryb

« Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
mira.sta
06.10.2015 ID: 525773

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

0
Odpovědět
MifakM
31.01.2016 ID: 1133933

[citace]gruvearbeider napsal:

To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx. [/citace]

Možná se budeš do Prušánek těšit ještě víc (což budu vědět nejdřív ve středu):-P

Zatím víc neprozradím, dokud nebudu mít jistotu, že vše klapne... A když ne letos, tak příští rok určitě

8-)

PS: klidně na ukázku pár svých vezmi, rád se podívám a určitě nebudu sám

0

Odpovědět

Martin Pribyl
01.02.2016 ID: 1133941

Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell - dělají 3 varianty, nevím který

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133943

Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

0

Odpovědět

Vojtko
01.02.2016 ID: 1133946

[citace]Priba napsal:

Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell - dělají 3 varianty, nevím který

[/citace]

Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.

0

Odpovědět

Martin Pribyl
01.02.2016 ID: 1133949

[citace]MifakM napsal:

Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.[/citace]

No, psal jsem brousit, zrejme spatny pojem, mel jsem na mysli, kdyz filetuji ryby a zda se mi, ze uz je nuz tupy, tak neco, cim to "nabrousit, srovnat, potahnout, upravit", aby zase pekne filetoval.

:-P

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133952

[citace]vojtko napsal:

Priba napsal:

Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.[/citace]

Osobně doporučuji než nůž zkur... raději jej poslat profi brusičovi. Částka není nijak závratná a tak jak to nabrousí on, tak to doma nezvládne nikdo. Ale samosebou že mluvím o těch dražších nožích, levné fileťáky alá 1,5 mm plech co neudrží ostří nemá smysl posílat :-)

Ale zase naopak - pokud si necháte udělat vlastní nůž, drtivá většina nožířů Vám garantuje doživotní broušení zdarma, takže platíte jen poštovné.

[citace]Priba napsal:

MifakM napsal:

Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

No, psal jsem brousit, zrejme spatny pojem, mel jsem na mysli, kdyz filetuji ryby a zda se mi, ze uz je nuz tupy, tak neco, cim to "nabrousit, srovnat, potahnout, upravit", aby zase pekne filetoval.

[/citace]

Každý nůž, každá ocel a každý typ broušení chce své. Neexistuje obecný návod. Snad jen že ocílka musí být tvrdší než samotný nůž (na ty tvrdší typy ocelí používat diamantovou ocílku). Což je ale logické ;-)

Nože se podle používání a účelu brousí v rozmezí 20°-30° (ty nejbežnější typy méně běžnější jsou ještě o cca 5° více nebo méně). Takže je třeba při potahování na ocílce dodržet právě brusný úhel. Tady bych tedy radil to stejné jako u broušení... konzultace se samotným brusičem.

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133966

[citace]TTKnives napsal:

Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

Pokusím se přidat nějaké foto

S pozdravem Martin [/citace]

Ještě mne napadá jeden dotaz na Vás. Tohle co jsi vyfotil je uhlíkovka že? Jak ji ošetřit a jak se k ní chovat v Norsku? Přeci jen bude asi dost náchylnější na korozi než nerez, zvláště ve spojení se slanou vodou.

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133975

Tak jsem si načrtnul vlastní návrh na fileťák :-D

Možná ještě dozná pár drobných úprav, ale s celkovým dojmem jsem spokojený

Teď jen najít někoho kdo by ho vyrobil...

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133977

[citace]vojtko napsal:

Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.[/citace]

Pokud by jsi přeci jen trval na vlastním broušení pak pro začátečníky je asi nejlepší sada Lansky nebo DMT. Těmi se moc zkazit asi nedá ;-)

0

Odpovědět

ZAPA
01.02.2016 ID: 1133978

Já by jsem to vrátil zase někam k realitě. Pro normálního rybáře stačí dva nože které sa dají pořídit za pár korun. Třeba naprosto dostačující sestava je tato mora od sima.

http://www.topfishing.eu/filetovaci-set-morakniv.html

Věřte, že nikomu nedělám reklamu, ale v této sestavě dostanete tolik muziky, že ji do konce života ani nedoposloucháte. Menší, pevný nůž do lodi na vykrvování. Naprosto nepostradatelný a tento je opravdu dobrý. S druhým který rozhodně nezaostává za svým menším kolegou zpracujete jak makrelu tak i stokilovou rybu. Pokud to doplníte o rukavici pro řezníky za 35Kč, Nebude vám ryba klouzat ani vás studit. Tím získáte jistotu a omezíte zranění. Na broušení stačí brousek. Ocílka je dobrá ale není to jednoduché jí správně používat.

0

Odpovědět

otapa
02.02.2016 ID: 1133983

jjo jo , jak píše MifakM - sada třeba od Lansky. Mám ji a funguje.Jen je potřeba říct , že to není na tokové to rychlé obtažení jako ocilkou. Chce to čas , pěkně si k tomu sednou , něco si nalít a trochu si s tím pohrát....Ale výsledek je úžasný !

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1133987

Na svoje první Norsko jsem si nechal dobře poradit od zkušených a pořídil jsem si fileťák od Rapaly. Ale byl ošklivvej, tak jsem si na další Norsko koupil hezčí – leč ten moc navyhovoval … a celkem rychle jsem se stal majitelem všech modelů Rapaly a Martiniho :-) Pak tu frčelo video kde používali nepružné fileťáky, tak jsem pořídil pěknou Tescoma Azza a k ní vysoký kuchařšký nůž Tescoma Azza s 13cm ostřím a kupodivu právě tenhle kuchařák my sednul nejlépe. A už jen z legrace jsem pak zkusil filetovat těžkým sekáčem a a a a a a už ten sekáč nedám z ruky.

0

Odpovědět

Láďa Levinský
02.02.2016 ID: 1133991

Píšeš že používáš Tescoma Azza ,ale který tvar

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1133996

Kuchařák:

Sekáč:

0

Odpovědět

Hlaváček Milan
02.02.2016 ID: 1133997

Že kecáš Miloši ;-):-D:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Kinetic Bunnie Sea Paddletail Glow Tiger 100g

Sleva 10 Kč
Kinetic Bunnie Sea Paddletail Glow Tiger 100g
269 Kč
259 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Rapala EZ Glide Fillet 18cm

Sleva 39 Kč
Rapala EZ Glide Fillet 18cm
529 Kč
490 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Pilkr Icefish 3D 60g Keler

Sleva 6 Kč
Pilkr Icefish 3D 60g Keler
125 Kč
119 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.