Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Filetování ryb

« Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
mira.sta
06.10.2015 ID: 525773

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

0
Odpovědět
MifakM
31.01.2016 ID: 1133933

[citace]gruvearbeider napsal:

To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx. [/citace]

Možná se budeš do Prušánek těšit ještě víc (což budu vědět nejdřív ve středu):-P

Zatím víc neprozradím, dokud nebudu mít jistotu, že vše klapne... A když ne letos, tak příští rok určitě

8-)

PS: klidně na ukázku pár svých vezmi, rád se podívám a určitě nebudu sám

0

Odpovědět

Martin Pribyl
01.02.2016 ID: 1133941

Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell - dělají 3 varianty, nevím který

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133943

Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

0

Odpovědět

Vojtko
01.02.2016 ID: 1133946

[citace]Priba napsal:

Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell - dělají 3 varianty, nevím který

[/citace]

Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.

0

Odpovědět

Martin Pribyl
01.02.2016 ID: 1133949

[citace]MifakM napsal:

Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.[/citace]

No, psal jsem brousit, zrejme spatny pojem, mel jsem na mysli, kdyz filetuji ryby a zda se mi, ze uz je nuz tupy, tak neco, cim to "nabrousit, srovnat, potahnout, upravit", aby zase pekne filetoval.

:-P

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133952

[citace]vojtko napsal:

Priba napsal:

Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell - dělají 3 varianty, nevím který

Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.[/citace]

Osobně doporučuji než nůž zkur... raději jej poslat profi brusičovi. Částka není nijak závratná a tak jak to nabrousí on, tak to doma nezvládne nikdo. Ale samosebou že mluvím o těch dražších nožích, levné fileťáky alá 1,5 mm plech co neudrží ostří nemá smysl posílat :-)

Ale zase naopak - pokud si necháte udělat vlastní nůž, drtivá většina nožířů Vám garantuje doživotní broušení zdarma, takže platíte jen poštovné.

[citace]Priba napsal:

MifakM napsal:

Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

No, psal jsem brousit, zrejme spatny pojem, mel jsem na mysli, kdyz filetuji ryby a zda se mi, ze uz je nuz tupy, tak neco, cim to "nabrousit, srovnat, potahnout, upravit", aby zase pekne filetoval.

[/citace]

Každý nůž, každá ocel a každý typ broušení chce své. Neexistuje obecný návod. Snad jen že ocílka musí být tvrdší než samotný nůž (na ty tvrdší typy ocelí používat diamantovou ocílku). Což je ale logické ;-)

Nože se podle používání a účelu brousí v rozmezí 20°-30° (ty nejbežnější typy méně běžnější jsou ještě o cca 5° více nebo méně). Takže je třeba při potahování na ocílce dodržet právě brusný úhel. Tady bych tedy radil to stejné jako u broušení... konzultace se samotným brusičem.

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133966

[citace]TTKnives napsal:

Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

Pokusím se přidat nějaké foto

S pozdravem Martin [/citace]

Ještě mne napadá jeden dotaz na Vás. Tohle co jsi vyfotil je uhlíkovka že? Jak ji ošetřit a jak se k ní chovat v Norsku? Přeci jen bude asi dost náchylnější na korozi než nerez, zvláště ve spojení se slanou vodou.

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133975

Tak jsem si načrtnul vlastní návrh na fileťák :-D

Možná ještě dozná pár drobných úprav, ale s celkovým dojmem jsem spokojený

Teď jen najít někoho kdo by ho vyrobil...

0

Odpovědět

MifakM
01.02.2016 ID: 1133977

[citace]vojtko napsal:

Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.[/citace]

Pokud by jsi přeci jen trval na vlastním broušení pak pro začátečníky je asi nejlepší sada Lansky nebo DMT. Těmi se moc zkazit asi nedá ;-)

0

Odpovědět

ZAPA
01.02.2016 ID: 1133978

Já by jsem to vrátil zase někam k realitě. Pro normálního rybáře stačí dva nože které sa dají pořídit za pár korun. Třeba naprosto dostačující sestava je tato mora od sima.

http://www.topfishing.eu/filetovaci-set-morakniv.html

Věřte, že nikomu nedělám reklamu, ale v této sestavě dostanete tolik muziky, že ji do konce života ani nedoposloucháte. Menší, pevný nůž do lodi na vykrvování. Naprosto nepostradatelný a tento je opravdu dobrý. S druhým který rozhodně nezaostává za svým menším kolegou zpracujete jak makrelu tak i stokilovou rybu. Pokud to doplníte o rukavici pro řezníky za 35Kč, Nebude vám ryba klouzat ani vás studit. Tím získáte jistotu a omezíte zranění. Na broušení stačí brousek. Ocílka je dobrá ale není to jednoduché jí správně používat.

0

Odpovědět

otapa
02.02.2016 ID: 1133983

jjo jo , jak píše MifakM - sada třeba od Lansky. Mám ji a funguje.Jen je potřeba říct , že to není na tokové to rychlé obtažení jako ocilkou. Chce to čas , pěkně si k tomu sednou , něco si nalít a trochu si s tím pohrát....Ale výsledek je úžasný !

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1133987

Na svoje první Norsko jsem si nechal dobře poradit od zkušených a pořídil jsem si fileťák od Rapaly. Ale byl ošklivvej, tak jsem si na další Norsko koupil hezčí – leč ten moc navyhovoval … a celkem rychle jsem se stal majitelem všech modelů Rapaly a Martiniho :-) Pak tu frčelo video kde používali nepružné fileťáky, tak jsem pořídil pěknou Tescoma Azza a k ní vysoký kuchařšký nůž Tescoma Azza s 13cm ostřím a kupodivu právě tenhle kuchařák my sednul nejlépe. A už jen z legrace jsem pak zkusil filetovat těžkým sekáčem a a a a a a už ten sekáč nedám z ruky.

0

Odpovědět

Láďa Levinský
02.02.2016 ID: 1133991

Píšeš že používáš Tescoma Azza ,ale který tvar

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1133996

Kuchařák:

Sekáč:

0

Odpovědět

Hlaváček Milan
02.02.2016 ID: 1133997

Že kecáš Miloši ;-):-D:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.