[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]
Ne, je to z doby, kdy jsem s výrobou nožů začínal:
level 1 - pouze jsem ke koupené čepeli dodělal střenku
http://www.jatagan.eu/cepele-a-oceli/cepel-lauri-fillet
Teď jsem na levelu 2 - vybroušení tvaru čepele z oceli, zakalení v profi kalírně a dodělání střenky.
No a pomalu se připravuji na level 3 a to je vlastní vykování čepele
Odpovědět
Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě ;-)8-)
PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám :-D
Odpovědět
Na výrobu fileťáku se vůbec necítím, při broušení takhle tenké čepele bych se bál, že to spálím.
Odpovědět
Jakou třídu oceli používáš?
[citace]MifakM napsal:
Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě
PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám [/citace]
Odpovědět
[citace]lada napsal:
Jakou třídu oceli používáš?
MifakM napsal:
Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě
PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám [/citace]
To by byla spíše otázka na MadMacka :-)
Já mám zatím jen vytipovány typy. Ale chtěl bych je prodiskutovat s nožířem, aby mi dal zpětnou vazbu a po diskuzi s ním bych si pak vybral.
Favorité jsou :
- Elmax
- D2
- K390 – Bohler (ale tady se trochu bojím aby nebyl nůž moc tuhý)
Odpovědět
Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka
Odpovědět
Koukal jsem na profiky a ti používají hodně tvrdé nože
Odpovědět
Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
S pozdravem Martin
Odpovědět
[citace]TTKnives napsal:
Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
S pozdravem Martin [/citace]
Nádhera fakt krasavci!!! Škoda že nejedete do Prušánek, určitě bychom se domluvili!!!
Odpovědět
[citace]TTKnives napsal:
Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
Nádhera, vypadají velice dobře...
Odpovědět
[citace]gruvearbeider napsal:
Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka [/citace]
Určitě o tom pokecáme, začalo mne to hooooodně zajímat ;-)
Mě právě nevyhovují ty měkké nože (klasiky co se kupují jako sériové). Hlavně proto hledám alternativu. Taky se říká, že nůž je obrazem jeho pána a chci se i trochu odlišit. Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem :-)
Snad chápeš jak to myslím;-)
Odpovědět
To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...