Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Filetování ryb
- Toto téma obsahuje celkem 186 odpovědí. Do diskuze (53 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#133851 29.1.2016 v 20:27
Ne, je to z doby, kdy jsem s výrobou nožů začínal:
level 1 – pouze jsem ke koupené čepeli dodělal střenku
http://www.jatagan.eu/cepele-a-oceli/cepel-lauri-fillet
Teď jsem na levelu 2 – vybroušení tvaru čepele z oceli, zakalení v profi kalírně a dodělání střenky.
No a pomalu se připravuji na level 3 a to je vlastní vykování čepele
#133853 29.1.2016 v 21:18Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě ;-)8-)
PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám 😀
#133860 30.1.2016 v 13:51Na výrobu fileťáku se vůbec necítím, při broušení takhle tenké čepele bych se bál, že to spálím.
#133899 30.1.2016 v 20:41Jakou třídu oceli používáš?
MifakM napsal:
Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě
PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám
#133900 30.1.2016 v 21:39lada napsal:
Jakou třídu oceli používáš?
MifakM napsal:
Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě
PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám
To by byla spíše otázka na MadMacka 🙂
Já mám zatím jen vytipovány typy. Ale chtěl bych je prodiskutovat s nožířem, aby mi dal zpětnou vazbu a po diskuzi s ním bych si pak vybral.
Favorité jsou :
– Elmax
– D2
– K390 – Bohler (ale tady se trochu bojím aby nebyl nůž moc tuhý)
#133902 31.1.2016 v 0:44Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka
#133911 31.1.2016 v 7:47Koukal jsem na profiky a ti používají hodně tvrdé nože
#133914 31.1.2016 v 9:07#133916 31.1.2016 v 13:28Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
S pozdravem Martin
#133917 31.1.2016 v 13:31Ahoj, brácha v plné práci
#133918 31.1.2016 v 13:58TTKnives napsal:
Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
S pozdravem Martin
Nádhera fakt krasavci!!! Škoda že nejedete do Prušánek, určitě bychom se domluvili!!!
#133926 31.1.2016 v 20:32TTKnives napsal:
Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
Nádhera, vypadají velice dobře…
#133927 31.1.2016 v 20:57Hodně netradiční a zajímavý tvar filetovacího nože:
#133928 31.1.2016 v 21:11gruvearbeider napsal:
Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka
Určitě o tom pokecáme, začalo mne to hooooodně zajímat 😉
Mě právě nevyhovují ty měkké nože (klasiky co se kupují jako sériové). Hlavně proto hledám alternativu. Taky se říká, že nůž je obrazem jeho pána a chci se i trochu odlišit. Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem 🙂
Snad chápeš jak to myslím;-)
#133930 31.1.2016 v 21:38To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Filetování ryb