Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Filetování ryb

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

Odpovědět

Ne, je to z doby, kdy jsem s výrobou nožů začínal:

level 1 - pouze jsem ke koupené čepeli dodělal střenku

http://www.jatagan.eu/cepele-a-oceli/cepel-lauri-fillet

Teď jsem na levelu 2 - vybroušení tvaru čepele z oceli, zakalení v profi kalírně a dodělání střenky.

No a pomalu se připravuji na level 3 a to je vlastní vykování čepele

Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě ;-)8-)

PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám :-D

Na výrobu fileťáku se vůbec necítím, při broušení takhle tenké čepele bych se bál, že to spálím.

Jakou třídu oceli používáš?

[citace]MifakM napsal:

Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě

PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám [/citace]

[citace]lada napsal:

Jakou třídu oceli používáš?

MifakM napsal:

Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě

PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám [/citace]

To by byla spíše otázka na MadMacka :-)

Já mám zatím jen vytipovány typy. Ale chtěl bych je prodiskutovat s nožířem, aby mi dal zpětnou vazbu a po diskuzi s ním bych si pak vybral.

Favorité jsou :

- Elmax

- D2

- K390 – Bohler (ale tady se trochu bojím aby nebyl nůž moc tuhý)

Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka

Koukal jsem na profiky a ti používají hodně tvrdé nože

Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

Pokusím se přidat nějaké foto

S pozdravem Martin

Ahoj, brácha v plné práci

[citace]TTKnives napsal:

S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

S pozdravem Martin [/citace]

Nádhera fakt krasavci!!! Škoda že nejedete do Prušánek, určitě bychom se domluvili!!!

[citace]TTKnives napsal:

Nádhera, vypadají velice dobře...

Hodně netradiční a zajímavý tvar filetovacího nože:

[citace]gruvearbeider napsal:

Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka [/citace]

Určitě o tom pokecáme, začalo mne to hooooodně zajímat ;-)

Mě právě nevyhovují ty měkké nože (klasiky co se kupují jako sériové). Hlavně proto hledám alternativu. Taky se říká, že nůž je obrazem jeho pána a chci se i trochu odlišit. Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem :-)

Snad chápeš jak to myslím;-)

To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!