Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 186 odpovědí. Do diskuze (53 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 187)
  • Autor
    Příspěvky
  • #133851
    MadMack
    Účastník
    (119 odpovědí)

    Ne, je to z doby, kdy jsem s výrobou nožů začínal:

    level 1 – pouze jsem ke koupené čepeli dodělal střenku

    http://www.jatagan.eu/cepele-a-oceli/cepel-lauri-fillet

    Teď jsem na levelu 2 – vybroušení tvaru čepele z oceli, zakalení v profi kalírně a dodělání střenky.

    No a pomalu se připravuji na level 3 a to je vlastní vykování čepele

    #133853
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě ;-)8-)

    PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám 😀

    #133860
    MadMack
    Účastník
    (119 odpovědí)

    Na výrobu fileťáku se vůbec necítím, při broušení takhle tenké čepele bych se bál, že to spálím.

    #133899
    Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

    Jakou třídu oceli používáš?

    MifakM napsal:

    Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě

    PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám

    #133900
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    lada napsal:

    Jakou třídu oceli používáš?

    MifakM napsal:

    Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě

    PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám

    To by byla spíše otázka na MadMacka 🙂

    Já mám zatím jen vytipovány typy. Ale chtěl bych je prodiskutovat s nožířem, aby mi dal zpětnou vazbu a po diskuzi s ním bych si pak vybral.

    Favorité jsou :

    – Elmax

    – D2

    – K390 – Bohler (ale tady se trochu bojím aby nebyl nůž moc tuhý)

    #133902
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

    Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka

    #133911
    Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

    Koukal jsem na profiky a ti používají hodně tvrdé nože

    #133914
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)
    #133916
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    S pozdravem Martin

    #133917
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Ahoj, brácha v plné práci

    #133918
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    TTKnives napsal:

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    S pozdravem Martin

    Nádhera fakt krasavci!!! Škoda že nejedete do Prušánek, určitě bychom se domluvili!!!

    #133926
    Solny
    Účastník
    (687 odpovědí)

    TTKnives napsal:

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    Nádhera, vypadají velice dobře…

    #133927
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Hodně netradiční a zajímavý tvar filetovacího nože:

    #133928
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    gruvearbeider napsal:

    Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka

    Určitě o tom pokecáme, začalo mne to hooooodně zajímat 😉

    Mě právě nevyhovují ty měkké nože (klasiky co se kupují jako sériové). Hlavně proto hledám alternativu. Taky se říká, že nůž je obrazem jeho pána a chci se i trochu odlišit. Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem 🙂

    Snad chápeš jak to myslím;-)

    #133930
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

    To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 187)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...