Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Filetování ryb

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

Odpovědět

Broušení je dobré téma, myslím si, že je stále se co učit.

Brousky jsem koupil tady. A broušení velká spokojenost. Karel

Nejde mi stránka načíst.:-E:-E:-E

Pro MifakM:Tahání-nebo spíše tlačení nože ostřim od sebe a směrem ke špičce je uplně běžná věc--

--https://www.youtube.com/watch?v=h0o8047NOjk--

--https://www.youtube.com/watch?v=nZXb6-FlYI0--:-D

Jo já netvrdím že ne. Jen se je mi to prostě zdá nepřirozené. Co si pamatuju třeba řezníky (je pravda že to byly většinou samouci), tak všichni od špičky dolů :-D

A je to vlastně rozdíl jestli ten tah je ke špici nebo opačně?

Logicky to musí být úplně jedno. Je to jen o zvyku. Dělám to taky "naopak" a jen proto, že mám větší jistotu v úhlu...

Ahoj, přesně tak je to jedno zda ke čpici nebo opačně, hlavně jde o udržení stejného úhlu při tažení, ani tak nejde o ten úhel 15-25 stupňů na stranu. Proto je ideální brousit si kudlu sám (ostří si zvikne na majitele)

Manželka je levá jako šavle, tak jsem jí pořídil toto

od koho to je a je to dobrý?

[citace]Romca napsal:

Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.[/citace]

Loni jsem se o nožích FISKARS bavil s jedním prodejcem v CB. Říkal, že od té doby, co byla výroba přesunuta do Číny, tak už je nebere. Zřejmě už mám ten čínský, jde dobře nabrousit, řeže hezky, ale ostří vydrží tak na 3 ryby. Asi je to v materiálu a jeho zpracování.

[citace]jirka66 napsal:

Romca napsal:

Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.

Loni jsem se o nožích FISKARS bavil s jedním prodejcem v CB. Říkal, že od té doby, co byla výroba přesunuta do Číny, tak už je nebere. Zřejmě už mám ten čínský, jde dobře nabrousit, řeže hezky, ale ostří vydrží tak na 3 ryby. Asi je to v materiálu a jeho zpracování. [/citace]

Tak to mě mrzí, že i u Fiskarsu jde kvalita do háje.

Přesto ti děkuji za info.

jjo jo ,naprostý souhlas. Mám od Fis nějakou sekyru - a dobrý , rýč - výborný , pilku a nůžky na stromky - dobrý.Fileťák mám cca 8 roků , byl za nějaký normální peníze , tuším že kolem 300 Kč a po naostření dobrý ale rychle se tupí....

Jednou jsem si vzal z kuchyně trochu větší, časem doby vybroušenou, naši KDSku- pro pokus. Používám ji běžně v kuchyni, kde bohatě postačí. Brousím ji na brousku otáčivým pohybem, takže má krásně dlouhé ostří. K filetování a seříznutí kůže bohatě posloužila. Kdyby byl materiál supr kvalitní, tak bych nedal na ni absolutně dopustit. Vždy jsem ji raději po zhruba desítce ryb trochu přebrousil. Jinak vlastním speciální nože, kde cena a kvalita je trochu jinde.

[citace]lada napsal:

od koho to je a je to dobrý?[/citace]

Keramické brousky BELSKY z umělého korundu, známého i pod názvem High Alumina, ani nevim jestli to prodává po netu, já jezdím na výstavy s nožema a on s brouskama. Používám brousky jen od něj a jsem naprosto spokojený.

Ahoj,

našel jsem na KNIFE jeho inzerci, snad to nebude bráno jako reklama

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=33862

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!