Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 186 odpovědí. Do diskuze (53 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 187)
  • Autor
    Příspěvky
  • #134077
    tuky
    Účastník
    (61 odpovědí)

    Broušení je dobré téma, myslím si, že je stále se co učit.

    #134089
    chocho
    Účastník
    (143 odpovědí)

    Brousky jsem koupil tady. A broušení velká spokojenost. Karel

    #134090
    chocho
    Účastník
    (143 odpovědí)

    Nejde mi stránka načíst.:-E:-E:-E

    #134091
    Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (7 odpovědí)

    Pro MifakM:Tahání-nebo spíše tlačení nože ostřim od sebe a směrem ke špičce je uplně běžná věc–

    https://www.youtube.com/watch?v=h0o8047NOjk–

    https://www.youtube.com/watch?v=nZXb6-FlYI0–:-D

    #134100
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Jo já netvrdím že ne. Jen se je mi to prostě zdá nepřirozené. Co si pamatuju třeba řezníky (je pravda že to byly většinou samouci), tak všichni od špičky dolů 😀

    A je to vlastně rozdíl jestli ten tah je ke špici nebo opačně?

    #134102
    dukey
    Účastník
    (116 odpovědí)

    Logicky to musí být úplně jedno. Je to jen o zvyku. Dělám to taky “naopak” a jen proto, že mám větší jistotu v úhlu…

    #134104
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Ahoj, přesně tak je to jedno zda ke čpici nebo opačně, hlavně jde o udržení stejného úhlu při tažení, ani tak nejde o ten úhel 15-25 stupňů na stranu. Proto je ideální brousit si kudlu sám (ostří si zvikne na majitele)

    #134105
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Manželka je levá jako šavle, tak jsem jí pořídil toto

    #134110
    Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

    od koho to je a je to dobrý?

    #134112
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    Romca napsal:

    Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.

    Loni jsem se o nožích FISKARS bavil s jedním prodejcem v CB. Říkal, že od té doby, co byla výroba přesunuta do Číny, tak už je nebere. Zřejmě už mám ten čínský, jde dobře nabrousit, řeže hezky, ale ostří vydrží tak na 3 ryby. Asi je to v materiálu a jeho zpracování.

    #134113
    Romca
    Účastník
    (13 odpovědí)

    jirka66 napsal:

    Romca napsal:

    Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.

    Loni jsem se o nožích FISKARS bavil s jedním prodejcem v CB. Říkal, že od té doby, co byla výroba přesunuta do Číny, tak už je nebere. Zřejmě už mám ten čínský, jde dobře nabrousit, řeže hezky, ale ostří vydrží tak na 3 ryby. Asi je to v materiálu a jeho zpracování.

    Tak to mě mrzí, že i u Fiskarsu jde kvalita do háje.

    Přesto ti děkuji za info.

    #134114
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    jjo jo ,naprostý souhlas. Mám od Fis nějakou sekyru – a dobrý , rýč – výborný , pilku a nůžky na stromky – dobrý.Fileťák mám cca 8 roků , byl za nějaký normální peníze , tuším že kolem 300 Kč a po naostření dobrý ale rychle se tupí….

    #134124
    meky
    Účastník
    (294 odpovědí)

    Jednou jsem si vzal z kuchyně trochu větší, časem doby vybroušenou, naši KDSku- pro pokus. Používám ji běžně v kuchyni, kde bohatě postačí. Brousím ji na brousku otáčivým pohybem, takže má krásně dlouhé ostří. K filetování a seříznutí kůže bohatě posloužila. Kdyby byl materiál supr kvalitní, tak bych nedal na ni absolutně dopustit. Vždy jsem ji raději po zhruba desítce ryb trochu přebrousil. Jinak vlastním speciální nože, kde cena a kvalita je trochu jinde.

    #134163
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    lada napsal:

    od koho to je a je to dobrý?

    Keramické brousky BELSKY z umělého korundu, známého i pod názvem High Alumina, ani nevim jestli to prodává po netu, já jezdím na výstavy s nožema a on s brouskama. Používám brousky jen od něj a jsem naprosto spokojený.

    #134178
    TTKnives
    Člen
    (9 odpovědí)

    Ahoj,

    našel jsem na KNIFE jeho inzerci, snad to nebude bráno jako reklama

    http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=33862

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 187)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...