[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]
Brousky jsem koupil tady. A broušení velká spokojenost. Karel
Odpovědět
Pro MifakM:Tahání-nebo spíše tlačení nože ostřim od sebe a směrem ke špičce je uplně běžná věc--
--https://www.youtube.com/watch?v=h0o8047NOjk--
--https://www.youtube.com/watch?v=nZXb6-FlYI0--:-D
Odpovědět
Jo já netvrdím že ne. Jen se je mi to prostě zdá nepřirozené. Co si pamatuju třeba řezníky (je pravda že to byly většinou samouci), tak všichni od špičky dolů :-D
A je to vlastně rozdíl jestli ten tah je ke špici nebo opačně?
Odpovědět
Logicky to musí být úplně jedno. Je to jen o zvyku. Dělám to taky "naopak" a jen proto, že mám větší jistotu v úhlu...
Odpovědět
Ahoj, přesně tak je to jedno zda ke čpici nebo opačně, hlavně jde o udržení stejného úhlu při tažení, ani tak nejde o ten úhel 15-25 stupňů na stranu. Proto je ideální brousit si kudlu sám (ostří si zvikne na majitele)
Odpovědět
[citace]Romca napsal:
Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.[/citace]
Loni jsem se o nožích FISKARS bavil s jedním prodejcem v CB. Říkal, že od té doby, co byla výroba přesunuta do Číny, tak už je nebere. Zřejmě už mám ten čínský, jde dobře nabrousit, řeže hezky, ale ostří vydrží tak na 3 ryby. Asi je to v materiálu a jeho zpracování.
Odpovědět
[citace]jirka66 napsal:
Romca napsal:
Kdyz jsme u tech filetaku, nema nekdo zkusenosti s filetaky Fiskars? Pouzivam od nich ruzne naradi a nemuzu si to vynachvalit.
Loni jsem se o nožích FISKARS bavil s jedním prodejcem v CB. Říkal, že od té doby, co byla výroba přesunuta do Číny, tak už je nebere. Zřejmě už mám ten čínský, jde dobře nabrousit, řeže hezky, ale ostří vydrží tak na 3 ryby. Asi je to v materiálu a jeho zpracování. [/citace]
Tak to mě mrzí, že i u Fiskarsu jde kvalita do háje.
Přesto ti děkuji za info.
Odpovědět
jjo jo ,naprostý souhlas. Mám od Fis nějakou sekyru - a dobrý , rýč - výborný , pilku a nůžky na stromky - dobrý.Fileťák mám cca 8 roků , byl za nějaký normální peníze , tuším že kolem 300 Kč a po naostření dobrý ale rychle se tupí....
Odpovědět
Jednou jsem si vzal z kuchyně trochu větší, časem doby vybroušenou, naši KDSku- pro pokus. Používám ji běžně v kuchyni, kde bohatě postačí. Brousím ji na brousku otáčivým pohybem, takže má krásně dlouhé ostří. K filetování a seříznutí kůže bohatě posloužila. Kdyby byl materiál supr kvalitní, tak bych nedal na ni absolutně dopustit. Vždy jsem ji raději po zhruba desítce ryb trochu přebrousil. Jinak vlastním speciální nože, kde cena a kvalita je trochu jinde.
Odpovědět
[citace]lada napsal:
od koho to je a je to dobrý?[/citace]
Keramické brousky BELSKY z umělého korundu, známého i pod názvem High Alumina, ani nevim jestli to prodává po netu, já jezdím na výstavy s nožema a on s brouskama. Používám brousky jen od něj a jsem naprosto spokojený.
Odpovědět
Ahoj,
našel jsem na KNIFE jeho inzerci, snad to nebude bráno jako reklama
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=33862
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...