Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Elektronické mýtné v Norsku

K mému překvapení mi došla faktura za el. mýtné na E6 (ne dálnice) za úseky Hovinmoen-Dal a Kaberud-Kolomoen, poslaná přes Europarking Collection PLC, London. Jezdím do Norska X let a letos to bylo poprvé. Dotazem na norské ambasádě v Praze jsem zjistil, že je faktura oprávněná a v Norsku bylo na některých úsecích silnic zavedeno elektronické mýtné i pro osobní auta a mýtné brány stejné jako u nás. Takže buď si člověk pořídí krabičku za sklo (kredit NOK 200) nebo registruje Visa či Mastercard v online systému a poplatky průjezdy se mu odečítají. Je možné platit i na benzínkách, které jsou v okolí mýtných zón. Vzhledem k tomu, že se ke mně tato informace nikdy nedonesla (moje blbost), zaplatil jsem EUR 15 a nějaké drobné a byl jsem moc rád, že mi nenapařili pokutu NOK 300.

Protože jsem jediné informace zatím získal na www.autopass.no, kde jsou mýtné body i poplatky, ale o pořízení přístroje toho tam zas tak moc není, byl bych rád, kdyby tu někdo, třeba paní Janka, mohl uvést, kde pořídit onu krabičku a kde ji pak vrátit. Kreditku se mi nějak registrovat nechce.....

Odpovědět

Dnes som sa tiež preregistroval na EPASS24 a boli tam 3 nezaplatené faktúry z roku 2021 a 2022. Obratom som ich uhradil.  Tiež som sa spoliehal na predchádzajúcu registráciu, že mi to strhnú z účtu a nestrhli.

Ahojte,

taky sem se přeregistroval z autopas na epas a hned mi vyskočily dvě faktury , které jsme taky zaplatil :-) ., Takže stejná zkušenost autopas už nefunguje a epass jede :-)

D

Dobrý den, mám dotaz na EPASS24, přišla mi faktura, to není problém, jen jsem nechtěl dávat kartu, a zaplatil převodem. Doted stále píšou, že mám neuhrazeno, a na mail kde jim zasílám potvrzení ani nereagujou. Jak ted postupovat? děkuji

Po zaplatení kartou je faktura vyobrazená červenou farbou,ale keď sa do nej dostaneš,otvoríš si ju,tak sa vyobrazí zelenou-uhradená.

Zdravím. Již to tady proběhlo hodně často ale chtěl bych zeptat kde registrujete auto na průjezdy mýtných bran v Norsku. Registroval jsem to dříve na EPC ale již to nelze. Našel jsem Epas24.

Díky za info

Také používám Epass24.  Minulý rok jsem si zaregistroval zapůjčené auto na určité období a vše bylo ok.

podivejte se sem: https://www.rybolov-cestovani-norsko.cz/burza-dotazu.html  na spodni strane stranky to mate napsano i s odkazy. Kdo by si chtel poridit krabicku Probizz, tak ta uz v Norsku pro soukrome osoby nefunguje.

1 5 6 7 8 9 10
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!