Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -5°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Doprava na ryby

Jak řešíte dopravu na ryby krom půjčení auta? Nepřemýšleli jste o objednání dopravy minibusem? A kolik jste ochotni dát za dopravu? Zpracovávám podnikatelský záměr pro náš minibus a zajímal by mě názor rybářů, kteří jezdí chytat takové dálky jako je Norsko, či Švédsko. Neberte prosím tenhle příspěvek jako komerci. Fakt je to čistě moje zvědavost. :)

Díky

Odpovědět

Nejsem si jist jak je to s tou ECONOMY třídou.Blbá STENA LINES to má jenom něnecky :-(

Objednávat dopředu trajekt co jezdí skoro furt mi nepřijde zas tolik výhoda.

Ale je fakt, že ty ceny sou dost jiný dle termínů. Třeba Sassnitz - Trelleborg je 10.6. za 88 EUR a 23.6.je uz za 115 EUR ( do h=2m a l=6m )

2 Holzby

Objednáním trajektu co jezdí "skoro furt" pouze ušetříš peníze, tady v tomto případě myslím 28 euro. :-D :-D

Ekonomický tarif u Steny line - ušetříš cca 30 euro, ale musíš objednat (a zaplatit) 35 dnů a více před odjezdem. Pokud budceš chtít změnit či zrušit trajekt, nic TI nevrátí.

Pokud budeš chtít mít možnost změny - pak platíš + 20 euro(tarif Flexi). Zde Ti vrátí 75% ceny při úplném zrušení, při změně datumu či času doplatíš jen rozdíl v ceně. Oproti nákupu na místě máš slevu jen 10 euro, ale máš 100% jistotu, že Tě na trajekt vezmou. Jedenkrát nás v Trelleborgu na trajekt nevzali (byl 30 min před odjezdem zcela vyprodán), ale bylo to v pátek navečer a příští úterý bylo 1.5.(poláci mají nějaké svátky).

Cena se samozřejmě liší sezona-mimosezona, všední den či víkend, proto ten rozdíl (23.6. bude víkend).

Tady link na anglickou verzi objdenávky u stena line

http://www.stenaline.nl/en/ferry/

Zdravím Michal

Možná to sem uplně nepatří,ale když vydím tu pěknou horní fotku Oresundského mostu tak si vzpomenu na lonskou cestu.

Přejeli jsme z Kodaně v pohodě zaplatili kartou 2auta za most a byli jsme v Malmo.Jenže tam se to na těch kruhácích nějak zvrtlo a najednou jsme byli před mostem ze strany od Malmo.Kdo to tam zná ví jak to tam je jde to videt i na té fotce,dvouproudová jednosměrná silnice a od protisměru ji dělí železnice.Zastavili jsme před mítnicí a sly se skusit domluvit platit 45e do Kodaně a45e zpátky do Malmo se nám nechtělo.Jen jsme vylezli z aut byla u nás ochranka,vybavení mnoha jazyky česky jakžtakž slovensky a dobře moravsky jsme jim vysvětlili že nechcem do Kodaně ale do Malmo.Pustil nás přez pokladny a doprava je krátká spojovačka na silnici po které se dá jet nazpět do Molmo.Vzadu je ale závora to nám naznačil zvednutím ruky a odešel.Když jsme k ní dojeli nešla nijak zvednout ani po dobrym,ani po zlém.Nakonec senám ochranku podařilo dovést až k závoře ukázal at nasednem a popojedem stačilo tak pul metru a závora se sama zvedla.Tet už setomu jen směju ale snažte se tam nedostat.

Ahojky, nechci polemizovat kudy to vzít je lepší. Já jezdím zásadně po mostech( Peugeot 807 ) Už tady někde prošlo, že když ujede objednaný trajekt, platí se znovu. Takže to je to, co se mi nelíbí, protože se na něj včas nemusíme dostat z opravdu mnoha důvodů. Když ráno vyjedu kolem 7,00 z Česka....myslím tak mezi Prahou až Hradcem Králové, jsem večer mezi 20 - 21.00 někde kousíček před Halmstadem ve Švédsku. Tam je šikovné parkoviště s WC a teplou vodou a navíc s hezkým pláckem na klidné přespání ve stanu ve spacáku. Jezdím s rodinou, takže jedu jen za svý a nemůžu veškeré náklady rozdělit mezi sebe a kamarády, takže na kačku koukám. Navíc mi jde převážně o čas strávený na cestě, protože převážně řídím já. Před lety jsme zpočátku jezdili trajektem z Rostocku do Trelleborgu. Mezi tímhle trajektem a mosty je zhruba 8 - 12 hodin ušetřeného času. Mám na mysli noční trajekt ve 22.45 z Rostocku co je ráno v 7.15 v Trelleborgu. Takže u Halmstadu můžu být nejdřív kdy ? ....nápověda - ráno v 9hodin dalšího dne a to dost utahaný, protože já nejsem z těch, co se na hlučném trajektu perfektně vyspí. A to už je fakt znát. Navíc bez nervů, jestli mi to ujede, nebo ne.

Mosty se platily loni 2. Jeden byl za 32,-€ a druhý za 43,- €...takže x 2 tam a zpátky je to za 150,-€. Úsudek si každý musí udělat sám. Po silnici to je delší o necelých 300 km jedním směrem.

Já jezdím převážně kousek nad Trondheim zhruba na úroveň Bakkanu a máme to na 2,5 dne cesty. Ve dne jedem, v noci spíme....cestou tam jednou jak už jsem psal ve Švédsku a podruhé kousek před Trondheimem v kempu u řeky Gauly. Tam je to za chatku s kuchyňkou, WC a sprchou pro nás 5 za nějakých 450,- NOK na noc. Třetí den cesty nedonutím nikoho vylézt po vydatném spánku dřív jak v 8. Ikdyž já straším nedočkavostí snad celou noc. Kolem deváté se po napapání nějak nechají ukecat ke zvednutí kotvy a po poledni jsme na místě a někdy okolo 14.00 na vodě

zz:Které mosty myslší Malmo-Kodaň 43€ a ten druhý za 32€je? Taky pojedem na zpáteční cestě přes Dánsko tak hledám možnosti.

[citace]MP napsal:

to šroubek: cena 45 euro je bohužel jen za jednosměrné přejetí mostu DK-SWE či naopak[/citace]

každá cesta se platí zvlášť....

To Holzby: tak objednávej trajekt zde: http://www.periscope.cz/doprava/trajekty/

je to přehledné v češtině,vše za chvilku vyřízené.Letos jsem kupoval Rostock-Trelleborg,tam i zpáteční 190eur,economy,tedy neměnné nevratné.To myslím že je dost slušná cena. Je pravda,že jedem v květnu a objednával jsem to ted v lednu,právě kvůli ceně.8-)

[citace]rostak napsal:

Možná to sem uplně nepatří,ale když vydím tu pěknou horní fotku Oresundského mostu tak si vzpomenu na lonskou cestu.

Přejeli jsme z Kodaně v pohodě zaplatili kartou 2auta za most a byli jsme v Malmo.Jenže tam se to na těch kruhácích nějak zvrtlo a najednou jsme byli před mostem ze strany od Malmo.Kdo to tam zná ví jak to tam je jde to videt i na té fotce,dvouproudová jednosměrná silnice a od protisměru ji dělí železnice.Zastavili jsme před mítnicí a sly se skusit domluvit platit 45e do Kodaně a45e zpátky do Malmo se nám nechtělo.Jen jsme vylezli z aut byla u nás ochranka,vybavení mnoha jazyky česky jakžtakž slovensky a dobře moravsky jsme jim vysvětlili že nechcem do Kodaně ale do Malmo.Pustil nás přez pokladny

To samé se nám kdysi stalo v Oslu, když jsme projížděli kolem po 6. najednou jsme byli před mýtnicí do města.:-x

V zásadě nemám problém. I když přeci jen u společnosti jako je STENA bych čekal vícejazyčný web. Když koupíš lístek přímo v přístavu, kolik se platí ?? Cesta nahoru je jasná ,,, ECONOMY ,,, ale z5 si to nechci objednat na čas.

To netuším kolik to stojí na fleku,ale loni jsem objednával trajekt začátkem března a stál 260 eur,letos v lednu a za 190eur,tedy startovní ceníkovou cenu. Ale osobně si myslím,že cenu na místě ted nikdo neví,ta bude asi stoupat podle vytížení:-? Ale už jsem taky uvažoval že kopím jen lístek tam a cestu zpět vyřešíme jinak,protože je pravda,že cesta na trajekt z norska na čas se musí stihnout a nikdo neví co se může stát,ale pro letos jsem ještě koupil zpáteční

pro skroban5 Z Dánska do Švédska jsou placené mosty 2. Alespoň to tak bylo ještě loni a já zatím fakt nevím, jestli se na jednom z nich platit přestalo. Pokud nepojedeš jen přes jeden a pak trajektem, musíš suchou cestou absolovovat oba a to je pak jedno který je dražší a který levnější. V jednom směru to je cenově nahoru a v druhém obráceně. Stejně je zaplatíš oba a 2x:-D

Ahoj všem. Chci se zeptat,jestli potřebuji nějaký doklad, když jedu se zapůjčeným vozíkem??To znamená není nikoho z výpravy a je půjčený z firmy. Na auto musí být sepsán nějaký dokument v angl. o zapůjčení, je to nutné i u přívěsů a vozíků?? Díky za odpovědi a rady.

Ja byt tebou, tak bych si prohlaseni majitele s sebou vzal. Jsou to opatreni proti prevozu kradenych vozidelt a jelikoz ma vozik svuj technicak, mohl by problem nastat. Prohlaseni zvladnes za par minut a mas klid :-)

Pafka- Policajti nemajú zľutovanie a tých zvieracích pomocníkov -drsňáci.

A keby si im chcel zdrhnúť,nepokúšaj sa o to.Nemáš šancu.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!