Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Domácí výroba nástrah

Pokračování oblíbeného tématu Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček.

Odpovědět

Ty trubky se dají nastříhat pákovkama

Díky. Jó tak ty doma v paneláku nemám a neznám nikoho kdo je má. Flexu taky nemám (v paneláku netřeba) ale zase vím kdo jí má. Nebo mě napadl železnej kýbl na vodu, grilovací brikety a někde si udělat malej ohníček...

tady je odkaz na folii https://www.aliexpress.com/item/32826406618.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4b0d3c00Y0aO1e&mp=1

Ani velký svěrák nemám. Nicmíéně mě napadlo, že by se ta trubka dala nasunout na něco pevně spojeného s něčím velkým a pak zapáčit. Mých hafo kilo když se o to pak opře tak to polámu, jestli to půjde. Díky za odkaz, už to sviští do Prahy. To já plánuju výtvory pojmenované "hnusovec severní" nabo "blivajsnice obecná".

To CIBS : sekyru doma mám, sice ne velkou ale zato dost ostrou, díky za radu, zkusím do toho jebnout. A nebo tu sekeru opřít o trubku a jebnout do ní. Mám 5kg palici na kolíky vojenských stanů.

Ahoj, já také trubky sekám starou sekyrkou na třísky. Stačí to dát před barákem na beton a podložit nějakým prkýnkem. Jakmile narušíš tu kulatinu, tak už to krásně ohneš a po pár tam a zpět to praskne. Jen pozor doporučuji něco na oči, někdy z toho odlítne kousek a proč to pokoušet.

Díky. Jó tak ty doma v paneláku nemám a neznám nikoho kdo je má. Flexu taky nemám (v paneláku netřeba) ale zase vím kdo jí má. Nebo mě napadl železnej kýbl na vodu, grilovací brikety a někde si udělat malej ohníček…

V baráku to nedělej, jednak přiotrávíš sebe i okolí a ten smrad pokud nemáš čístý olovo...jakože z trubek nemáš...budeš mít strusku, jak říkáš, udělat venku ale chce to trochu teplo. Ještě je možnost do již roztaveného olova trubku podržet a ona bude pěkně odtávat, ale hodně opatrně, rukavice o ochranné brýle, není větší průser než když ti to prskne do ksichtu, nesmí tam přijít voda! Teď když hodíš studené olovo  co bude mít venkovní teplotu do toho horkého tak se orosí a budeš mít vymálováno, tak jak já kdysi na balkoně, tak jsem panelákovej...

Díky, jasan, nějak to musím udělat....loni kolega to takto dělal, že strkal trubku do olova a pak prsklo a měl ruku až na kost spálenou..týden před objezdem do Norska....

Ahoj, já také trubky sekám starou sekyrkou na třísky. Stačí to dát před barákem na beton a podložit nějakým prkýnkem. Jakmile narušíš tu kulatinu, tak už to krásně ohneš a po pár tam a zpět to praskne. Jen pozor doporučuji něco na oči, někdy z toho odlítne kousek a proč to pokoušet.

Díky zkusím to hnedle dneska, to je dobrej nápad. Mám brejle ochranné.

Ahoj jde to dobře cvakat na pákových nužkach,nemáš možnost někde v nějaké kovodílně?

Bohužel nemám možnost. Ta sekera asi bude nejlepší. Naporcuju to jak potřebuju..klidně na balkoně..ten je taky z betonu...

Včera jsem si koupil "Lee Ingot Mold" a po vybalení mě udivila ta humpolácká výroba. Origo výrobek z USA. Ten odlitek není vůbec začištěný. Uvnitř jedoho kanálu na ingot je výstupek, otřep co na 100% bude bránit vyklepnutí ingotu. Tak na to doma nastoupí dremel a budu to muset dobrousit. Klasické socialistické DoDo. To mě udivuje.

Ahoj já to odlejvám do staré hliníkové pánvičky na volská oka je to super

Kotel je kotel. Mám s plynovací na uhlí a dřevo. Olovo dám do velké konzervové plechovky a za chvilku je olovo roztavené. Pak si ho přeliju jak chci.

Já to potřebuju pro tohle https://cs.strobl.cz/lee-production-pot-iv/ udělal jsem ingoty z formy na donutsy ale ty kola se nevlezou dovnitř. Ten jejich průmer se neprotáhne kolem tý vylévací tyčky. V paneláku si nevyberu jak to udělat jednoduše a levně.

Díky za rady. Sekyrka a kladivo a naporcoval jsem ty trubky na 10 cm...

Na kuchyňském stole s pootevřeným oknem, na malém turistickém vařiči (bomba skoro úplně prázdná) a konvička na mléko a asi 2 hodiny a máme čisté cihličky, plechovka je plná bordelu co jsem sebral z hladiny.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.