Hasvik, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Domácí výroba nástrah

Pokračování oblíbeného tématu Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček.

Odpovědět

Mě stačí fakt 30 kilo ale po menších dílech. Nemám to kde rozdělit. Jestli je možnost se s někým "svést" u těch kovohutí tak super. V Praze je kovošrot kdy je možno koupit olovo. Třeba rozbalené trubky, zátěže na disky apod. nic čistého. Takže je třeba to někde vyčistit. A to v kuchyni na sporáku neudělám. Máme indukci a tu nechci zničit.

Pokud máš možnost koupit si závažíčka na pneu (olověná), ne zinek nebo železo, tak to je na odlévání jig.hlaviček nebo pilkříků úplně ideální. Mají správnou tvrdost. nemusíš do tavné směsi shánět antimon nebo asmit . Čisté olovo je moc měkké a stejně ti udělá na tavenině nějakou strusku. V kovohutích Příbram lze koupit už přímo směs Pb,Sn+ antimon , ale asi by chtěli, aby jsi si koupil od 100 kg výše. Snažil jsem se je kontaktovat e-mailem, ale bez odezvy.

Možná by pomohl Honzák, když tam bere čisté olovo....????

díky za info, kouknu po tom..a co liteřina ?

….jedna z nejlepších směsí...., jestli ji seženeš  ?

uvidím co budou mít na tom smetišti..v pondělí nebo úterý tam zajedu....

První kousky 2020

Blekoš 105g, ještě očistit...

Máš na tom parádní povrchovku. To je prášková vypalovaná barva, nebo něco jiného?

Přesně tak, vypálená prášková

Předpokládám, že ty potisky máš z Asie. Mám jich doma taky hafo ale ani jedna není průhledná. Poradíš kde jsi je koupil?

btw. napadá vás někoho čím nařezat olověnou trubku na vodu? Koupil jsem dnes pár kilo ale jsou dlouhé a potřebuji je nařezat po 10 cm abych je dokázal dát do mašiny na odlévání a vyčistit je. Zkoušel jsem pilu "šukalku", kmitalku i ruční lupénkovou. Nic moc.

To sachlj, akúkoľvek pilku zalepí, ja som tieto vodovodné rúry sekal ťažkou sekerou a šlo to...

Jestli máš možnost upnout trubku do svěráku, tak je nejlepší zapáčit silou několikrát tam a zpátky a v poho to takhle nalámeš...taky jsou zkoušel řezat a nadřel jsem se..zbytečně.

tady je odkaz na folii

https://www.aliexpress.com/item/32826406618.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4b0d3c00Y0aO1e&mp=1

s vlaječkou se mi to líbí ...

až teď

To je tak dát na poličku a ne házet do vody. No asi folii taky objednám, jen to nařezání bude asi složitější.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!