Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba nástrah
- Toto téma obsahuje celkem 399 odpovědí. Do diskuze (72 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dedouš a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#282336 9.6.2017 v 8:39
Jirka je velmi šikovný řemeslník. Jsme spolu již nějakou dobu v kontaktu a tak znám docela dobře jeho výtvory, zřejmě ze své vrozené skromnosti sem zdaleka nedává všechno, čím by mohl potěšit oko “norského” rybáře a nad čím by zaplesalo srdce kdejaké šupinaté kamarádky…
#282843 17.6.2017 v 8:42#282845 17.6.2017 v 8:44#282863 17.6.2017 v 20:26#284895 22.7.2017 v 18:10omlouvam se za reklamu, ale kutilov by mohli zajimat ceny forem do-it, jen do zitra
https://www.pecheur.com/en/cz/buy-mould-for-shad-head-do-it-13031.html
#289972 30.10.2017 v 21:24Ahoj všem narazil jsem na tyhle stránky a mam několik dotazů pokud by byl někdo ochotný se podělit o informace budu rád.
1. odlívate olovo přímo do lukaprénové formy popřípadě jaké je životnost takove formy orientacne desitky nebo stovky kusu?
2. jaky pouzivate podkladovy lak na olovo?
3. jaky pouzivate finalni lak po nabarveni?
diky za odpovedi Karel
#289973 30.10.2017 v 22:54Tak jednoduché to zas není, ale složité také ne. Do lukaprénu už dávno neodlévám. Ale jak dlouho ti taková forma vydrží? Záleží na tom jak je velká, jak složitá a jak se k takové formě budeš chovat. Výhoda je, že si ji vyrobíš sám, ale každý odlitek nemusí být stejný- stejně velký. Pokud nelpíš na tom, že je každý kus trochu jiný, tak není problém a můžeš lít. Pokud budeš odlévat menší, slabší profil, tak musíš do olova přidat nějaký kompozit aby jsi to neměl jak žvýkačku a barva se neoloupala.- Na olovo používám a funguje nejlépe epoxidová základní barva. Barva musí na olovu držet-to je základ. Na opox. zákl. barvu můžeš pak nanášet jakoukoli barvu aniž by jsi ji poškodil.- No a finální lak v podstatě jakýkoli. Ale!!! Pokud chceš aby tvůj výtvor vydržel co nejdéle netknutý, tak doporučuji dvojsložkoví, nejlépe ten co se používá na auta a to v několika vrstvách. Tak Karle, vrhni se na to a držím ti palce Harty
#289993 31.10.2017 v 22:07Diky za odpoved zatim jsem delal jen woblery a obcas si vazu streamery na stiky a okouny.
Zkusil jsem ted udelat hlinikovou formu na pilkrik maly asi 30 gramu ale trvalo to docela dlouho nez se to vyhrubovalo a pak odjelo nacisto tak to vrcelo v masine cely den a to neberu ze jsem to asi dve hodiny kreslil na pocitaci..
Nakonec jsem tu formu stejne este musel upravovat rucne protoze jak je ten odlitek maly tak spatne dotekaly nektere detaily byla to prvni forma takze chybela zkusenost
jednodussi je nejakou formu koupit hotovou..
ten lukapren mi prisel zajimavy v tom ze se da ta forma udelat jednoduse doma ale mnel jsem obavu o tu zivotnost prece jen se do toho lije kov a mohlo by se to tim zahrivanim poskodit
pokud by to vydrzelo dejme tomu 100 az 200 kusu tak je to celkem v klidu to by mnelo smysl tu formu delat a jestli nebude kazdy kus mit stejnou hmotnost myslim nebude vadit… ryby to vazit nebudou…
s lukaprenem obcas delam ale nikdy jsem do neho nelil nic teplejsiho nez roztaveny vosk
na to barveni pouzivate jake barvy je to jedno a nebo mate neco co je osvedcene a mohli by jste doporucit at neobjevuje clovek objevene…
jeste jednou dik Karel
#290170 5.11.2017 v 22:12,Karle, protože dávám epox. základovou barvu, tak v podstatě můžu použít jakoukoli barvu.-Tu žádná barva neporuší ani nerozleptá. Ale musíš dát pozor ,jestli barvu kterou použiješ neporuší vrchní lak. Když použiješ barvy s označením PD , tak tam můžeš dát lak jakýkoli. Já používám převážně barvy ve spreji a na namáčení nitro barvy. Dají se použít barvy vodou ředitelné, ale tam pozor na velkou vrstvu, ta může potom vrchní lak nasát a tím změnit barvu. Když se to stane a nebo se barva nějakým způsobem poškodí-srazí atd., tak klidně barvenou věc namoč do act. ředidla – to sice barvu smyje, ale základovou barvu nepoškodí a barvení můžeš opakovat.
#290211 6.11.2017 v 21:12Ahoj
diky za rady byl jsem v krame s barvama a tam na mne koukali jak na blazna ze chcu barvit olovo mneli problem najit barvy tak aby se to vzajemne nebylo kdyz nasli zaklad ktery byl vhodny na barevne kovy tak zase nemeli vrch ktery snese alespon venkovni prostredi z pozadavku na odolnost morske vode jsem slevil po prvnich peti minutach…
takze zaklad epoxidovy lak nebo barva a to drzi na olove dobre?
jak jsem videl nekdo to strika airbrushem jake na to pouzivate barvy akrylatove? a pak vrch zase ten epoxidovy lak?
pokud to forum nedovoluje ( nepovolena reklama) muzete mi nekdo treba napsat konkretni znacku barev ktere jsou ok a nedelaji navzajem problem treba do soukrome zpravy?
nebo to proste vyzkousim a uvidim jestli to funguje nebo ne..
nechystam se delat nejake silene slozite barevne kreace jak jsem videl u nekterych lidi co tady predvadi to by mi bylo snad i lito hazet do vody ( mimochodem moc pekne veci ale pri predstave toho casu co to musi dat prace a za jak dlouho se to znici nebo urve ) mam predstavu maximalne jedna zakladni stibrna nebo zlatava popripade hrbet do tmava a brisko do bila nalepit velke ociska a dobre nalakovat… at to v bedne nedela binec…
ryba stejne nakonec sezere skoro vsecko nejlepsi se mi stejne dycky osvedcily barvy stribrna a do modra a pak prirodni a cerveno bila ta funguje skoro dycky
a ve vetsich hloubkach by barva nemela mit moc velky vyznam tam asi spis bude dulezity pohyb nez barva
o vikendu budu odlivat zkusim udelat jeste jednu furmu poucen z predchozich nezdaru doufam ze bude lepsi nez ta minule
tak jeste jednou dik
Karel
#291503 13.1.2018 v 12:45#292849 10.3.2018 v 11:09#294119 16.4.2018 v 20:21#294124 16.4.2018 v 20:23#294129 16.4.2018 v 20:25 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba nástrah