Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba nástrah
- Toto téma obsahuje celkem 399 odpovědí. Do diskuze (72 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dedouš a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#271041 27.10.2016 v 19:47
Jo,jo tady to bude….
#271067 29.10.2016 v 11:57Jigine díky za tip. Ten lak na nehty fakt nemá chybu. Včera jsem to zkoušel a fakt si můžeš udělat barvu, jakou chceš. Akorád u nás to Vietnamci nemají. Musím hledat jinde.
#271078 29.10.2016 v 16:02Laky na nehty nejsou nejlepší volba.Používal jsem je dlouho a stávalo se,že po návratu z Norska byli pytlíky s použítými jigy totálně opatlané a olepené,takže jsem je musel odbarvit odlakovačem na nehty a udělat nátěry nanovo.Jinými slovy laky většinou nedrží tak jak mají,jelikož na tyto nátěry slaná voda není to nejlepší a to i tehdy, když jsem nanášel více vrstev laku.Dále laky od Vietnamských prodejců jsou pochybné kvality.V případě že používáte při lovu vlasec,tak toho spoustu utrháte, takže lak na nehty je levná a dostačující varianta.Já používám šňůru a trhám málo,proto se mi vyplatí používat kvalitní barvy odolávající slané vodě.
#271082 29.10.2016 v 19:31Jindro…utrháme,utrháme ale aj nachytáme……jak jsem psal u mně je životnost hlavičky hodně malá a odstíny které používám se mi nejlíp hledají u vietnamců.Pokud vozíš hlavičky s Norska domů,tak nechytáš polaky…Letos pro zajimavost jsem mněl od Petra 650 hlaviček V Norsku a přivezl jsem na spátek tak 50ks…Kdo je se mnou poprvé v Norsku, tak všechno dostane ode mně a nováčci fakt fest trhají, pokud se to naučí….ale i nachytají…
#271083 29.10.2016 v 20:09Jindro…utrháme,utrháme ale aj nachytáme……jak jsem psal u mně je životnost hlavičky hodně malá a odstíny které používám se mi nejlíp hledají u vietnamců.Pokud vozíš hlavičky s Norska domů,tak nechytáš polaky…Letos pro zajimavost jsem mněl od Petra 650 hlaviček V Norsku a přivezl jsem na spátek tak 50ks…Kdo je se mnou poprvé v Norsku, tak všechno dostane ode mně a nováčci fakt fest trhají, pokud se to naučí….ale i nachytají…
Jigine dnes jsem si precetl tvuj clanek v Kajmanu. Musim rict prijemne poctenicko, ale vloz jsem to video. Vubec si nedokazu predstavit jak s flesh jigi chytat. Na moje gusto je to dost mala nastraha. Tim nerikam, ze nechyta. Na chut Zoomum jsem prisel tak po 5 az 8 letech chytani v Norsku. A ted na ne chytam pravidelne. Pro mne top barva je cervena
#271087 29.10.2016 v 21:10Honzáku,flashjig je hodně živá nástraha. Má rychlejší propad jak guma a pomalejší jak pilkr.Nám to vychází zhruba takto…do 10m hloubky 10-15gr 20m…20-30gr…Na větší hloubky používám gumy nebo zoomky.Flashjig má jednu velkou výhodu.Pokud ho neutrhneš je teměř nezničitelný.Loni jsem zkoušel nové háky a až v Norsku jsme přišli nato,že se lámou.Mezi lidi se dostalo cca 300ks.Chyba se už opravila a na příští sezonu se už vyrábí s nejlepšíma hákmi.Jinak klucí, všem komu se zlomil letos hák a přinese mi ho někam na zraz nebo výstavy ,tak ho vyměním za nový….Vláči se sním dost rychle a chce to dostat do ruky a právě technikou se dá hezky vyselektovet,jestli chci obecňačky,nebo polaky…Už dva roky chytají v podstatě 3 barvy červená RED,oranžováCO a modrá DBS…
#271089 29.10.2016 v 21:19Celá finta je ve vysokolesklých super jemných vláknách.5let mi trvalo pokud jsem trefil ten správny materiál…jen chybičku to má že je to ku….y drahý materiál, proto i cena je pak vyšší ale životnost to nahradí….žádna guma nevydrží 10ryb ale flashjig v pohodě,jen ho nesmíš utrhnout….Jěště jedna navýhoda,že se za ním jdou zbláznit kelírci a makrely….
#271090 29.10.2016 v 21:36Mě by zajímal rozdíl v jigové hlavičce, resp. háčku…. Je v tom nějaký zásadní rozdíl když je jig.háček 90 stupňů nebo 60?
#271091 29.10.2016 v 22:09U Flashjigu je to jedno jaký je uhel.Polaci nám z toho nepadají.Je pravda, že většina je chycená dost hluboko v horním patře jelikož je to docela malá nástraha…Nejlepší háky které jsem mněl na polaky jsou právě na obrázku.Jsou to ownery 60st…2/0.Akorát se nedají sehnat a z ameriky vyjdou na cca14korun kus.Nevýhoda tohoto háku je,že je na sladkú vodu a rychle koroduje.ale ryba na něm sedí perfektně….
#271093 29.10.2016 v 22:39Jigine dekuji za vycerpavajici odpoved, ale vloz sem to video. Rad bych videl jak to maka
#271094 29.10.2016 v 22:40Tak že je nemusíš gafovat,dostanou totiž otravu.Čau Pájo-smajlík.Proto je tak úspěšná.
#271112 30.10.2016 v 22:17Četl jsem na německých webech, že pilkry typu Eiselle jsou výjmečné svým chodem. Harty, jaký mají chod? Jsou zajímavé při propadu, nebo při práci u dna?
#271115 30.10.2016 v 23:30Záleží jaký druh pilk.Eisele máš na mysli.Pro-Select-Pilker,Pearl-Select-Pilker,Magic-Pro,Pro UV,Fat Head Pilk,nebo Power-Select-Pilker.Každý se vyznačuje něčím jiným.Předpokládám, že máš na mysli Power- Select-Pilker,který nejvíce používám.Ten má chod takový,že imituje poraněnou rybu tím, že se naklání ze strany na stranu v přímém směru a na lov polaků se jeví jako ten nejlepší.-Ten chod funguje i při propadu.Například Pro-Select-Pilkr se vyznačuje rychlím propadem a hodí se na větší hloubky a pro jeho rychlost při propadu je vhodný na kelery.Eisele mají tzv.4D-disain-plastické holografické polepy 3D oči a barvy do různých světelných podmínek.Jsou ručně malované a jsou zpracovány do nejmenšího detailu a každý má štítek označující nejvyší kvalitu, tomu odpovídá i cena.
#271117 31.10.2016 v 5:39Jo Harty a mněli by sme rozebrat někdy problematiku používání háčků na pilkrech.Jednoznačně na polaky se mi jeví lepší používaní jednoháčků.S trojháků mi dost velkých polaků spadlo….
#271280 31.10.2016 v 17:35S Renčou jsme letos používali pilkříky od Hartyho.Osadil jsem je jednoháčky a nebyl žádný problém.Ryby nepadaly.Bohužel jsme o ně stejně přišli z důvodu vázek.Na příští sezónu jich nakoupíme více.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba nástrah