Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 1°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes

Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)

Odpovědět

to Skroban: chytáte pstruhy v tom jezírku? Jak se tam dá dostat?

to Vydra:vůbec netuším jestli jsou v jezírku ryby je ve výšce 355m nad mořem.Za šroťakem u cesty najdeš ceduli Svortavatnet 1km po cestě dojdeš k další a dál už jsou jen červené značky na stromech ,ja jsem ten 1km šel skoro hodinu.Je tam i malá noclehárna (chatička) pěkně splývá s terénem skoro není vidět prostě nádhera.

to Skroban: to vypadá pěkně. My budeme poblíž koncem srpna. Vezmeme výbavu na pstruhy.

Je tam asi pitná voda. Přeloženo googlem.

https://mrfylke.no/Morotur/Turar/Svortaavatnet

Na co je tam ta schránka? Není třeba na povolenky?

Ve schrance je navstevni kniha kde se muzes zapsat

Super. Díky za radu. My jsme tam kdysi chtěli taky vyjít. Někde u šroťáku jsme to vzali do lesa. Skončili jsme asi v 1/3, protože to se fakt nedalo. Lezli jsme po čtyřech jak šerpové a když se před námi objevila v lese skála, tak jsme t vzdali. Udělali pár fotek fjordu a lezli zase dolů.

Má už někdo nějaké info o cestě (kontroly na hranicích) a tak třeba i z jinejch diskuzí? Loni kontroly taky byly, ale spíš symbolické. Němci vůbec, Švédi si nechali otevřít jednu tašku s oblečením a Norové jen namátkou. Na jiný diskuzi někdo psal, že je Norové nechali všechno vyndat a že chyběla jen indulona. Spíš na co se má člověk připravit. Díky za jakékoli info. my za 28.

RobinCZ pokud jste byli u skalky visí tam lano není to zas takový problém párkrát se přitáhnout a půlku cesty máš za sebou ja taky nejsem žádny velký sportovec.Taky jsem podcenil oblečení,triko bylo nahoře propocené a tenká bunda mně moc nezahřála byla mi celkem kosa.Letos si kromně pití přibalím i věci.

RobinCZ - my jsme se vrátili v neděli domů . Takže ti to můžu podat sám za sebe , co se píše v jiných diskuzích nevím . Kontroly jsem žádné nepotkal  . Ani v přístavech , ani na hranicích , ani na cestách . A dokonce ani žádné radary , stacionáry samozřejmě nepočítám . Ale pro vysvětlení - co nebylo včera - zítra může být . Na druhou stranu přesně nevím o co ti jde . Pokud nepovezeš kilo trávy a nejezdíš na zelenou naftu , tak s Němcama a Švédama si můžeš akorát tak povykládat o počasí a jak se vám daří . Pokud máš na mysli Norky - to už je tvoje volba , kolik si pivka vezmeš . Takže za mě - naprosto pohodová cesta bez nejmenší komplikace a přeji všem tady ať jsou na tom stejně !!

Díky moc za info. Trávu fakt nevezu. Na tuhle muziku netancuju a tvrdě ji odsuzuji. Spíš mi šlo o zdržení. Vždycky to byla pohoda. Loni jen za Oresundem koukli do tašky s věcma a jeli jsme. Nikdy jsme neměli problém a vždy to byl s úsměvem na rtu. Když jsem tenkrát Norům povídal, že k nám přijel Obama, tak raději ujíždíme k nim na ryby, smáli se. Vím, že co bylo včera, nemusí být zítra. A co ryby? Doufám, že se vám zadařilo. Ptal jsem se Georga a psal mi, že jo.

Skroban - k nějakému ocelovému lanu jsme došli. To jsme ještě dali, ale pak jsme se v tom lese objevili pod nějakou asi 10m skálou, tak jsme se na to vys.... Z lodě jsme viděli nějakou průrvu, kudy by se dalo jít, ale ze silnice už to vypadalo jinak.

Otapa - jak je to s tou evidencí ryb? Jak někdo na jiné diskuzi psal EET - elektronická evidence tresek.

Mobilní data v EU a v Norsku jsou cenově úplně stejná podle tarifu, co člověk má. Tak konečně je nemusíme vypínat.

Jestli se tam vyšplháte s prutem, napište jestli jsou tam pstruzi.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!