Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes

  • Toto téma obsahuje celkem 839 odpovědí. Do diskuze (79 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Skroban a poslední změna proběhla před 2 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 466. až 480. (celkem z 840)
  • Autor
    Příspěvky
  • #107540
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    stipko napsal:

    Funguje na chate mobilný internet? Chcem si zaplatiť balíček od O2 250MB / 500 Kč.

    PO2 – Internet v zahraničí – podnikatel

    alebo pre osobu

    O2 Internet v zahraničí – osoba

    Len neviem, aké je pokrytie….

    Už sa nám odpočet prelomil cez číslo 50 :-

    Levněji tě vyjde přímo NO SIM karta – viz přednáška z Prušánek Přednášky.zip

    #107543
    skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

    Vydro co jsi používal za nastrahy rotačky ,voblery nebo male gumy?Nejspíš zvolíme něco podobného při výletu na Atlantskou cestu.Dík

    #107549
    skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

    Stípko loni jsem chtěl vzít sebou prodlužovačku 50m a bylo by to hodně málo,taky nevím čí jsou pozemky mezi chatou a filetárnou.Male čerpadlo na vodu by taky nebylo marné.Otázkou zůstáva jetli se Georga už na tyto věci někdo zeptal nebo o tom diskutujem jenom tady na RN.Za36

    #107985
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    jj,

    snáď sa ešte ozve Petr.

    Ale dúfam, že ten pôvodný filetovací stôl na brehu zostal 🙂

    Ten toho už zažil…

    Filetovanie vonku malo jednu výhodu, že sa mäso hneď opláchlo v slanej vode.

    Minulý rok, na Soroyi, sme však skúsili postup, kedy sa mäso už vôbec neoplachuje a rovno sa balí a zamrazí.

    Vyžaduje to stále čistú podložku, stále čistý nôž, opatrnosť pri rezaní aby sa nedostal obsah brušnej dutiny na mäso a čisté ruky. Skrátka, stály prísun vody 🙂

    Urobili sme čisté filety, podrezávali sme kožu a filety zostávali bez brušnej dutiny – bez kostí. Filety šli rovno sa zamraziť.

    Ryby sa oplachujú až doma po rozmrazení.

    A vlastne prečo sme to tak skúsili? Voda, ktorá sa dostane pri oplachu do masa, pri zmrazení trhá jeho štruktúru. Nepomôže ani sušenie (sušenie v prestieradle je ale to lepšie ako nechať len odkapať)

    Doma to bolo poznať aj na kvalite masa. Jednoznačne sú vlastnosti masa lepšie.

    #107991
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

    Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.

    Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.

    #108220
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    Příznivci Hogsetu, uvolnil se 1 termín na rok 2015 a to:

    11.7 – 18.7.2015

    Vše je na webu Hogsetu uvolněno.

    #108225
    Chebak
    Člen
    (58 odpovědí)

    Vydra napsal:

    Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.

    Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.

    Pravděpodobně je skutečně lepší opláchnout v mořské vodě a nechat pořádně odkapat v síťovém pytlíku třeba od cibule

    #108231
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

    to Skroban5: Nejlíp brali na rotačky, fosforově žluté s červeným. Velikost 2 a 3.

    #108264
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Pozerám na stránky chaty Hogset a vyzerá to konečne na začiatok sezóny.

    Od soboty je chata obsadená.

    Ak ešte niekto sleduje tieto stránky a bude na Hogsetu a okolí, podeľte sa s informáciami.

    #108268
    plukas
    Účastník
    (157 odpovědí)

    Vydra napsal:

    Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.

    Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.

    Přikláním se jednoznačně k tomuto názoru. Filety oplachuji ve slané vodě, nechám okapat a poté je ještě dosušuji textilií. I tak v nich zůstane dostatek vody pro zámraz a za těch 15 let byly vždy filety po rozmrazení ve výborném stavu a oplachovaly se až před kuchyňskou úpravou.

    #108278
    lev1971
    Účastník
    (84 odpovědí)

    stipko napsal:

    Pozerám na stránky chaty Hogset a vyzerá to konečne na začiatok sezóny.

    Od soboty je chata obsadená.

    Ak ešte niekto sleduje tieto stránky a bude na Hogsetu a okolí, podeľte sa s informáciami.

    Přejeme Vám hezkou cestu , aspoň stopu pod kýlem a hlavně trofejní ryby.. Pokud budete mít nějaký nový úspěch nechte ho nakreslený do map

    na chatě- jedem hned po Vás a prověříme to. Hodně štestí

    #108281
    lev1971
    Účastník
    (84 odpovědí)

    To: Petr

    Nevím jak to dopadlo s povinnýma vestama u Stipka ,ale naše squadra

    pojede se svýma a já tam určitě nechám svoji PLASTIMO 150N u Georga

    v garáži .Není sice pohodlná ale ůčel splní . Klidně ji používejte

    doma mi jen roky zavazela.

    #108345
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Ja predpokladám, že vesty má Georg tak, ako po iné roky.

    Myslím, že aj po začiatku platnosti pozmeneného zákona, zostane všetko tak, ako bolo zažité.

    #108521
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Je to asi ešte skoro ale partia, ktorá by mala byť už na Hogsetu, pravdepodobne nebude posielať informácie?

    Cesta, hranice, chata, ryby a tak….

    #109192
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Má niekto info, ako začala sezóna na Hogsetu?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 466. až 480. (celkem z 840)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...