Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes

Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)

Odpovědět

[citace]stipko napsal:

Funguje na chate mobilný internet? Chcem si zaplatiť balíček od O2 250MB / 500 Kč.

PO2 - Internet v zahraničí - podnikatel

alebo pre osobu

O2 Internet v zahraničí - osoba

Len neviem, aké je pokrytie....

Už sa nám odpočet prelomil cez číslo 50 :-[/citace]

Levněji tě vyjde přímo NO SIM karta - viz přednáška z Prušánek Přednášky.zip

Vydro co jsi používal za nastrahy rotačky ,voblery nebo male gumy?Nejspíš zvolíme něco podobného při výletu na Atlantskou cestu.Dík

Stípko loni jsem chtěl vzít sebou prodlužovačku 50m a bylo by to hodně málo,taky nevím čí jsou pozemky mezi chatou a filetárnou.Male čerpadlo na vodu by taky nebylo marné.Otázkou zůstáva jetli se Georga už na tyto věci někdo zeptal nebo o tom diskutujem jenom tady na RN.Za36

jj,

snáď sa ešte ozve Petr.

Ale dúfam, že ten pôvodný filetovací stôl na brehu zostal :-)

Ten toho už zažil...

Filetovanie vonku malo jednu výhodu, že sa mäso hneď opláchlo v slanej vode.

Minulý rok, na Soroyi, sme však skúsili postup, kedy sa mäso už vôbec neoplachuje a rovno sa balí a zamrazí.

Vyžaduje to stále čistú podložku, stále čistý nôž, opatrnosť pri rezaní aby sa nedostal obsah brušnej dutiny na mäso a čisté ruky. Skrátka, stály prísun vody :-)

Urobili sme čisté filety, podrezávali sme kožu a filety zostávali bez brušnej dutiny - bez kostí. Filety šli rovno sa zamraziť.

Ryby sa oplachujú až doma po rozmrazení.

A vlastne prečo sme to tak skúsili? Voda, ktorá sa dostane pri oplachu do masa, pri zmrazení trhá jeho štruktúru. Nepomôže ani sušenie (sušenie v prestieradle je ale to lepšie ako nechať len odkapať)

Doma to bolo poznať aj na kvalite masa. Jednoznačne sú vlastnosti masa lepšie.

Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.

Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.

Příznivci Hogsetu, uvolnil se 1 termín na rok 2015 a to:

11.7 - 18.7.2015

Vše je na webu Hogsetu uvolněno.

[citace]Vydra napsal:

Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.

Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.[/citace]

Pravděpodobně je skutečně lepší opláchnout v mořské vodě a nechat pořádně odkapat v síťovém pytlíku třeba od cibule

to Skroban5: Nejlíp brali na rotačky, fosforově žluté s červeným. Velikost 2 a 3.

Pozerám na stránky chaty Hogset a vyzerá to konečne na začiatok sezóny.

Od soboty je chata obsadená.

Ak ešte niekto sleduje tieto stránky a bude na Hogsetu a okolí, podeľte sa s informáciami.

[citace]Vydra napsal:

Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.

Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.[/citace]

Přikláním se jednoznačně k tomuto názoru. Filety oplachuji ve slané vodě, nechám okapat a poté je ještě dosušuji textilií. I tak v nich zůstane dostatek vody pro zámraz a za těch 15 let byly vždy filety po rozmrazení ve výborném stavu a oplachovaly se až před kuchyňskou úpravou.

[citace]stipko napsal:

Pozerám na stránky chaty Hogset a vyzerá to konečne na začiatok sezóny.

Od soboty je chata obsadená.

Ak ešte niekto sleduje tieto stránky a bude na Hogsetu a okolí, podeľte sa s informáciami.[/citace]

Přejeme Vám hezkou cestu , aspoň stopu pod kýlem a hlavně trofejní ryby.. Pokud budete mít nějaký nový úspěch nechte ho nakreslený do map

na chatě- jedem hned po Vás a prověříme to. Hodně štestí

To: Petr

Nevím jak to dopadlo s povinnýma vestama u Stipka ,ale naše squadra

pojede se svýma a já tam určitě nechám svoji PLASTIMO 150N u Georga

v garáži .Není sice pohodlná ale ůčel splní . Klidně ji používejte

doma mi jen roky zavazela.

Ja predpokladám, že vesty má Georg tak, ako po iné roky.

Myslím, že aj po začiatku platnosti pozmeneného zákona, zostane všetko tak, ako bolo zažité.

Je to asi ešte skoro ale partia, ktorá by mala byť už na Hogsetu, pravdepodobne nebude posielať informácie?

Cesta, hranice, chata, ryby a tak....

Má niekto info, ako začala sezóna na Hogsetu?

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!