Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes
- Toto téma obsahuje celkem 839 odpovědí. Do diskuze (79 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Skroban a poslední změna proběhla před 2 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#107540 16.4.2015 v 15:12
stipko napsal:
Funguje na chate mobilný internet? Chcem si zaplatiť balíček od O2 250MB / 500 Kč.
PO2 – Internet v zahraničí – podnikatel
alebo pre osobu
O2 Internet v zahraničí – osoba
Len neviem, aké je pokrytie….
Už sa nám odpočet prelomil cez číslo 50 :-
Levněji tě vyjde přímo NO SIM karta – viz přednáška z Prušánek Přednášky.zip
#107543 16.4.2015 v 16:28Vydro co jsi používal za nastrahy rotačky ,voblery nebo male gumy?Nejspíš zvolíme něco podobného při výletu na Atlantskou cestu.Dík
#107549 16.4.2015 v 16:50Stípko loni jsem chtěl vzít sebou prodlužovačku 50m a bylo by to hodně málo,taky nevím čí jsou pozemky mezi chatou a filetárnou.Male čerpadlo na vodu by taky nebylo marné.Otázkou zůstáva jetli se Georga už na tyto věci někdo zeptal nebo o tom diskutujem jenom tady na RN.Za36
#107985 20.4.2015 v 7:26jj,
snáď sa ešte ozve Petr.
Ale dúfam, že ten pôvodný filetovací stôl na brehu zostal 🙂
Ten toho už zažil…
Filetovanie vonku malo jednu výhodu, že sa mäso hneď opláchlo v slanej vode.
Minulý rok, na Soroyi, sme však skúsili postup, kedy sa mäso už vôbec neoplachuje a rovno sa balí a zamrazí.
Vyžaduje to stále čistú podložku, stále čistý nôž, opatrnosť pri rezaní aby sa nedostal obsah brušnej dutiny na mäso a čisté ruky. Skrátka, stály prísun vody 🙂
Urobili sme čisté filety, podrezávali sme kožu a filety zostávali bez brušnej dutiny – bez kostí. Filety šli rovno sa zamraziť.
Ryby sa oplachujú až doma po rozmrazení.
A vlastne prečo sme to tak skúsili? Voda, ktorá sa dostane pri oplachu do masa, pri zmrazení trhá jeho štruktúru. Nepomôže ani sušenie (sušenie v prestieradle je ale to lepšie ako nechať len odkapať)
Doma to bolo poznať aj na kvalite masa. Jednoznačne sú vlastnosti masa lepšie.
#107991 20.4.2015 v 8:35Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.
Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.
#108220 21.4.2015 v 19:31Příznivci Hogsetu, uvolnil se 1 termín na rok 2015 a to:
11.7 – 18.7.2015
Vše je na webu Hogsetu uvolněno.
#108225 21.4.2015 v 20:28Vydra napsal:
Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.
Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.
Pravděpodobně je skutečně lepší opláchnout v mořské vodě a nechat pořádně odkapat v síťovém pytlíku třeba od cibule
#108231 21.4.2015 v 20:56to Skroban5: Nejlíp brali na rotačky, fosforově žluté s červeným. Velikost 2 a 3.
#108264 22.4.2015 v 5:53Pozerám na stránky chaty Hogset a vyzerá to konečne na začiatok sezóny.
Od soboty je chata obsadená.
Ak ešte niekto sleduje tieto stránky a bude na Hogsetu a okolí, podeľte sa s informáciami.
#108268 22.4.2015 v 6:14Vydra napsal:
Také si myslím, že slaná voda je na oplachování filet mnohem lepší než sladká.
Loni jsem dovezl ze Soroya filety vymyté ve sladké vodě a okapané a kvalita masa byla špatná.
Přikláním se jednoznačně k tomuto názoru. Filety oplachuji ve slané vodě, nechám okapat a poté je ještě dosušuji textilií. I tak v nich zůstane dostatek vody pro zámraz a za těch 15 let byly vždy filety po rozmrazení ve výborném stavu a oplachovaly se až před kuchyňskou úpravou.
#108278 22.4.2015 v 6:49stipko napsal:
Pozerám na stránky chaty Hogset a vyzerá to konečne na začiatok sezóny.
Od soboty je chata obsadená.
Ak ešte niekto sleduje tieto stránky a bude na Hogsetu a okolí, podeľte sa s informáciami.
Přejeme Vám hezkou cestu , aspoň stopu pod kýlem a hlavně trofejní ryby.. Pokud budete mít nějaký nový úspěch nechte ho nakreslený do map
na chatě- jedem hned po Vás a prověříme to. Hodně štestí
#108281 22.4.2015 v 6:57To: Petr
Nevím jak to dopadlo s povinnýma vestama u Stipka ,ale naše squadra
pojede se svýma a já tam určitě nechám svoji PLASTIMO 150N u Georga
v garáži .Není sice pohodlná ale ůčel splní . Klidně ji používejte
doma mi jen roky zavazela.
#108345 22.4.2015 v 21:29Ja predpokladám, že vesty má Georg tak, ako po iné roky.
Myslím, že aj po začiatku platnosti pozmeneného zákona, zostane všetko tak, ako bolo zažité.
#108521 26.4.2015 v 16:41Je to asi ešte skoro ale partia, ktorá by mala byť už na Hogsetu, pravdepodobne nebude posielať informácie?
Cesta, hranice, chata, ryby a tak….
#109192 4.5.2015 v 11:10Má niekto info, ako začala sezóna na Hogsetu?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes