Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 18°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Cesta na sever

« Předchozí 1 2 3 4 5 Další »
Petr Novák
05.01.2011 ID: 524320

Co je prosím lepší při cestě na sever - oblast Narvik, Tromso. Podle mapy je nejdelší cesta přes Dánsko trajektem až do Osla - do středního Norska tuto cest využíváme a potom dále po E6, nebo je lepší a rychlejší cesta přes Švédsko a E4.

0
Odpovědět
os
23.06.2014 ID: 1093560

to all: Chlapi a dámy prosím o pomoc. Někde tady někdo psal (tuším Bestík) o možnosti rybolovu na švédských jezerech, kde není třeba povolení. Plánujeme cestou na Soroya delší zastávky, tak na zpestření. Poradíte někdo? Díky;-)

0

Odpovědět

bestik
23.06.2014 ID: 1093562

[citace]os napsal:

to all: Chlapi a dámy prosím o pomoc. Někde tady někdo psal (tuším Bestík) o možnosti rybolovu na švédských jezerech, kde není třeba povolení. Plánujeme cestou na Soroya delší zastávky, tak na zpestření. Poradíte někdo? Díky[/citace]

Co chcete chytat?

0

Odpovědět

os
23.06.2014 ID: 1093564

spíš si jen tak hodit. Na vláčku asi štiky, jenom po cestě přibrzdíme na 2-3 hodinky, najíme se, zavláčíme a pojedeme dál. Nechceme ani nijak moc někam uhýbat z trasy. díky za info.

0

Odpovědět

janka
23.06.2014 ID: 1093566

Bez povolenky můžete rybařit na jezerech Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren a Storsjön.

0

Odpovědět

os
23.06.2014 ID: 1093568

to Janka: děkuju;-)

0

Odpovědět

bestik
24.06.2014 ID: 1093613

[citace]os napsal:

spíš si jen tak hodit. Na vláčku asi štiky, jenom po cestě přibrzdíme na 2-3 hodinky, najíme se, zavláčíme a pojedeme dál. Nechceme ani nijak moc někam uhýbat z trasy. díky za info. [/citace]

Uz jsem ti to jednou psal do vlakna Soroya. Na velkych jezerech, kde se rybari zdarma (viz. seznam Janky), neni velka pravdepodobnost, ze bys jednoduse chytl stiku ze brehu. A jinde je treba koupit povolenku. Obecne se i na normalnich svedskych jezerech dost blbe rybari ze brehu. V drtive vetsine pripadu je treba lod, protoze brehy jsou spatne dostupne nebo voda prilis melka.

Mi prijdou schudne 2 varianty:

1. Zastavit se u Vätternu primo u E4 a zkusit ze skal pstruhy nebo lososy (teoreticky i ta stika by mohla byt) viz. muj drivejsi prispevek:

[citace]

A jeste bych pridal pro nadsence hned u dalnice ve stejnem miste krasne skalnate pobrezi Vätternu. Jedno z mala, kde se daji ulovit ze brehu lososi popr. siveni (koho by zajimalo, tak lovne miry jsou na http://www.vattern.org/ - losos 60cm, siven 50, pstruh 50). Takze pokud bude nekdo zkouset stesti, tak doporucuji bud vetsi leskle plandavky (zlata, stribrna, medena) na vlacak nebo nejakou peknou mouchu na musaku... http://goo.gl/ai6bYf

Na Vätternu se rybari zdarma, stejne jako na dalsich 4 nejvetsich svedskych jezerech (Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren a Storsjön).

Prijezdova cesta vede skrz golfove hriste, pokud by to nekoho vydesilo...

[/citace]

2. Zastavit se u more. Tam je ale otazka, na co se soustredit. Zrejme to skonci u morskych pstruhu, protoze ulovit stiku v braktickych vodach bude trochu obtiznejsi. Parkrat jsem se zastavoval pod Gävle pobliz E4 tady http://goo.gl/xgcB8j Je to ale klasika na morske pstruhy - melka voda s kameny, lehke nastrahy a nejake gumaky, aby clovek nebyl mokry, nez prejde mokrinami od parkoviste ke brehu popr. aby mohl prechazet v melke vode.

Vyse jsem nikdy nezastavoval, resp. pokud ano, tak vice ve vnitrozemi a s povolenkami.

0

Odpovědět

os
24.06.2014 ID: 1093645

to Bestík: Díky, věděl jsem že jsi o tom psal, ale nenašel jsem to. Dík

0

Odpovědět

Vydra
24.06.2014 ID: 1093652

to kedlobak: a využili jsme tento trajek: STENA LINE - economy.

Rostock-Trelleborg 4.6. 2014 22:45 a Trelleborg-Rostock 14.6. 2014 22:45 auto + 4 osoby + kajuta pro 4 osoby na obě cesty 9.539,-, platili jsme to koncem listopadu 2013. Člověk si parádně odpočine při cestě na Soroya i zpět domů, natáhne se do normální postele, dá si sprchu a teplé jídlo. A jede dál jako novej;-)

0

Odpovědět

stipko
08.05.2015 ID: 1109476

Na servru www.map24.cz je plánovač trás. Teraz však cestu do stredného Nórska vždy presmeruje cez Gjovik, po ľavom brehu jazera Mjosa, miesto trasy po diaľnici na Hamar. V infe je napísané, že celý úsek je vo výstavbe. Kdo už máte cestu za sebou, napíšte, či sú nejaké problémy po ceste nielen v Norsku ale aj v Nemecku, či dalších krajinách po trase.

Diky

0

Odpovědět

dub
08.05.2015 ID: 1109480

To malci : Zdar Braňo. Tak ako to je ? Ty bývaš tuším v Hamare....Keď pôjdeš cez Gjovik , odfoť mi prosím ťa p.Mustada pred fabrikou. Nejak sa mi tá fotka stratila. Ja sa tam už domaľujem...:-)

0

Odpovědět

info@aonity.cz
09.05.2015 ID: 1109539

cesta z osla cez hamar je prejazdna su tam useky ktore sa prerabaju no zdrzanie skoro ziadne akurad autopass je po E6 drahsi ako cez gjøvik

0

Odpovědět

radek
15.01.2022 ID: 1337568

Ahoj všichni, zrovna plánuju letos cestu na Soroyu a probírám se staršími diskusemi.

Dočetl jsem se, že jezdíte přes Tore- Haparandu na Tornio.

Mě mapy ukazují jako lepší v Tore odbočit doleva na Morjarv a dál na Overkalix po E10.

Kdo to má projeté, která ta trasa je lepší?

Jinak prosím doporučení ohledně cesty, kde je co zajímavé na zastávku, třeba i dobré jídlo, bezva benzinka, nebo cokoli vyjímečného, prosím info.

Děkuji všem za podporu.

0

Odpovědět

Vendys
17.01.2022 ID: 1337581

To Radek

Ahoj, my jezdíme nahoru cestou viz níže, jedeme na pohodu. Úplně nahoře je to motání ve fjordech, ale i to si užíváme a koukáme po krajině. Jel jsem i přes Kautokeino a Altu, kde je to přeci jen přímější, takže pokud chceš, můžeš využít i tuto cestu.

Z Městský úřad Smečno do Øksfjord ferjekai, Fv882, 9550 Øksfjord, Norsko – Mapy Google

0

Odpovědět

Fischstar club
17.01.2022 ID: 1337586

Jedeme tu to trasu taky, ale jedeme trajektem Rostock - Gedser a na Helsingborg po E 4 až do města Umea kdesi dáme v cempu  spánek, pak až na Soroya......

DSCN0236 DSCN0237 DSCN0341
0

Odpovědět

os
17.01.2022 ID: 1337587

Tuto trasu jme jezdili nekolik let, ale přechod v Kilpisjarvi doznal značných změn. Je tam už velká celní deklarace a non stop provoz. Pokud máte něco malinko navíc, je velká pravděpodobnost, že budete kontrolování jak tam tak zpět. :( jinak cesta je to asi nejlepší co jsme vyzkoušeli.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.