Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 221 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 222)
  • Autor
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Dva dny mizerného počasí,kdy se jen odvážlivci vydali do hustého deště a nepříjemného nárazového větru. Včera se odpoledne konečně vyčasilo a navečer se moře úplně uklidnilo. Ryby však byly neaktivní a úlovky slabé.
    Dnes zase silný východní vítr, který sice u břehu vlny nezdvíhá,ale drift přes 2 km v hodině neslibuje taky žádné zázraky.
    Rozloučili jsme se s dalšími partami a já jsem využil období dešťů k údržbě lodí a přístavu.
    Dnes mi přiletí nejstarší vnuk, takže budu mít zdatného pomocníka
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Právě jsem se vrátil,ne z Pražského hradu,ale z Trondheimského letiště a přivezl jsem si posilu – vnuka Vilka.
    Cestou mi přišly dvě fotky a s potěšením můžu oznámit, že padl další halibut. No a Bosákovci ještě oslavují
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Zase počasí mizerné. Až navečer se nám to zase uklidňuje, takže Bosákovci jsou ještě na vodě Brněnská parta startuje na noční a německé party brzy ráno. My jsme s Vilkem vyjeli na zkušební jízdu a aspoň jsme si nachytali pozdní večeři.
    Zítra dopoledne to bude lepší
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Pěkné počasí přineslo i krásné úlovky. Brňáci zalovili na Husoya, Bosákovci na noční jízdě ve fjordu dostali dalšího halibuta a tresku 120 cm,Kučerovci dva halibuty a německé party spousty okouniků.
    My jsme s Vilkem vyjeli na salátovky a na zítřejší oběd si chytili 3 okouniky. Dnes se rozdávala halibutí polévka a zítra bude treska v majonéze.
    Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Dědo, nebyl by prosím na tu tresku recept ?

deda
    Účastník
    (265 odpovědí)

I naše parta se vrátila ne z hradu,ale z Bakkanu.Cesta v pohodě,bez kontrol,bez nehod(ani jsme žádnou cestou neviděli-až tradičně na D1 u Humpolce na  jednom km dvě(bez vrtulníku).Díky Dědovi a celé naší partě-Míšovi,Peťovi a Lojzíkovi kouzelných 10 dní na které se nedá zapomenout.Termíny na 25 a 26 už máme potvrzené-tak začalo odpočítávaní.Dnes je to za 355!!! Děda Z.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Dědo, nebyl by prosím na tu tresku recept ?

Filety z keleru bez kosti podusim na masle a cibulce do rozpadnuti.Mezitim si uvarim mrkev a celer ve slane vode ,ale jen do polomekeho stavu. dusene ryby precedim a ciste maso dam do pripravene nadoby. Uvarenou zeleninu nasekam v kutru a pridam k rybam. V kutru nasekam kysele okurky,cerstvou cibuli,majonezu a pepr. dosolim podle chuti a pridam trochu octu pro vyraznejsi chut. poradne promicham a podle chuti dokorenim.

Nepisu mnozstvi,protoze vse delam od oka a podle chuti.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Zase rozfoukaný den. Jen dvě party vyjely do fjordů a na objednávku mi Bosákovci přivezli makrely na uzení a zase pokoušeli halibuty. Mini halibuti byli vrácení do moře a makrely jsou tak velké, že uzení bude náročné.
    My jsme s Vilkem udělali pořádek ve filetarně a nasolili makrelky. Dnes byl salátový den, takže všichni v kempu dostali na ochutnání tresku v majonéze . Našel se i nadšenec, který v nepříjemném počasí zdolal Kopparen
    Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Dědo, moc děkuji . Ten recept vypadá moc zajímavě. Za měsíc vyzkouším

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Dnes toho moc nebude. Dvě party jsou ještě na noční, dvě ještě ve filetarně a nové party a německé party už spí. Počasí se nám odpoledne vylepšilo, takže jsme s Vilkem absolvovali Melstein. Zkoušeli jsme halibuta,ale bez úspěchu. Přitom jsme vyvláčili bednu jatečních kelerů. Večer to byla parádní zábava, protože ryby braly na každé nahození.

• Odpověď byla upravena před 4 měsíci a 2 týdny uživatelem Dedo145.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Bosákovci ve včerejší noční jízdě ulovili dalšího halibuta, tentokrát 18 kg. Mimo to také pěkné tresky a kelery. Já jsem dnes měl ranní a noční jízdu, takže fotky posbírám až kluci dofiletují. Vilko byl se mnou jen ráno a potěšili ho pěkné tresky.
    Dnes jsme se rozloucili s obdivuhodnou zenou – Sonou Rebrovou,ktera jako druha zena na Slovensku preplavala kanal La Manche a prejeme ji pevne zdravi a hodne stesti v dalsi vyzve .Jedna se o preplavani Lochnesskeho jezera
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Pár fotek z nočních výjezdů našich rybářů. Dnes zase rozfoukaný den a tak jsme to využili na údržbu a čištění lodí. Někdo griloval, ženy si udělaly turistický den a já jsem zase všechno připravoval pro Šandovskou partu.
    Zítra nás čekají zase fjordy
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Tak dnes jen fjordy, ale i tak se chytily 2 metrovky. Já jsem si po dlouhé době zasportoval. Vilko mně donutil nastartovat kolo a teď lituji, že jsem to nezkusil dřív. Rozloučili jsme se s brněnskou partou a teď některé party vyráží na noční lov.

• Odpověď byla upravena před 4 měsíci a 1 týdnem uživatelem Dedo145.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Počasí se trochu vylepšilo a dalo se vyjet i na otevřené moře. Ryby moc aktivní nebyly,ale Šandovci zachytali první den na parádu. Všechno bylo jen v průměru a počkáme si na noční lovce. Dnes jsem vyvezl klece na kraby,tak uvidíme jak to zítra dopadne. Večer byl ve znamení lidové zábavy a Benn si neodpustil malý taneček.

• Odpověď byla upravena před 4 měsíci a 1 týdnem uživatelem Dedo145.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Slunečný,ale rozfoukaný den určil pro rybáře jedinou možnost,a to byly fjordy. Dařilo se jim na střídačku,ale pár pěkných úlovků se podařilo. Zatím první ďas z fjordu a několik pěkných doršů udělalo radost.
    Odpoledne přišlo na grilovačky , dobrůtky z udírny a zkoušku dronu. Zítra to bude ještě obdobné,ale pak se má vítr uklidnit
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 222)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...