Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 33°C
oblačno

Bakkan Wahl 2022

Ahoj Bakkanaci

Odjezd se nam blizi a tak myslim,ze nastal cas zalozit vlakno na tuto sezonu.Ja mam planovany odjezd na Bakkan 25.3 a tak budu pripraven na prvni navstevniky ,kteri jsou nahlaseni uz od 1.4 2022

Pevne verim,ze tato sezona uz bude normalni a neovlyvni ji zadna dalsi vlna .

Odpovědět

Dva dny foukalo,tak jsme se věnovali zazimování lodí. Rozloučili jsme se s poslední slovenskou partou a po jejím odjezdu jsme se dostali navečer i na moře. Jižní hrana Melsteinenu byla plná ryb. Pilkry nám ani nepropadly mezi tisíci kelery. Za hodinu a půl jsme byli vybaveni a s houstnoucí tmou jsme se spokojeně vraceli do přístavu.

Poslední dva dny nám zuřila vichřice. Věnovali jsme se údržbě a uskladňování lodí. Při každé příležitosti se snažíme aspoň chvíli dostat na vodu. Našli jsme 3hodinky v oku bouře a okolo Asenu jsme poškádlili polaky. Byl to fajn relax,ale opět jsme ujížděli do přístavu před prvními poryvy přicházející bouře.

Ahoj Peter. Čo všetko sa robí s motormi Yamaha do ďalšej sezóny a je na to nejaký servisák?

Ahoj Peter. Čo všetko sa robí s motormi Yamaha do ďalšej sezóny a je na to nejaký servisák?

Na zimu uz nic. Pred sezonou se meni vsechny filtry a olej v motoru a kazdy motor se napichne na pocitac, Ja kontroluji vsechny el, kontakty a zapojim GPS,ktera je na zimu odlozena. Kazdou lod projedu a zkontroluji.

Servis motoru ma na starosti Bennuv syn.

Celý den makačka na lodích a odpoledne se vítr uklidnil,tak jsme to využili na výjezd. Pěkné polaky se nám zadařily do setmění,ale po západu slunce už prakticky nic.

Zase se nám na pár hodin podařilo vyjet na moře. Riško už měl poslední výjezd, protože zítra už se s námi loučí a užil si to parádně. Přijely mi ještě 2party a tak jsem si o pár dní prodloužil pobyt abych je seznámil s prostředím.

Hořelo nebe nad Bakkanem. Po celodenní práci jsme využili večerního uklidnění větru a posbírali jsme klece s kraby. Potom při západu slunce jsme vyjeli k červené tyči a za chvilku jsme si chytili dva polaky.
Zítra bude odpoledne možnost vyjet i na moře, takže ráno zamakáme na údržbě lodí a po obědě hurá na ryby

Dnes poslední den na moři. Krásné počasí,hrana na 82 ce plná a tak loučení s Bakkanem bylo excelentní.

Už jsem v pohodě doma a znovu na starém tel čísle

+421 904 518 418

Dnešní rozloučení s Bakkanem za luxusního počasí a bedýnkou 80cm kelerů nemohlo být lepší. Zítra odjezd a díky Benovi a Dědovi za servis a příjemný pobyt. R.

Dedo145, nebyl by už ten receptík na fishcake a taky na sashimi z polaka ? Děkuju předem za všechny. Martin

“Večer ještě fishcake a loučení s další partou, kterou ráno nahradí nová.” Dedo145, prosim,už nás netrap a prozraď recept na FISHCAKE .🙏 Vždy, když tady zahlédnu jejich fotku,zafunguje Pavlovuv syndrom a v mé fantazii probíhají různé, někdy i hrůzné myšlenky a to i při pohledu na krásné úlovky. Omlouvám se, pokud se recept již objevil a nevšiml jsem si. Děkuji,Milan

Vydrz,dnes fouka,tak to snad stihnu.

Prosím nebyl by ten receptík na fishcake a taky na sashimi z polaka ....  Díky moc. Martin

 

Dlouho slibovaný recept na norský fishcake
Potřebujete 0,75 kg filetů bez kostí/treska jednoskvrnka,keler nebo polak/ , sůl, pepř,cibule, bramborový škrob a mléko.
Postup
Jednu větší cibuli nakrájíme na čtvrtky a v kutru rozsekáme.
Do cibule přihodíme na kostky nakrájené filety a rozmělnime cca 2 minuty.
Přidáme 1 polévkovou lžíci soli a pepře,2 vrchovaté lžíce škrobu.
Pustíme znovu kutr a pomalu přiléváme 2 dcl mléka.
Hmotu pořádně necháme promíchat .
Na panvici si necháme rozpustit máslo,vytvarujeme si z rozmixované hmoty placky a pomalu na rozpáleném másle opražíme z obou stran
Dobrou chuť

 

Paráda, děkuju za všechny. Lepší než od Magdalény Dobromily ...

Ještě to sashimi alá Bakkan prosím.  Martin

Sashimi z čerstvého polaka
Ze hřbetu čerstvého polaka nakrájíme tenké plátky a zakapeme šťávou z citronu nebo limetky. Necháme v lednici odležet cca 40 min. Mezitím si připravíme směs sójové omáčky s wasabi troškou rozetřeného zázvoru. Marinované plátky z lednice zakapeme připravenou směsí a dozdobime nadrobno pokrájenou zelenou cibulkou nebo pažitkou
Pro milovníky ostřejších chutí můžete nechat uprostřed kopeček wasabi pasty
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.