Hasvik, NO
temperature icon -4°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Bakkan Wahl 2022

Ahoj Bakkanaci

Odjezd se nam blizi a tak myslim,ze nastal cas zalozit vlakno na tuto sezonu.Ja mam planovany odjezd na Bakkan 25.3 a tak budu pripraven na prvni navstevniky ,kteri jsou nahlaseni uz od 1.4 2022

Pevne verim,ze tato sezona uz bude normalni a neovlyvni ji zadna dalsi vlna .

Odpovědět

Raddek 👍

Pokud se pán na úvodní fotce v příspěvku z 29.6. nechá takto fotit, tak to není borec, ale blbec …

A pokud se ty nechas vyfotit s vetsi rybou bez gafu tak jsi machr a vsichni si te budeme vazit.  Tu nejsi na zelene vlne , ale delam vsechno proto,aby jste meli  cerstve a pravdive zabery.

Ahoj,

předem říkám že se nikoho nechci dotknout a rovněž s nadšením denně sleduji tvé opravdu skvělé reporty. Tady ale musím souhlasit s "Raddkem".... Nemá to nic společného se "zelenou vlnou", nemám ve zvyku na cokoliv reagovat, ale tohle se opravdu nepovedlo. Nebudu popisovat gafování ryby, ano když rybu dostáváš do lodi tak padni kam padni. Ale určitě bych tuhle fotku nezveřejňoval. Ryba není tak velká, aby musela mít přes žábra propíchnutý hák k vůli focení. Na mě to působí jako neúcta k rybě. Určitě to mohl Raddek napsat citlivěji, protože vidím že se tě to dotklo. Mě ten koment u počítače zamrzel. Přeju hodně úspěchů a zážitků.

Honza

Norsko je v podstatě masařina. Sám jsem za 20 let nepoznal nikoho, kdo by tam jezdil jenom pro zábavu. Ta fotka je zcela normální obraz chytání a připomínky k ní zavánějí cenzurou reportů. Dědo 145 má tolik práce, že by se na ně mohl taky vybodnout. To bychom  my méně citliví ale nechtěli.

Zavánění cenzurou je hloupost, tady se staly 2 věci najednou za které v podstatě nikdo nemůže.... Ale máš pravdu, i my citliví bychom o reporty přijít nechtěli. 100 lidí 100 názorů a je dobře, že si bez urážek můžeme každý říct ten svůj.

Přátelé  Norského rybolovu,před několika minutami jsme se vrátili z 10-ti denního rybolovu na Bakkanu.Každý den se nedalo vyjet,ale přesto jsme pobyt ukončili o den dříve,počasí velmi větrné a deštivé,limit splněn.Projeli jsme všechna stará osvědčená místa,ryby byly všude,dokonce i 2 halibuti.Byl i čas na hledání nových lovišť,podle osvědčených pravidel.Peťa uvařil vynikající polévku z halibutích hlav-velká pochvala.K Bakkanu patří i jeho uzené ryby všeho druhu.Lodě spolehlivé,stejně jako Ford od Nakiho.

Ale pozor!!K rybařině patří i doprava autem na danou lokalitu v Norsku.Během cesty tam a zpět každý potká stovky (možná i tisíce) aut u nás v Čechách i v zahraničí.Ujeli jsme tam i zpět víc jak 4900 km."Venku "větší část trasy  bez zahlédnuté jediné nehody.Zato doma na D1 5 bouraček na asi 5 km i na sjezdech ,kterými se šťastnější pokoušeli zácpy opustit.Bez větších úspěcchů.Je velký provoz díky prázdninám a dovoleným,ale to i v zahraničí.V Norsku nás kontrolovali jejich policisté,žádný problém nebyl,popřáli nám šťastnou cestu a pěknou dovolenou.

A kdo ještě  letos nebyl-tak přejeme  úspěšný lov a bezproblémovou cestu.

Za celý tým Z.

Když to nejde na moři,tak se dá bavit i na sladké vodě a kulturnich pamatkach Trondheimu. Další parta odjela a dnes mi 4 nové nastoupily. Počasí se už má konečně umoudřit tak snad zítra bude i něco zajímavější

Tak se nám to pěkně rozjíždí. Marek 120 cm tresku, německá rodinka na Melsteine krásné kelery a okouniky, já s norskou rodinkou pár pěkných polaků a ostatní jsou ještě na vodě.

Dnes dvě rozdílné šichty za mnou. Přes den super jízda s rakouským kamarádem.dopoledne plná bedna polaku a odpoledne druhá bedna kelerů a doršů. O večerní jízdě se to říct nedá. Nebralo nic. Vrátili jsme se s necelou bednou a to jsem mimo vláčky vyzkoušel téměř všechno. Ale to je rybařina.

Po včerejším double jsem si dal dnes oddychový den. Přijely mi nové party a loučili jsme se s Marekovou rodinnou partou. Super je, že nám vyrůstá nová generace Norků.
zabrali dnes němečtí rybáři.
Jo a na té lodi při západu slunce o půlnoci jsem já
Mládež dnes zamachrovala a po super úspěšném lovu se pomalu učí i filetovat. Já jsem si navečer vyjel na 2 hodinky k zelenému ostrovu nachytat pár polaků na fishcake. Nakonec z toho bylo 10 kousků takže zítra bude fishcake velkovýroba
Neodolal jsem a ten poslední polak skončil na másle s citronovým pepřem a hranolky z mrkve a celeru. Mňam velká bašta.
Tak dnes byl pěkný hnus. Osmička vítr v nárazech jedenáctka, takže nikdo nevyjel. Já jsem měl od včerejška navezené klece na kraby a tak jsem se do té sloty vybral okolo oběda. Odměnou za tu houpačku byly plné klece. Pro zájemce ještě jedno upozornění. Nová pravidla pro lov krabů jsou stále přísnější. Mimo čísla na boji musí být každá klec vybavena kovovým štítkem se jménem majitele a už nestačí únikový otvor pro humry,ale musí být na každé kleci i únikový otvor pro kraby,v případě, že se utrhne bóje. Je to plastová destička, která je připevněna ke kleci rozpustnou šňůrou.
Večer super grilovačka s německou partou a velkovýroba fishcake. Teď jsem ještě dokončil kelerovy salát a jdu na kutě

Počasí stále pod psa. Někdo loví ze břehu,ti otrlejši překonají dva kilometry nepříjemných vln a vyjedou do fjordů. Úlovky jsou různé, někdo více, někdo méně a vždy se najde něco zajímavé

Hnusné a větrné počasí nás stále trápí a tak jsme vyrazili s několika loděmi proti osmičce větru aspoň do Koet fjordu. Nachytali se pár pěkných doršů a krásné makrely. Zatím ještě není perspektiva nějakého zlepšení a tak budou fjordy ještě pár dní naším jediným východiskem

Fjordy nás stále drží. Díky množství makrel a bezvousek se okolo nich zdržují hejna doršů a sem tam i nějaký ten halibut . Ještě zítra jen fjordovačka a pak už snad i moře

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!