Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Bakkan Wahl 2020

Preji vsem Norkum vsechno nejlepsi v novem roce 2020 a otviram toto nove vlakno.

Odpovědět

Takto se řádilo před rokem na Bakkanu

Předpověď počasí pro Trondelag hlásí až 30 stupňů.

Bakkan má dnes 31°C a o dva dni 8°C.  To je rozdiel. Peter/Dedo145/ 15.7. vyrážaš na Bakkan,alebo už si sa prekopal tunelom?

To Jakabo

Doufám že po 15.7 už tunel nebude potřeba. Teď jen čekáme do 10.7 jak nás norská strana zařadí do pásma bezpečných zemí

Ahoj Dědo145. Mně stále není jasné, jestli bude možné cestovat z Dánska do Helsingborgu ve Švédsku a pak vjet do Norska, když nás Norci zařadí do pásma bezpečných zemí.

Tak jsme se dočkali. 15.7 se nám konečně otevřelo Norsko a já už pomalu balím.

Protože očekávám spoustu otázek, znovu zverejnuji kontakt aby jste jej nemuseli pracně vyhledávat:

dedo145@seznam.cz

Tel. a WhatsApp 00421 904 518 418

Pro ověřování termínů prosím použijte maily

Těším se na všechny, kterým to ještě v této sezoně vyšlo

Zatim vsechno OK,Uz mam sbaleno a 15.7 se zacnu presunovat na Bakkan.

Reporty z cesty po prejezdech jednotlivych statu by mely fungovat.

Tak se chytalo před rokem na Bakkanu. Snad se to už rozjede do normálu.

Včera jsem vyprovodil Dědu na Bakkan, kam by měl dorazit zítra. Takže se zase můžete těšit na denní zpravodajství od moře.

A jsem na Bakkanu. Cesta v pohodě, kontroly žádné. Podrobněji až se vybalim

Tak jdeme na to. Po dlouhé době jsem viděl mosty v Dánsku za světla. Cesta přes Nemecko byla podobná naší D1. Mnoho rozkopavek, zúžení a omezení rychlosti na 60-80 km,/h. Němci na benzinkach poctivě zarouskovani ale venku v pohodě. Dánská policajtka při průjezdu hranicemi jen mrkla na značku a s úsměvem, který jsem jí s radostí opětoval mě bez kontroly pustila. Ve Švédsku se neméně pěkná policajtka mrkla do pasu a zeptala se kam jedu a popřála mi šťastnou cestu. V Dánsku se roušky nenosí ani na benzinkach,ale dodržuje se odstup 2.5 m. Ve Švédsku jsem nezastavil,tak nevím.
Na norských hranicích je slalom z kuželů a v noci svítí do očí oranžová světla, takže je těžké najít správnou dráhu/aspoň v noci/.
Norský pohraničník se jen zeptal jestli jsem ve Švédsku jel přímou cestou a potom mě bez jakékoliv kontroly popřál šťastnou cestu. V Norsku se roušky na benzinkach nenosí,ale je třeba dodržovat odstup 2,5m a hygienu.
Benn už mě čekal a jeho žena mi připravila skvělé norské speciality.
Lodě jsou už na vodě, zítra vytahneme poslední 2 a budeme makat na dokončení stavby.
V přístavu už je nová kamera a snad zítra bude i internet, takže se budete moci doma naživo ukazovat.
Novinek tu bude spousta a budu vás s nimi průběžně seznamovat

Ahoj Dedo tak super že si v poriadku a bez problémov dorazil. Tak nám konečne začala sezona. Od dnes každé ráno pri káve sa budem tešiť aj na tvoje príspevky. Tak šup šup na ryby.

Mareček má pravdu. Kávičku sice ráno nestíhám, ale reporty čtu.

Odpolední krátký výjezd s norskymi lovci. Na 48 ce a 92 ce jen malá hejnicka keleru a tak jsme to zkusili na jihu Melsteinu. To už bylo jiné kafe. Voda vřelá od keleru a na dno nedopadla ani jedna nástraha. Norové chtěli jen dorsaky a zoufale jsme se snažili dostat pod kelery. Podařilo se to jen párkrát a dorsaku jsme dostali asi 10 kolem 70-80 cm.
Ruce nás bolely od neustálých ataků keleru. Dal jsem si úlohu chytit pár salatovek,ale všechno to byly ryby 70-90 cm. Tak nakonec jsem vzal tři 70- ky a ještě mi zůstalo na večeři.
Na první den moc dobrá rybarina,ale ruce mám vytahane jak opice.

Petře moc hezké, jen tak dál.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!