Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

BAKKAN WAHL 2010

Step dne 21.03.2010 v 18:05:59 napsal:

Zdravím všechny. Z objemu příspěvků oblíbené lajny „Kdo kdy kam jede“ a na základě zkušeností z lajny „Aktuální informace z Norska 2010“, kde se rozběhla nepřekonatelná diskuse k příspěvkům Michala ze Soroy, která má už 15 stránek, pro přehlednost zasílaných příspěvků z lokality Bakkan Wahl zakládám tuto lajnu s přáním, aby byla aspoň z polovičky tak navštěvovaná, jak ta ze Soroy.

Piště jak jste dojeli, jaké je počasí, jak hodně to bere, na co to bere a kde to bere a hlavně posílejte fotky! Budeme to tu prožívat s Vámi.

Jak to vypadá letos nástup na Bakkan Wahl.

beethoven 18.3.

oniknady 27.3.

Vladov 5.4.

danny 9.4.

MifakM 14.4.

deda 14.4.

Mirer 14.4.

Beda 24.4.

Pafka 30.4.

Respi 4.5.

tom 13.5.

Step 16.5.

slavo 20.5.

Kovca 29.5.

jindras.t 9.6.

mirar 12.6.

kaprivec 19.6.

Doki 18.7.

DKlukin 19.7. - 29.7, group Boskovice

RK 30.7.

kodl1 22.8.

Pokud někdo chybí, ať se ozve, doplním jej.

Pafka dne 28.01.2010 v 14:18:18

Zdravím všechny zkušené i nezkušené rybáře. 30.04.2010 odjíždíme na 10 dnů na BAKKAN WAHL a přivítáme jakékoliv dobré rady ohledně této lokality. Předem díky. Pafka

Odpovědět

to:foto držáků

2 gruvearbeider

nj, jenže to je držák na zábradlí a to Ben na 5,5 metrovkách nemá :D

Ale samosebou se na internetu dají sehnat odnímatelné držáky na bort lodi. Stačí jen hledat.

Nebo varianta č. 2 (pro šikulky) vyrobit si jej sám. Nic složitého ta tom nemůže být. U-profil se závitem, šroub, kus jäklu a trubka. Vše svařit, natřít a je hotovo.

Jen je potřeba mít dostatečnou rezervu v rozvoru U-profilu (to co nasouváš na bort). Bylo by docela nemilé (Emile :D) přijít k lodi a zjistit, že držák na bok nenasuneš.

Už jsem o tom i sám uvažoval, že bych si i udělal takový přenosný stolek. Na odkládání nějakých věcí, na řezání masa a pod. Uchycení prakticky na stejném principu, jen by na něm byla upevněná dřevěná (nebo polypropylenová) deska se zvýšeným okrajem.

2 MifakM

Co Ben pije? Vozíte mu nějaký prezent? Vyplatí se najmout si třeba na jeden den kutr? Pafka

2 Pafka

Já mu beru Ballantinku. Asi nemá smysl brát něco "domácího". Věří jen známým mezinárodním značkám (aspoň tak mi to říkal Sim). Kutr jsme si nenajímali, takže v tomto ohledu ti nepomohu.

2 MifakM

Díky za info, vezmeme mu tedy něco světového. Ale to by v tom byl čert, abysme ho nepoctili i slivovičkou :-)) Pafka

Brali jsme mu také nějakou kořalku, ale loni jsme mu dovezli kytaru, protože mu nějaká svi.. ukradla vozembouch a byl z toho na větvi. Má rád i nějaký ty kanadský žertíky, masky atd.

Co se týká držáků na lodi. Žádný nepoužíváme. Když je nuda nebo únava, tak to píchnem do držáku na stojáka, co tam jsou a pokud jsou vlny, tak se věnuješ jen cigaretce. Loni jsem tak chytnul tři kelery mezi majákama..

To Danny

Vidím, že máš na fotce masku na potápění. Budeš se u Benna potápět? My jedeme v červenci a bereme sebou profíka, tak pokud by jsi věděl o nějakým místech, tak dej vědět.

to DKlukin

Letos určitě potápění v Norsku neplánuju, ale někdy příště bych to rád spojil. Letos jsem si dal ale ryze rybářský cíl, protože předešlé 2 roky jsem se do Norska nedostal a ve volném čase vítězilo právě potápění. Zajímavých míst v tak rozmanité zemi jako je Norsko bude mraky, i když já se rád potápím na vraky a ty asi tak moc zmapované nejsou. A také jde o to, že když jsem před časem hledal nějaké základny kvůli plnění vzduchu, moc jsem jich nenašel. Nějaké se ale najít dají.

2 Danny a DKlukin

Kompresor má Honza Nor nedaleko Aure, asi 200 km jižně od Bakkanu. Má tam rybářskou základu (wwww.honzanor.cz) a zajišťuje i potápění. Nechce ale plnit pro cizí lidi (pokud nejedeš k němu, dělá velký drahoty). Ale ukecat se dá :-)) Pafka

To Pafka

Díky za informaci.

Jen malé upřesnění, Honza Nor není od Bakkanu tak daleko, je to jen asi 80km. Kousek odtud je Lesund, tam se potápěl Cica

2 Jisto

Tak to jsem myslel, že je to dál. Je to skutečně cca na polovině cesty mezi AURE a Lesundem. Takže rada pro ty, kteří by měli při chytání smůlu - u Honzy Nora je možné (samozřejmě po dohodě s Honzou Norem) každé dopoledne nakoupit čerstvé nachytané ryby od norských rybářů :-)) Pafka

Zdravim z Bakknu! Je tady nadherně, parádní počasí. Sluničko, teplo. Vítr do 10 m/s, takže zatím chytáme každý den. Dnes ale dopolední odpočinek, je to tady dřina :-) Ryby berou nádherné, hodně přes 90, včera i první přes metr (105, 15kg). Krásní keleři kolem metru. Těšte se!!!!

2 oniknady

Zatím tedy samé dobré zprávy. Ještě napiš kde chytáte a na jaké nástrahy. Fotečky by nebyly ?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.