Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › BAKKAN WAHL 2010
- Toto téma obsahuje celkem 659 odpovědí. Do diskuze (80 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sroubek282 a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#10751 16.4.2010 v 21:12
To MifakM: tak jak to tam vypadá? Zkoušeli jste to ze břehu?
#10752 16.4.2010 v 21:332 STEP
Taky už bys tam nejradši byl, co? Za 14 dnů už budeme někde na pomezí Švédska a Norska. Teď se to sice hrozně táhne, ale pak to bude odsejpat 🙁
#10753 16.4.2010 v 23:01To Pafka: už to začíná nabírat na obrátkách, za 29. Od příštího pátku do středy jsem pryč, jedem do Holandska na tulipány a až se vrátím, je to za 14. a to už bude fofr. Pořát tady hlídkuju, přeju klukům lepší počasí. Zrovna teď jim to moc nevychází. To jsem zvědav, jak nám to půjde. Co jsem už nakoupil volovin.
Ptal jsem se dnes Michala, jestli se tam dá chytat i jinde než na moři. Jsou tam prý jezera, ale ubezpečoval mne, že se dá dobře zachytat i z míst na břehu. Těším se hrozně. No snad se zítra někdo ozve s nějakou příznivější zprávou.
Ta sopka na Islandu by jim mohla změnit počasí.
#10755 16.4.2010 v 23:30Počasí stále nepříznivé. Zatím jsme na moře nevyjeli. Bylo by to pouhé plýtvání benzínem. Co máme info od Bena nevyjíždí ani sami profíci. Prostě se nedá. Ptali jsme se na kutr, ale říkal že v tomto počasí nesežene nikoho, takže i tato varianta padla.
Co se týká vláčky. Pár míst tu je. Bohužel výsledky naprosto katastrofální. Bez úlovku. Ani ti malý keleři tu nejsou. Prostě holé moře bez ryb. Po sledích ani vidu ani slechu.
Dnes je předpovídán vítr přes noc 14-16 m/s. Po poledni uklidnění na nějakých 4-6 m/s. Třeba to s rybama zamýchá, tak to zkusíme. Dám info zítra jak jsme dopadli.
#10756 16.4.2010 v 23:40Čau MifakM, tady u nás bylo dnes také dost větrno, zítra má být jasno a 14 stupňů. Budem tady a držíme palce.
#10757 17.4.2010 v 7:10to MifakM
To se nedá chytat ani v tom fjordu, o kterým píše na předešlé stránce Beda (viz. mapka)? Přeju Vám, ať už se to konečně otočí, třeba ta sopka doopravdy pomůže. Pafka
#10761 17.4.2010 v 9:41Zdravím všechny po návratu zpět,. Vzhledem k předpovědi počasí, kterou MifakM z místa potvrdil, jsme se rozhodli odjet už o 2 dny dříve a včera ráno byli v Praze. Zvolili jsme trasu Bakkan – Oslo – Larvik – super speed trajekt do Hirsthals – Dánsko – Něměcko. Vyrazili jsme před 6 ranní, stihli první místní trajekt v 6:20 a přesně na čas i trajekt v Larviku, takže celá cesta do Prahy trvala jen 27 hodin.
Počasi nám celkově moc nevyšlo, ale poslední 2 dny jsme chytli aspoň nějaké jedlé ryby. Jen já jsem za ty 2 dny pustil asi 75 malých cca do 40cm. 95% ryb obecňačky, občas nějaká tmavá, ale jen jedna stála za řeč, sleď za celou dobu žádný.
To Petko: Ryby samozřejěm pouze v “Zoo”, jinam už jsme kvůli větru ani nevyjížděli. Poslední den obecňačka necelých 6kg na sleďové návazce, jinak největší za náš 6 denní pobyt byla 8,5 kg.
Celkově vláčení ze břehu absolutně mrtvé a z lodi jen malé ryby, pokud se trefilo hejno, vše jen na norský 40g modrobílý vláčecí pilkr.
Tak ať máte ostatní větší štěstí.
#10764 17.4.2010 v 10:00To danny: úplně jsi mne zaskočil, že jste doma! Takhle sklamaný jsem byl já loni v srpnu. O to víc se těším na letošek. Jinak dík za informace, dost jste nám to čekání tady zpříjemnili.
#10765 17.4.2010 v 10:09To Bakkan: chlapi štěsí vám možná přeje, v dnešní předpovědi je do středy vítr 4-5 m/s.(s vyjímkou zítřka, ale to se třeba uklepli !!!)
#10788 18.4.2010 v 10:15to danny : co je to “Zoo”.Jedu na bakkan v září.
#10793 18.4.2010 v 13:52Zdravím všetkých na Bakkane a prajem im dobré počasie a úspešnú rybačku. My sme sa vrátili z Bakkanu 10.4.2010 a stále spomíname na krásne chvíle stravené na mori. Celá naša partia si zachytala. Znova prišiel aj den D kedy sa nám vemi darilo a chytili sme 4 tresky cez meter. Taktiež zdravím partiu rybárov z Bratislavy ktorý majú nástup dnes. Dúfam že sa Vám bude dariť aspoň tak ako nám.AHOJTE
#10798 18.4.2010 v 20:10to masar: “ZOO” je označení pro místo, které používala slovenská parta, se kterou jsme se na místě potkávali. Pokusil jsem se to na mapě trochu označit, na dně je tam hodně rostlin.
#10805 19.4.2010 v 0:03Po delší odmlce se opět hlásím z Bakkanu. Jedním slovem děs.
Včera jsme odpoledne vyjeli. Chytali jsme mezi Fosenem a Valsoya. Malé ryby ale celkem dost. Jinak co se týče úlovků domů tak katastrofa. Jen 3 co se dali zpracovat. Kluci z jíné partie mají loď ve fjordu tak ti celkem lepší výsledky. Ale na vyskakování to taky není.
Dnes jsme se dostali zase na moře. Chytali jsme vpravo od přístavu. Až za kostelem Jossund (na velké mapě co jsme dělal je to úplně napravo v dolní části – Rommesvika). Chytlo nás několik sněžných bouří, ale byli jsem celkem dobře krytí skálaou, takže se to ještě dalo. Nicméně i když jsme byli přímo nad hejnem a pilkry byly v něm, tak si ryby nástrahy ani nevšimly. Pár malých se spletlo, ale to byl opravdu jen dorost. Vypadá to jako by ryby ještě nebyli ani vytřené a prostě nežerou. Návrat na barák asi v metrových vlnách, takže vyhoupaní jsme taky. Utahaní ještě víc.
Zítra to vypadá dost bledě, ale uvidíme.
#10811 19.4.2010 v 9:33To MifakM
Tak to už není sranda, odjezd se nám blíží a situace se nelepší: to abychom si vzali sebou víc vepřového, abychom neumřeli hlady 🙁 Vy to ve fjordu nezkoušíte? Je to velký problém, nechat tam převézt alespoň jednu loď? Pafka
#10813 19.4.2010 v 10:01to MifakM:
Z námi kuchaných ryb nebyla vytřená ani jedna, takže bůh ví, jak to letos je se třením. Také bylo vidět, že prakticky žádná treska v sobě neměla natrávené menší ryby, ale většinou jen kraby, raky a krevety.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › BAKKAN WAHL 2010