Hasvik, NO
temperature icon -4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

BAKKAN WAHL 2010

Step dne 21.03.2010 v 18:05:59 napsal:

Zdravím všechny. Z objemu příspěvků oblíbené lajny „Kdo kdy kam jede“ a na základě zkušeností z lajny „Aktuální informace z Norska 2010“, kde se rozběhla nepřekonatelná diskuse k příspěvkům Michala ze Soroy, která má už 15 stránek, pro přehlednost zasílaných příspěvků z lokality Bakkan Wahl zakládám tuto lajnu s přáním, aby byla aspoň z polovičky tak navštěvovaná, jak ta ze Soroy.

Piště jak jste dojeli, jaké je počasí, jak hodně to bere, na co to bere a kde to bere a hlavně posílejte fotky! Budeme to tu prožívat s Vámi.

Jak to vypadá letos nástup na Bakkan Wahl.

beethoven 18.3.

oniknady 27.3.

Vladov 5.4.

danny 9.4.

MifakM 14.4.

deda 14.4.

Mirer 14.4.

Beda 24.4.

Pafka 30.4.

Respi 4.5.

tom 13.5.

Step 16.5.

slavo 20.5.

Kovca 29.5.

jindras.t 9.6.

mirar 12.6.

kaprivec 19.6.

Doki 18.7.

DKlukin 19.7. - 29.7, group Boskovice

RK 30.7.

kodl1 22.8.

Pokud někdo chybí, ať se ozve, doplním jej.

Pafka dne 28.01.2010 v 14:18:18

Zdravím všechny zkušené i nezkušené rybáře. 30.04.2010 odjíždíme na 10 dnů na BAKKAN WAHL a přivítáme jakékoliv dobré rady ohledně této lokality. Předem díky. Pafka

Odpovědět

To MifakM: tak jak to tam vypadá? Zkoušeli jste to ze břehu?

2 STEP

Taky už bys tam nejradši byl, co? Za 14 dnů už budeme někde na pomezí Švédska a Norska. Teď se to sice hrozně táhne, ale pak to bude odsejpat :-(

To Pafka: už to začíná nabírat na obrátkách, za 29. Od příštího pátku do středy jsem pryč, jedem do Holandska na tulipány a až se vrátím, je to za 14. a to už bude fofr. Pořát tady hlídkuju, přeju klukům lepší počasí. Zrovna teď jim to moc nevychází. To jsem zvědav, jak nám to půjde. Co jsem už nakoupil volovin.

Ptal jsem se dnes Michala, jestli se tam dá chytat i jinde než na moři. Jsou tam prý jezera, ale ubezpečoval mne, že se dá dobře zachytat i z míst na břehu. Těším se hrozně. No snad se zítra někdo ozve s nějakou příznivější zprávou.

Ta sopka na Islandu by jim mohla změnit počasí.

Počasí stále nepříznivé. Zatím jsme na moře nevyjeli. Bylo by to pouhé plýtvání benzínem. Co máme info od Bena nevyjíždí ani sami profíci. Prostě se nedá. Ptali jsme se na kutr, ale říkal že v tomto počasí nesežene nikoho, takže i tato varianta padla.

Co se týká vláčky. Pár míst tu je. Bohužel výsledky naprosto katastrofální. Bez úlovku. Ani ti malý keleři tu nejsou. Prostě holé moře bez ryb. Po sledích ani vidu ani slechu.

Dnes je předpovídán vítr přes noc 14-16 m/s. Po poledni uklidnění na nějakých 4-6 m/s. Třeba to s rybama zamýchá, tak to zkusíme. Dám info zítra jak jsme dopadli.

Čau MifakM, tady u nás bylo dnes také dost větrno, zítra má být jasno a 14 stupňů. Budem tady a držíme palce.  

to MifakM

To se nedá chytat ani v tom fjordu, o kterým píše na předešlé stránce Beda (viz. mapka)? Přeju Vám, ať už se to konečně otočí, třeba ta sopka doopravdy pomůže. Pafka

Zdravím všechny po návratu zpět,. Vzhledem k předpovědi počasí, kterou MifakM z místa potvrdil, jsme se rozhodli odjet už o 2 dny dříve a včera ráno byli v Praze. Zvolili jsme trasu Bakkan - Oslo - Larvik - super speed trajekt do Hirsthals - Dánsko  - Něměcko. Vyrazili jsme před 6 ranní, stihli první místní trajekt v 6:20 a přesně na čas i trajekt v Larviku, takže celá cesta do Prahy trvala jen 27 hodin.

Počasi nám celkově moc nevyšlo, ale poslední 2 dny jsme chytli aspoň nějaké jedlé ryby. Jen já jsem za ty 2 dny pustil asi 75 malých cca do 40cm. 95% ryb obecňačky, občas nějaká tmavá, ale jen jedna stála za řeč, sleď za celou dobu žádný.

To Petko: Ryby samozřejěm pouze v "Zoo", jinam už jsme kvůli větru ani nevyjížděli. Poslední den obecňačka necelých 6kg na sleďové návazce, jinak největší za náš 6 denní pobyt byla 8,5 kg.

Celkově vláčení ze břehu absolutně mrtvé a z lodi jen malé ryby, pokud se trefilo hejno, vše jen na norský 40g modrobílý vláčecí pilkr.

Tak ať máte ostatní větší štěstí.

To danny: úplně jsi mne zaskočil, že jste doma! Takhle sklamaný jsem byl já loni v srpnu. O to víc se těším na letošek. Jinak dík za informace, dost jste nám to čekání tady zpříjemnili.

To Bakkan: chlapi štěsí vám možná přeje, v dnešní předpovědi je do středy vítr 4-5 m/s.(s vyjímkou zítřka, ale to se třeba uklepli !!!) 

to danny : co je to "Zoo".Jedu na bakkan v září.

Zdravím všetkých na Bakkane a prajem im dobré počasie a úspešnú rybačku. My sme sa vrátili z Bakkanu 10.4.2010 a stále spomíname na krásne chvíle stravené na mori. Celá naša partia si zachytala. Znova prišiel aj den D kedy sa nám vemi darilo a chytili sme 4 tresky cez meter. Taktiež zdravím partiu rybárov z Bratislavy ktorý majú nástup dnes. Dúfam že sa Vám bude dariť aspoň tak ako nám.AHOJTE

to masar: "ZOO" je označení pro místo, které používala slovenská parta, se kterou jsme se na místě potkávali. Pokusil jsem se to na mapě trochu označit, na dně je tam hodně rostlin.

Po delší odmlce se opět hlásím z Bakkanu. Jedním slovem děs.

Včera jsme odpoledne vyjeli. Chytali jsme mezi Fosenem a Valsoya. Malé ryby ale celkem dost. Jinak co se týče úlovků domů tak katastrofa. Jen 3 co se dali zpracovat. Kluci z jíné partie mají loď ve fjordu tak ti celkem lepší výsledky. Ale na vyskakování to taky není.

Dnes jsme se dostali zase na moře. Chytali jsme vpravo od přístavu. Až za kostelem Jossund (na velké mapě co jsme dělal je to úplně napravo v dolní části  - Rommesvika). Chytlo nás několik sněžných bouří, ale byli jsem celkem dobře krytí skálaou, takže se to ještě dalo. Nicméně i když jsme byli přímo nad hejnem a pilkry byly v něm, tak si ryby nástrahy ani nevšimly. Pár malých se spletlo, ale to byl opravdu jen dorost. Vypadá to jako by ryby ještě nebyli ani vytřené a prostě nežerou. Návrat na barák asi  v metrových vlnách, takže vyhoupaní jsme taky. Utahaní ještě víc.

Zítra to vypadá dost bledě, ale uvidíme.

To MifakM

Tak to už není sranda, odjezd se nám blíží a situace se nelepší: to abychom si vzali sebou víc vepřového, abychom neumřeli hlady :-(  Vy to ve fjordu nezkoušíte? Je to velký problém, nechat tam převézt alespoň jednu loď? Pafka

to MifakM:

Z námi kuchaných ryb nebyla vytřená ani jedna, takže bůh ví, jak to letos je se třením. Také bylo vidět, že prakticky žádná treska v sobě neměla natrávené menší ryby, ale většinou jen kraby, raky a krevety.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!