Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

ARCHIV MAP

Protože jsem udělal několik VELKOFORMÁTOVÝCH MAP, rozhodl jsem se (na radu některých kolegů) založit vlastní vlákno.

Mapy jsou v měřítku 1:12000-1:15000, ve formátu JPG. Jsou vhodné k vytisknutí na plotru (rozměr dosahuje cca 1000x1000 mm). V každém grafickém studiu Vám ji jistě za nějaký poplatek vytisknou. Velikost se pohybuje v rozmezí 3-30 MB. Tedy bude někdy trochu déle trvat jejich stahování (v závislosti na Vaší rychlosti internetu).

U každé mapy bude uvedeno :

- lokalita

- rozměr v pixelech

- velikost v MB

- odkaz na stáhnutí

Postupně sem budu přidávat další námořní mapy mořského dna. Tedy na základě VAŠICH požadavků a přání. Pokud by jste měli zájem o mapu nějaké oblasti, stačí napsat do této diskuze.

Budu od Vás ale potřebovat nějaké informace. Převážně název lokality a její GPS souřadnice ve formátu UTM32N - to zjistíte na stránce Mapa Gislink -> najít vaši lokalitu, stisknout v horním panelu tlačítko "x,y" a kliknout na Vaše místo pobytu. Vyjede vám nové okno se souřadnicemi. Tu co potřebuji je hned ta první dvojice čísel (viz obrázek).

V krajním případě alespoň odkaz na její stránky na internetu.

=====================================================

VYBRANÉ MAPOVÉ ZNAČKY

Všechny používané mapové značky naleznete ZDE. Bohužel POUZE v Anglickém jazyku.

Odpovědět

2 Milza

díky za info

Rád by jsem přidal k posouzení tento typ map jsou téměř pro celé Norské pobřeží. V plné verzi fungují jako Google satelitní mapy včetně polohy kurzoru. Tak že je velice jednoduché si místo následně najít

Ta samá oblast v jiném přiblížení

2 ZAPA

Skvělé mapy, ale mám obavu že se bude jednat o placené verze.

Jak do podrobna tyto mapy jdou?

Můžete sem dát maximální rozlišení včetně měřítka?

Každá informace něco stojí. Ale v neplacené verzi je to dostupné až do rozlišení 100m já ale myslím že oblast 500X500m stačí. V komerční verzi to je v některých místech hlavně přístavy až do 10m. I když musíte brát v potaz že to je vypočítaná mapa a ty odchylky jsou plus mínus autobus. Dá vám to ale docela dobrou představu kde chytat.

A poslední otázka : kde se to dá sehnat ?

500m by opravdu mělo stačit

Moc díky za Visthus 8-)

Přidána mapa kempu SENJEHESTEN (na žádost romulura)

Tak jak Jindro? Pořád jsi na to nepřišel? Já myslel, ze ty být ajťák :-x

Tak zkus pro začátek třeba HomePort, nebo Touratech QuoVadis ...

2 milos

Abych pravdu rekl nejsem ajťák a ani jsem to 3D zobrazeni nehledal :-) Me bohate staci klasicka mapa. I kdyz pro zajimavost by to nebylo spatne...

Ale jak koukám tak ani jeden z Tebou uvedenych programu to 100% neni.

HomePort - program na planovani tras z Garmina (2D mapy)

Touratech QuoVadis - je pro "suchozemce". Tam mapy dna nejsou.

:-D

Ale jdi. Jak 100% není?

Když se budeš snažit, tak to dáš. Jsou to jenom vektory. Mapy se dají převádět mezi různými formáty ... nakonec třeba MaxSea atd. Kde není vůle nejsou výsledky.

2 milos

Takto to opravdu nefunguje. Věř mi. Mapy můžeš převádět, to máš pravdu. Ale pouze 2D do 2D (pro různé typy přístrojů či programů). Prostě neuděláš bez příslušných (standardně dostupných) vstupů z dvourozměrného formátu třírozměrný.

No tak si vem jako základ G2 Vision a už ve 3D pracuješ.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.