Hasvik, NO
temperature icon -4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

ARCHIV MAP

Protože jsem udělal několik VELKOFORMÁTOVÝCH MAP, rozhodl jsem se (na radu některých kolegů) založit vlastní vlákno.

Mapy jsou v měřítku 1:12000-1:15000, ve formátu JPG. Jsou vhodné k vytisknutí na plotru (rozměr dosahuje cca 1000x1000 mm). V každém grafickém studiu Vám ji jistě za nějaký poplatek vytisknou. Velikost se pohybuje v rozmezí 3-30 MB. Tedy bude někdy trochu déle trvat jejich stahování (v závislosti na Vaší rychlosti internetu).

U každé mapy bude uvedeno :

- lokalita

- rozměr v pixelech

- velikost v MB

- odkaz na stáhnutí

Postupně sem budu přidávat další námořní mapy mořského dna. Tedy na základě VAŠICH požadavků a přání. Pokud by jste měli zájem o mapu nějaké oblasti, stačí napsat do této diskuze.

Budu od Vás ale potřebovat nějaké informace. Převážně název lokality a její GPS souřadnice ve formátu UTM32N - to zjistíte na stránce Mapa Gislink -> najít vaši lokalitu, stisknout v horním panelu tlačítko "x,y" a kliknout na Vaše místo pobytu. Vyjede vám nové okno se souřadnicemi. Tu co potřebuji je hned ta první dvojice čísel (viz obrázek).

V krajním případě alespoň odkaz na její stránky na internetu.

=====================================================

VYBRANÉ MAPOVÉ ZNAČKY

Všechny používané mapové značky naleznete ZDE. Bohužel POUZE v Anglickém jazyku.

Odpovědět

Tohle téma by mělo být nonstop na první straně témat. Nejen pro nováčky je to užitečné. Momentálně se to nacházelo na 7 straně témat a to je fakt už daleko.

V období mezi svátky asi budu mít čas udělat zase pár map, takže pokud budou požadavky připravte si je dle popisu na první straně. Zatím mi je ale neposílejte, až Vám ozznámím. Teď na to mít čas nebudu a ještě by pak Váš požadavek mohl zapadnout.

Jedna mapa trvá vytvořit cca 2-3 hodiny, takže je to celkem žrout času tak mějte smilování ;-)

[citace]beboo napsal: prikladám ešte provizórny obrázok.[/citace]

Přidávám se k této prosbě a i já bych měl zájem o tuto mapu.

Jestli to dobře chápu pak je to mapa pro kemp na Dolmoy ale spíše více na východ, protože na západ již vytvořená je...

Ahoj , mám takový malý problém .Nemohu se nějak dostat na Gislink . Na www.Gislink.no , mě to neustále hlásí chybu . Nevíte někdo co s tím ?

[citace]linek napsal: Ahoj , mám takový malý problém .Nemohu se nějak dostat na Gislink . Na www.Gislink.no , mě to neustále hlásí chybu . Nevíte někdo co s tím ?[/citace]

Už jsem to tu někde psal, Gislink.no jede v novém prostředí. Napřed se musí dotáhnout nějaká komponenta (trvá to cca 30s podle linky) a pak se to musí teprve spustit (Gislink Launch tlačítko). Pak to teprve dotáhne mapu (dalších cca 20s) a pak se s tím dá hrát. Ale ovládání je trošku jiné. CO jsem se teď koukal, abys viděl mapu mořského dna, tak si z menu Alle tema vyber z Base maps volbu Sjokart hovedkartserie (WMS) a pak si to zoomuj podle potřeby (např. Shift+označení oblasti myší ...). Chce si to pohrát, ještě jsem moc čas neměl.

Možná máš problém v nastavení bezpečnosti IE a máš zakázané stahování activeX komponent či nějaké takové podobné srandy. Nenapsals jakou chybu ti to háže.

Ahoj, asi mají nějakej problém oni se serverem, zkus to jindy.

Hází mě to chybu : 404 - soubor nebo adresář nebyl nalezen . Tak nevím , zkouším to již několik dní .

[citace]linek napsal: Hází mě to chybu : 404 - soubor nebo adresář nebyl nalezen . Tak nevím , zkouším to již několik dní .[/citace]

Asi se fakt ta základní komponenta nestáhne a proto to nic nenajde. Po stažení komponenty se volá http://www.gislink.no/silverlightviewer_1_5/index.html což asi v tvém případě neexistuje. Zkontroluj si nastavení zabezpečení pro zónu internet. Možná to máš nastavení příliš přísně a nic se ti nepovolí stáhnout z webu.

Dnes večer se na to mrknu kde může být problém. Naposledy když jsem tam byl, tak mě to fungovalo, i když nevím budu si muset zvyknout na nové ovládání. Na poprvé mi to moc příjemnější nebo jednodušší nepřišlo.

Měl jsem obdobné problémy a vyřešilo to použití jiného prohlížeče nebo jak se to přesně jmenuje.

Vyzkoušej Internet Explorer, Mozila Firefox, Opera .....

Díky za užitečné rady . Stylem pokus-omyl jsem sekonečně dobral kýženému výsledku a Gislink konečně funguje . Skoro bych řekl že stará verze mě byla příjemnější . Pro načtení námořních map je nutné větší přiblížení . Nejlepší je , dát tam normální mapu , přiblížit si danou lokalitu a až potom kliknout na námořní mapy .

[citace]Vlkous napsal: Měl jsem obdobné problémy a vyřešilo to použití jiného prohlížeče nebo jak se to přesně jmenuje.

Vyzkoušej Internet Explorer, Mozila Firefox, Opera .....[/citace]

pravdu díš - njlepší je použít obyčejný Google Chrome

Dobrý den.Nevíte někdo,kde sehnat mapu ostrova Vikna?Díky.

Bocman

EIDSHAUG * - koukni na první stranu tohoto tématu jetli je to ono

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!