Hasvik, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 9°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno

Aktuální informace z Norska 2024

Důležitá informace pro cestující na sever po E6
E6 bude na 3 měsíce uzavřena.
V rámci rekonstrukčních prací bude až do 31. března včetně uzavřena trajektová linka Boknes-Skarberget, asi 80 km severně od Bodø. Tím pádem nelze E6 v obou směrech nepřetržitě projíždět. Na tuto dobu bude zřízen obchvat

Při cestě na sever: Asi 25 km před Bognes odbočte vpravo na fylkesvei 827 směrem na Drag a poté trajektem do Kjøpsvik, pokračujte po 827 a vraťte se zpět na E6 krátce před Ballangen. Při cestě na jih obráceně :-) !
Objížďka trvá asi 1,5 hodiny!

Odpovědět

Právě jsme se vratili zNorska.Na hranicich klid nikde nikdo.Jen Dánové chteli videt pasy.Ceny benzinu a nafty v norsku se pohybuje okolo 21 nok za litr.

Ahoj všem,  přemýšlíme s partou že bychom si cestu na Veiholmen zpestřili a jeli přes Geiranger fjord a trolí stezkou. Otázka zní platí se aktuálně v Norsku trajekty ?

Je nějaký důvod proč by se neměly platit?????? To by mě zajímalo a bylo by to příjemné .

Hotově většinou ne.  Někde je to součástí EPASS24  jako poplatky na dálnici.

Ještě prosím dotaz. Budu mít zapůjčené auto, které možná ještě po nás do Norska pojede. Chtěl bych se zaregistrovat abych se mi to rovnou strhlo, ale bojím se aby se nestrhávaly i další poplatky když by tam s tím autem jel někdo za 14 dní. Je tam i nějaká možnost nastavit od kdy do kdy?

Ještě prosím dotaz. Budu mít zapůjčené auto, které možná ještě po nás do Norska pojede. Chtěl bych se zaregistrovat abych se mi to rovnou strhlo, ale bojím se aby se nestrhávaly i další poplatky když by tam s tím autem jel někdo za 14 dní. Je tam i nějaká možnost nastavit od kdy do kdy?

Musíš při zadání auta zaškrtnout RENTAL a tam potom vyplníš i termín

Moc děkuji

Právě jsme se vratili zNorska.Na hranicich klid nikde nikdo.Jen Dánové chteli videt pasy.Ceny benzinu a nafty v norsku se pohybuje okolo 21 nok za litr.

Ahoj, a jak se pohybují ceny ve švédsku? Díky

Ahojte, cena nafty ve Švédsku kolem cca 23 SVK, Norsko je trošku levnější, ale tankujte spíše dopoledne, odpolední ceny u některých pump jsou až o 3NOK vyšší :)

V sobotu jsme natankovali u Circle a než jsme si vypili kávu, tak cena šla o 3 NOK nahoru.

Pozor na silný déšť kolem Osla, lokálně se tvoří záplavy a některé silnice jsou již zaplaveny a jsou neprůjezdné.

dost dobrý a já za 3 dny vyjíždím, to si tedy užijeme

ahoj přátelé, pro ty co jedou aktuálně do Norska...

tudy nejezdíme, to je pod Elverumem, spíš co se děje na našich obvyklých trasách

Zdravím, dnes večer vyrážíme směr Norsko. Máme v plánu jet okolo Osla (tam budeme v sobotu ráno) a pak nahoru po 3 kolem Trodheimu. Nevíte zda se tam dá projet? Není nějaký Norský web, kde jsou informace o uzavírkách? Mockrát děkuji za odpověď.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.