Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace z Norska 2021
- Toto téma obsahuje celkem 627 odpovědí. Do diskuze (147 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sachlj a poslední změna proběhla před 2 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#331405 21.4.2021 v 11:29
Pokud je tedy v bodě 1 té jejich škály, tak náš termín 13.5.-21.5.2021 je s naprostou jistotou nereálný. Vidíte to taky tak ?
ano, vidim to tak, ze muzete zase vybalit … viz muj prispevek na predchozi strance. Ja nevim, ze mi to vzdy tak blbe vyjde :-))
#331406 21.4.2021 v 16:04Priatelia, ja som ale nastavený že koncom mája vyrážam smer sever a nechce sa mi veriť že to tak nebude.
Tak poprosím, nevybalujte. Pôjde sa!
#331407 21.4.2021 v 17:46Jani troufnu si ti, ač nerad, trochu oponovat. Číslo 196 není za posledních 14 dní tak jak to požadují Norové, ale za poslední týden na 100 000 obyvatel jak se uvádí na německých stránkách STATISTA. Dle norských stránek vg.no je to 600 potvrzených případů na 100 000 obyvatel za posledních 14 dní. Ale i tak to jde poměrně rychle dolů. Na to, že jsme na tom nedávno byli opravdu hodně špatně.
#331408 21.4.2021 v 18:49asi jsem se spatne vyjadrila. Incidecni cislo, podle ktereho se to odviji, se pocita prumer za posledni tyden na 100 000 obyvatel. A toto tydenni cislo by melo byt 14 dnu po sobe pod 25. Tak to chapu podle www.vg.no/spesial/corona/reise/
ale rada se necham poucit, pokud se mylim.
#331409 21.4.2021 v 18:56asi jsem se spatne vyjadrila. Incidecni cislo, podle ktereho se to odviji, se pocita prumer za posledni tyden na 100 000 obyvatel. A toto tydenni cislo by melo byt 14 dnu po sobe pod 25. Tak to chapu podle http://www.vg.no/spesial/corona/reise/ ale rada se necham poucit, pokud se mylim.
Jani, netvrdím, že se mýlíš. Já to pouze pochopil jinak. Ono, když se podíváš na ta čísla od Němců a na ta od Norů, tak v podstatě téměř sedí. Akorát, že to Norové mění jednou za 14 dní a Němci za týden, tudíž Norům to klesá pomaleji. Ale třeba se pletu.
#331418 22.4.2021 v 9:56Ahoj všem,
měli jsme jet 29.5. a nelze, tak jsem přebukoval už podruhé pobyt až na 6/ 2022. Norové vstřícní, žádný problém.
Jen Polferries se cuká přebukovat lodní lístky Gdaňsk-Nynashamen a zpět na rok 2022. Už mi to jednou přebukovali z 2020 na 2021 bez příplatku, ale teď lze pouze přesunout maximálně do konce září 2021, pokud bych se prokázal potvrzením o ubytování z Norska.
Nabízí i přebukování jmen a RZ vozidla zdarma na to září.
Další možnost je vrácení peněz, ale -25% storno poplatek. Holt polskej přístup je jinej než norskej.
Máte stejnou zkušenost s lodníma lístkama a s Polferries? díky Marek
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 7 měsíci uživatelem Marin.
#331420 22.4.2021 v 21:28minuly rok sme rusili rezervacku cez poferries bez problemov (strata 3e/partia), ale to bolo uzatvorene polsko pre EU cestujucich.
teraz je situacia odlisna, nakolko do polska mozes. (ked nesplnis vstupne podmienky – tvoj problem)
potom sme museli zobrat najdrahsiu kajutu (owner), sice luxus ale +65e/osoba) – ale ked musis, tak musis
na kajute mas banany, pomarance, vino a vodku v stvrtdecakoch + kontimentalne ranajky v cene.
je to nieco ine ako vnutorna kajuta bez okien a fungujucej ventilacie (aj ked koli oknam tam bol fest hic)
pre SK: nie je vyhodne platit polferriesu v eurach (treba pozriet kolko vam chce zobrat z karty v zlotych alebo svedskych korunach)
eura su najmenej vyhodne
podla nastavenych podmienok polferriesu, ak mas special offer (co, ani boh nevie co je) tak tvoja refundacia sa moze rovnat nule
ci tomu podlieha auto+4osoby alebo streda+stvrtok zlacneny, tazko povedat (nikde nie je napisane ze je to special offer)
ja osobne by som vzal ten -25% storno poplatok. nevies co bude buduci rok.
toto nie je nor ktory si potrebuje udrzat klientelu, toto je polsko
my sme zrusili 05/2021 a presunuli na koniec 08/2021 – len nora, poliakov som vobec neobjednaval po minulorocnej skusenosti
myslim ze ten 08-09/2021 by mohol byt realny na vstup do norska ak nepride 4. vlna
len pozor na svedov, lebo maju podmienku na vstup do krajiny s testom nie starsim ako 48hodin od odberu
poliaci maju 48hodin od vysledku
dufam ze do 08/2021 sa to zjemni a nemusim hladat testovacie miesta v zahranici + norsko na spiatocnej ceste
fandim chalanom ktori sa este hotuju na 05/2021
#331430 25.4.2021 v 18:58Teď jsem přebukoval Trajekt Trelleborg-Rostock na květen 2022, bez problému, bez poplatku. Stenaline .
#331441 27.4.2021 v 8:06Lodní lístky u StenaLine mi už v únoru přebukovali bez poplatku. Vzhledem k tomu, že tou dobou ještě neměli termíny na rok 2022, tak to přesunuli na termín po listopadu 2021 s tím, že až otevřou termíny, které potřebujeme, tak to tam zasadí. Ještě jednou podotýkám, že bez poplatku. Stena prostě nejsou Poláci. :o)
#331478 1.5.2021 v 8:09Měsíc stará informace ale to sem také asi patří. https://www.youtube.com/watch?v=83yptLstrXA
#331479 1.5.2021 v 10:32Další z mnoha dezinformačních webů. Tenhle je ale obzvlášť “hustej”. O to více lituji ty, kteří podobné informace šíří buď úmyslně, nebo jen z vlastní blbosti. Obojí je stejně nebezpeěné. I díky těmto popíračům Corony, se nám normální život vrací jen pomalu a o Norsku si i nadále můžeme nechat pouze zdát. Upřímně lituji majitele agentur a kempů, kteří vám tam dříve umožňovali trávit krásnou dovolenou a nyní bojují o přežití. Doufám že si vlády z této pandemie vezmou poučení a do doby, než bude svět ohrožovat další virus, přijmou zákon, který v rámci veřejného zdraví bude tyto šiřitele dezinformací trestat. Práveě oni nesou svůj podíl viny za desítky tisíc mrtvých, zničené hospodářství a enormní dluh státu, který budou platit ještě další generace.
#331504 7.5.2021 v 7:02Další z mnoha dezinformačních webů. Tenhle je ale obzvlášť “hustej”. O to více lituji ty, kteří podobné informace šíří buď úmyslně, nebo jen z vlastní blbosti. Obojí je stejně nebezpeěné. I díky těmto popíračům Corony, se nám normální život vrací jen pomalu a o Norsku si i nadále můžeme nechat pouze zdát. Upřímně lituji majitele agentur a kempů, kteří vám tam dříve umožňovali trávit krásnou dovolenou a nyní bojují o přežití. Doufám že si vlády z této pandemie vezmou poučení a do doby, než bude svět ohrožovat další virus, přijmou zákon, který v rámci veřejného zdraví bude tyto šiřitele dezinformací trestat. Práveě oni nesou svůj podíl viny za desítky tisíc mrtvých, zničené hospodářství a enormní dluh státu, který budou platit ještě další generace. https://t.me/greatreject
Tyvole,ono nestačí že nás masírujou přes média…. Toto vypotit…. Soucítím….
#331514 7.5.2021 v 8:48mikulcak: jestli si to nepochopil,tak to byla jen reakce na příspěvek uživatele “mex”. Pouze jsem dohledal zdroj a tím zároveň doložil, že ta nehorázná lež pochází z dezinformačního webu. Jestli seš i ty příznivec těhle hovadin, tak naopak soucítím já s tebou..Já tyto konspirace nemusím, situaci jen zhoršují a návrat k normálnímu životu,včetně rybaření v Norsku jen komplikují. Své názory na Covid nikomu nenutím, reaguji jen na dezinformátory kteří šířením hovadin pouze škodí.
#331515 7.5.2021 v 10:03Jen pro informaci, i Scandlines mi pošlou voucher ( po loňsku už podruhé na totéž ) a do konce tohoto roku si mohu přebukovat trajekt Rostock-Gedsder na libovolný otevřený termín 2022 bez poplatku. Neumím posoudit, jak to komu automaticky nabídnou, ale pro nás dva maily sem-tam a je to. Tak jen pro info. Martin
#331516 7.5.2021 v 12:03Kamarát volal na Norsku ambasadu a bolo mu neoficiálne povedané že ak sa to nezhorší, otvoria sa hranice pre turistov od 1. 6. 21. Neviem však aké budú mať podmienky (vakcinácia, negat test), ale dáva to aj zmysel.
Tak je čas začať brúsiť háčiky a pozerať trajekty. Držím prsty.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace z Norska 2021