MartinZ napsal:
Rád bych se zeptal zkušenějších, co dělají s velkou rybou, když jí nepustí zpátky do moře? Kdyby se naší partě náhodou povedlo chytit většího halibuta, co s ním máme dělat na břehu? Nedokážu si představit, že z něj dělám filety a nepředpokládám, že by se všichni halibuti pouštěli zpátky. Větší tresku si dokážu představit ve formě filet, ale tady netuším. Díky všem za odpovědi
Halibuta vyfiletuješ stejně jako tresku nebo jakoukoli rybu. Filetuje se z obou stran /bílá i černá/. Je z něj málo odpadu a hodně masa. Můžeš ho klidně i pustit, protože dekopresí netrpí kvůli pomalému zdolávání. Obvikle se urputně brání. Domnívám se, že je to v Norsku jedna z nejsilnějších ryb, kterou tam můžeš ulovit. Přál bych ti tu rozkoš,mít ho na prutě.