Zakládám velice oblíbený chlíveček, protože kamarádi už příští týden jedou. Přidávám foto od Ahmada ze Soroya dnes 7.1.2010 14.00 hodin
Zakládám velice oblíbený chlíveček, protože kamarádi už příští týden jedou. Přidávám foto od Ahmada ze Soroya dnes 7.1.2010 14.00 hodin
...na Hitře se pořád dobře chytá, jedna třinácti kilovka z dneška.
Odpovědět
Honzo už se nemůžu dočkat až tam za měsíc budu,snad se taky podaří nějaký velký keler.Jak to vypadá na Hitře s doršema a polakama a co makrely?
Dík Mára
Odpovědět
[citace]honza dufek napsal: video velryby
[/citace] Ahoj Honzo, teprve teď jsem si toho všimnul. Určitě nádhernej zážitek, příště je pošli přes vodu k nám, ať si taky užijem.
Odpovědět
Rád bych se zeptal zkušenějších, co dělají s velkou rybou, když jí nepustí zpátky do moře? Kdyby se naší partě náhodou povedlo chytit většího halibuta, co s ním máme dělat na břehu? Nedokážu si představit, že z něj dělám filety a nepředpokládám, že by se všichni halibuti pouštěli zpátky. Větší tresku si dokážu představit ve formě filet, ale tady netuším. Díky všem za odpovědi
Odpovědět
[citace]MartinZ napsal:
Rád bych se zeptal zkušenějších, co dělají s velkou rybou, když jí nepustí zpátky do moře? Kdyby se naší partě náhodou povedlo chytit většího halibuta, co s ním máme dělat na břehu? Nedokážu si představit, že z něj dělám filety a nepředpokládám, že by se všichni halibuti pouštěli zpátky. Větší tresku si dokážu představit ve formě filet, ale tady netuším. Díky všem za odpovědi[/citace]
Halibuta vyfiletuješ stejně jako tresku nebo jakoukoli rybu. Filetuje se z obou stran /bílá i černá/. Je z něj málo odpadu a hodně masa. Můžeš ho klidně i pustit, protože dekopresí netrpí kvůli pomalému zdolávání. Obvikle se urputně brání. Domnívám se, že je to v Norsku jedna z nejsilnějších ryb, kterou tam můžeš ulovit. Přál bych ti tu rozkoš,mít ho na prutě.
Odpovědět
Svého času tady bylo video o filetování,mimo jiné začínalo vyříznutím lícních svalů z hlavy - u velkých kusů je to znát.Doporučoval bych i stáhnout z kůže,má specifický pach.Filety si uděláš velikostně do balíčků.Z velkých je to špalek jak ze svíčkové.Při přípravě bych doporučoval marinovat- pokapat citronem a nedělat příliš dlouho, aby maso nebylo vysušené.
Odpovědět
Dnes ráno, mezi ostrovy Soroya a Havoya. Pěkní halibuti na přívlač, hloubka 30-40m.
Odpovědět
http://www.tomovystranky.estranky.cz/clanky/filetovani
MartinZ
Zdravím, zde je odkaz na stránku s filetováním Halibuta
Odpovědět
..Hitra-Froya, včera večer opět vyjížďka na kelery...pět kousků od 12 do 13,5kg, jedna obecná a dvě keleří mrňata cca 80cm...nasadil jsem kelerobijku Ocean Fighter 200-600 a Daiwu Oceano s 50lb Strenkou, protože mi minule jeden "černoch" rozlámal můj oblíbený Savagear MP..škoda ho, ach jo..:(
Odpovědět
...zkoušel jsem pouštět velký kelery ale po boji a asi v důsledku změny tlaku to nerozdejchali, otočili se břichem nahoru ale dolu nešli,malá obecná šupajdila dolu jedna dvě ale keleři nee, škoda..Jinak takhle velké ryby mají hrozně napadená játra a i ve střevech jim rejdila všelijaká červí havět, fujtajbl...
Odpovědět
[citace]honza dufek napsal: Jinak takhle velké ryby mají hrozně napadená játra a i ve střevech jim rejdila všelijaká červí havět, fujtajbl...[/citace]
Ahoj Honzo!
A jak vypadá maso? Taky je napadené nebo to je u těch torpéd čisté?
Odpovědět