Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2010

• Toto téma obsahuje celkem 1,270 odpovědí. Do diskuze (187 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mirecek a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 856. až 870. (celkem z 1,271)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Někdy berou jen ti ze školky, v tom případě dávají přednost červenému úhoříku.

David
    Účastník
    (177 odpovědí)

Pánové nejde o maso!!! Krásná školka!!!

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

No,já bych je tam dal,ale v rozhodující chvílích mě opustila technika a musím čekat co mně pošlou ostatní.Tak tady mám jednoho čtyřicátníka z jezera na suchou mušku,chytlo by se určitě i víc,ale nebyl čas a u mě chuť kvůli různým odpadkům kolem,to nebývá ve Skandinávii u pstruhových vod zvykem.Také se chtěli chytat halibuti,tenhle (168cm,57kg) byl chycen na Penn Charissma 50-190g,Shimano Exage 6000.Spiderwire 22kg,riper Epic 15cm od Miloše,50g hlavička,zdoláván 20min(?).Problém byl jak ho dostat do lodě,gaf se zdeformoval,napotřetí se to podařilo.Naše loď chytla asi 20 halibutů od 80-110cm,něco se vyvlíklo,jeden mi to utrhl,šňůra byla několikasezonní a někde poškozená,mohl jsem tam dát silnější,ale nebyl čas to vyměňovat…tak jsem ji aspoň obrátil.Chytali jsme v hloubce 20 – 35m,nad písčitým rovným dnem,kde se většinou nic jiného nechytilo,občas 40-ti cm obecňačka,byly to dlouhé chvíle bez záběrů,říkali jsme o tom,že tady chcípl pes resp.halibut.Nástraha se pustila ke dnu a při driftu se zvedala a spouštěla,takže vlastně troling střižený pilkrováním,některé záběry byly při rychlém tažení nastrahy pod lodí,takže se stalo.že 110cm halibut spolkl dvě nástrahy a kolegové se o něj chvíli přetahovali.Při jedné dlouhé chvíli,bylo bezvětří,loď stála,což je opravdová zkouška vytrvalosti,jsem z legrace polopaticky předváděl a hlasitě komentoval spávné vedení nástrahy při chytání polacků(opravdová přívlač) a v 15m sloupci zabral na 10cm červeného ripera 110cm,13.10kg.Ale chytli se i na bílé,černé,žluté,hlavně na modré.Halibut bojuje energicky,vylovování na loď může být obtížné,chyť a pusť s dlouhými kleštěmi a s dobrými rukavicemi,ale zdolávání metrového polacka či kelera je jiný boj,dramatičnější.Nesmíme mít ale na navijáku 100lib šňůru.

Zajímavosti – chytlo se několik polacků(nej cca 60cm),několik mníků mořských. K vážení ryb jsme používali dvě váhy Ornulfa,snad váží dobře a nevadí jim nakloněná rovina jež panuje v této chatě.Použili ji i norští rybáři,kteří den po nás chytli na stejném místě 75kg.Jel bych i příští rok,ale je otázka,zda ještě bude chata stát,jest-li ji nepotká osud jiných budov v okolí a nestane se součástí velikého skladiště-smetiště.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

ZM napsal:

Pstruh sem nechce.

Tak to ještě zkuste, možná nějaké erupce na slunci… 😡

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

pro Michala”nebo Pavla! gratulace k tomu halibutíkovi!To byl ještě při životě když jsi se sním koupal? Ve 28m.takovej kolos,je to možný?A s takovým nádobíčkem tohle vytáhnout to je kumšt!tak čau Louňáci.:-P

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Pro Respiho – já si myslím,že Pavel Brázda neměl špatné,slabé nádobíčko – Penn Charisma 120-420g,šňůra 51,2kg,s tím už se dá vytáhnout všechno.Spíš jakou měl karabinku,kolik se mu vešlo na naviják pletenky,to stojí za diskuzi.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

To ZM and Respi: zajímavý dotaz, přelezu do zprávného chlívku, ať to tady nezasíráme. /Halibut 183cm 81kg/

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Tady jeden krásný losos z řeky Drammen…

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Tak za také niečo vymením aj halibuta 😀

Nádherná ryba a k tomu na muchárku ….

sasanka
    Člen
    (2 odpovědí)

Není nebo nevrátil se někdo z Aure? Za 14 dní jedeme k Honzovi a už se nemůžeme dočkat. Jaká je tam nyní rybačka? Díky za každé info.

Jinak velká gratulace Pavlovi a Michalovi k nádhernýmu halibutovi.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Piet Jansen ulovil pěkného halibuta 191cm, problem však nastal, když ho chtěl zvážit, protože na malém ostrůvku Hattoya nebyl žádný hydraulický jeřáb, který by mu pomohl zvážit toto monstrum. Váha byla tedy odhadnuta na 85-95kg. Souboj trval 1,5 hodiny. Ryba zabrala na 35m.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 856. až 870. (celkem z 1,271)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2010

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...