Hasvik, NO
temperature icon -3°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -0°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

Paní Janka má pravdu.

Je to Hlavoun Tuponosí

Coryphaenoides rupestris Gunnerus

Musí to byť zážitok, chytiť niečo podobné

zážitek to musí bejt a docela jim nepokrytě závidím, protože jsem na tom místě několikrát lovil a i velké hloubky s masem tam zkoušel, ale kromě mníků a okouníků jsem nic zajímavějšího nevydoloval

to Obr:jak velká hloubka tam byla?:-| My obvykle chytáme do 200m,a tyhle mrchy žijí až v 1000m8-O!!!!

hloubka fjordu je přes 400m, já zkoušel při klidné vodě kam až dosáhnu se šňůrou, který jsem měl lehce přes 300m, takže počítám, že přes 250m to nebylo, i když jsem to měl skoro "pod sebou". Co jsem o těch rybách teď četl, tak přes léto jsou hlouběji, ale na zimu se stěhují do "mělčin" takže se dají i na těch 200m-300m chytit.. můj nejzazší termín bylo ale září a to je na ně asi ještě teplo

To OBr: přiznám se, že po takovém zážitku ani moc netoužím. Je to určitě zajímavost, ale mě stačilo, když jsme tahali do lodi vlkouše 112 cm, kterého jsem před tím nikdy neviděl a měl jsem dost. Nebo aby mne honila ryba po lodi jako vlčák, takové zážitky rád přenechám jiným. Ale je dobře, že se sem dostanou i takovéto "rarity". Jinak dík za info, jdu zkrátit šňůru na multíku na 200m.

:-D

[citace]Step napsal:

Nebo aby mne honila ryba po lodi jako vlčák, takové zážitky rád přenechám jiným.

[/citace]

To mě rozesmálo ty seš teda kousek :-D:-D:-D

To bych taky nechtěl zažít.

ta ryba má očiska jak já po 10pivech:-P,ale gratuluju,pěkný úlovek..

to Step: o některá setkání člověk asi rád přijde :) Si pamatuji na našeho úplně prvního rejnoka ostnatého v lodi - kdyby v ten okamžik byl břeh na dosah, tak mi z lodi vyskákala kompletní rybářská posádka :) .. tahle obludička ale nevypadá nijak "škodlivě", i když člověk nikdy neví, kde má schovanej ten jedovej trn pro natěšenýho rybáře...

Froya - štikozubci stále při chuti.

Froya, kutr kapitána Frederika

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!