Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2017
- Toto téma obsahuje celkem 618 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#273300 5.1.2017 v 9:59#273312 6.1.2017 v 9:55
Kdy se začíná sezóna na Soroya? Mám na mysli, kdy je nejdříve možné, si tam pronajmout dům a loď. Šlo by to v únoru?
#273414 9.1.2017 v 16:24Hezký den všem rybářům,
upřímně musím říct, že mne mrzí, že zrovna pro české a slovenské “kluky rybáře” už nenachystám v hotelu jediný domácí dort ani kávu. Těšila jsem se společně s Láďou na jaro, až se tu vylodí z trajektu 1. parta. Co se stalo, stát se asi mělo. Být tady jako klient a zaměstnanec jsou prostě dvě různé věci a chování paní majitelky bylo za hranicí všedních dní. I pro vás by bylo jistě milejší, když by na hotelu byl někdo, kdo mluví vaší řečí, postará se o vás a v případě Ládi, i rozumí rybám (já jim rozumím tak maximálně na talíři). Pro firmu není vysoká fluktuace zaměstnanců nikdy dobrou vizitkou, ale když je někdo BOSS a může všechno, tak prosím pěkně. I tak doufám, že si rybaření užijete. Je to nádherné místo a ta daleká cesta za to určitě stojí. Tresky už se na vás těší…
Bambi od Preparátora
#273415 9.1.2017 v 17:13Bambi,
Nikdo z nás nezná pozadí, na kterém jste se ocitli na Soroy.
Jestli jste měli být delegáti se spoluúčastí SIMa, nebo na vlastní pěst vyzkoušet práci na severu.
To tu nebylo nikde zmíněno.
Láďa je zkušený. Má za sebou pár projektů vč. Honzy Dufka, monitoring parazitů pro školu, a další, o kterých ani nepíše.
Tebe neznám, a až nyní jsi napsala že děláš zákusky a kávu.
Takže my asi těžko posoudíme, kde se stala chyba. Ale někde se stala. Každopádně člověk hovořící českoslovenštinou by se tam hodil. Usnadnilo by to řadě dotazů na místě. Ne všichni umíme anglicky.
Na Bakanu to je vyřešeno. Znalý Dedo 145 zařídí vše. Jeho nasazení je vysoké a Ben a Sim je spokojen.
Ale proč na SOROYa to nejde, nám asi musí někdo objasnit.
Každopádně přeji pozitivnější pracovní možnosti v NO.
#273430 9.1.2017 v 19:06Proč se do toho sereš?
#273435 9.1.2017 v 21:02Ahoj všichni,na soroy jezdím cca 8 let,ale nějakýho Ládu jsem viděl poprvé v loni?,natož Bambi?(Láda nám nabízel ” jako průvodce”výlet na kočky.)Tak jsme si řekli že to snad ne,jezdíme sem snad na tresky,halibuty,okouníky atd.Průvodce?Když někdo pro někoho dělá tzn. je zaměstnanec tak se musí smířit s tím,že je opravdu jen zaměstnanec.Soroy je krásná a asi to půjde i bez Ládi.
bejk.
#273436 9.1.2017 v 22:43Ahoj všem, i když mě to velice mrzí tak k 31.12.2016 jsem ukončil já a moje přítelkyně práci u Big Fish Adventure. Bohužel se tak s většinou z vás nepotkám a nebudu mít ani možnost přinášet čerstvé info ze Soroya. Ať se všem kteří míříte na tento ostrov daří, dobře dojeďte a hlavně, užijte si tu vysněnou dovolenou. S pozdravem Láďa (Preparator)
Tak to je špatná zpráva. Já jsem se těšil konečně na pořádného rybářského průvodce a tvou přítelkyni B. Jestli to není tajné co se stalo, že tak najednou končíte????
Ahoj Honzo, nechci prát špinavé prádlo na veřejnosti, ale od začátku jsme měli velké problémy s majitelkou. Bohužel to nejvíce odnesla má přítelkyně, která nemá s rybama nic společného a spíš mě následovala za polární kruh. Každopádně Soroya je krásný ostrov a jeden člověk Norsko nedělá. V současné době hledáme práci jinde a pokud se do konce ledna nic nenaskytne, vracíme se zpátky do Čech.
Věřím že ty si práci najdeš. Bohužel i špatná zkušenost je taky zkušenost. Pozdravuj tvou přítelkyni
To je škoda. Ale já myslel, že majitelem je Ahmad.
On je pouze manžel majitelky…..
Běda mužům, kterým vládne žena 😀
#273437 9.1.2017 v 23:17Pánové, trošku se nám debata točí tam, kam neměla! Můj příspěvek byl pro ty, se kterými jsem se tady na podzimním Halibut festivalu potkala a na které jsem se na jaře těšila. S jistotou vám mohu říct, že výlet na kočky Láďa nikomu nenabízel. A věřte, že v ohledu dosaženého vzdělaní rozhodně nepatřím do kuchyně. Nikdo neměl být ani žádným Michalovým vyslancem, spíše jsme mohli být fajn plusem pro jeho klienty. Nemám potřebu se taky nikomu zpovídat, já má svědomí čisté! A nikdo ani nečekal, že bude na severu tráva zelenější a že zaměstnanec bude na rukou nošen. Když máte tolik chytrých nápadů přijeďte si to zkusit 🙂 Mým důvodem, proč jsem jela na Soroya, bylo, že si vážím svého partnera a chtěla jsem ho jako přítelkyně podpořit v jeho snu. Miluje rybaření, má to v Norsku rád, neměla jsem tedy o čem přemýšlet.
#273438 9.1.2017 v 23:19Ahoj všichni,na soroy jezdím cca 8 let,ale nějakýho Ládu jsem viděl poprvé v loni?,natož Bambi?(Láda nám nabízel “ jako průvodce“výlet na kočky.)Tak jsme si řekli že to snad ne,jezdíme sem snad na tresky,halibuty,okouníky atd.Průvodce?Když někdo pro někoho dělá tzn. je zaměstnanec tak se musí smířit s tím,že je opravdu jen zaměstnanec.Soroy je krásná a asi to půjde i bez Ládi. bejk.
Pokud jsem ti nabízel výlet na kočky, bylo to myšlené určitě v dobrém, ve svém volném čase a nechtěl jsem za to ani peníze, ani uplatu. Stačilo říct, né děkuji a já bych rád poradil někomu kdo o to stojí. Určitě s Tebou souhlasím, že jako změstnanec, jsi opravdu jen zaměstnanec, ale né otrok a určitě máš i v Norsku svá práva. A to že to půjde i beze mě, je více než jasné. Muj záměr byl si na Soroya pěkně zachytat a na oplátku poslat pár fotek a zkrátit vám tak čekání, možná poradit někomu méně zkušenému. L.
#273444 10.1.2017 v 8:41Co tady brečíte! Dyť tam růstal Jarda, ten snad přes zimu česky nezapoměl. Ládě je škoda, ale to je holt život. Nikdo není nenahraditelný. Ryby jsou věčné…
#273839 10.1.2017 v 16:25Co tady brečíte! Dyť tam růstal Jarda, ten snad přes zimu česky nezapoměl. Ládě je škoda, ale to je holt život. Nikdo není nenahraditelný. Ryby jsou věčné…
To Mireček + ostatní: možná byste si mohli oprášit pravidla pro přispívání do diskuse – 1. Ještě před tím, než se zapojíte do diskuse, přečtěte pořádně příspěvky, na které reagujete. Zamyslete se nad jeho kontextem a snažte se pochopit názor pisatele. Největší část nedorozumění na internetu vzniká pouhým nepochopením mezi diskutujícími.
1) Nikdo tady nebrečí! Nemáme k tomu důvod.
2) Nikdo také netvrdí, že není nenahraditelný, protože všichni jsme nahraditelní.
3) A to, že tu Jarda zůstává, nikdo nezapírá, jen jeho pracovní pozice je jiná a v budoucí sezoně bude mít i jiné starosti než viset na telefonu a čekat, kdy komu dojde benzín.
Pokud i nadále nechápete, co mělo být příspěvkem mým a od Ládi řečeno, raději směřujte svou energii do jiné diskuze 🙂
#273857 11.1.2017 v 10:09Co tady brečíte! Dyť tam růstal Jarda, ten snad přes zimu česky nezapoměl. Ládě je škoda, ale to je holt život. Nikdo není nenahraditelný. Ryby jsou věčné…
To Mireček + ostatní: možná byste si mohli oprášit pravidla pro přispívání do diskuse – 1. Ještě před tím, než se zapojíte do diskuse, přečtěte pořádně příspěvky, na které reagujete. Zamyslete se nad jeho kontextem a snažte se pochopit názor pisatele. Největší část nedorozumění na internetu vzniká pouhým nepochopením mezi diskutujícími. 1) Nikdo tady nebrečí! Nemáme k tomu důvod. 2) Nikdo také netvrdí, že není nenahraditelný, protože všichni jsme nahraditelní. 3) A to, že tu Jarda zůstává, nikdo nezapírá, jen jeho pracovní pozice je jiná a v budoucí sezoně bude mít i jiné starosti než viset na telefonu a čekat, kdy komu dojde benzín. Pokud i nadále nechápete, co mělo být příspěvkem mým a od Ládi řečeno, raději směřujte svou energii do jiné diskuze
No to je dobře, že jsme si to osvěžili. Každopádně Mireček vůbec ve svém příspěvku výše nereagoval na Tebe a Láďu. To by klikl na ,,Odpovědět s citací ,,.
A proto to znamenalo ,, pro ostatní ,,.
To, že tam zůstal Jarda je dobrá zpráva. Jen těch fotek by to chtělo více.
A s tímto s tebou souhlasím.
Největší část nedorozumění na internetu vzniká pouhým nepochopením mezi diskutujícími.
Asi na 1/2 dne jsem byl donucen sledovat ,, MIMI BAZAR,, To je teprv masáž. Už nikdy.
A co nového na Soroy ? Sníh, ryby ? SIMe ?
#273994 16.1.2017 v 13:47Zdravím všechny!
Tak, kdo jede na Soroyu v letošním roce s námi ve stejném termínu? Rád se seznámím s lidma ještě před samotným setkáním přímo na Soroye.
My jedeme 20-30.3. Ubytování v Nielsen House.
#274394 24.1.2017 v 8:04Zdravím všetkých Norkov.
Sme partia odhodlaných rybárov z okolia VN Domaša z východného Slovenska.
Doposiaľ sme chodili na Bakan. Minulý rok sme boli prvýkrát na SOROYA a už to asi nezmeníme.
Tohto roku ideme v termíne 29.4 až.9.5.2017 VAGAN B.
Momentálne to máme za 91.
#274395 24.1.2017 v 8:58To Domasa: Máte výborný termín na velké ryby a z Vaaganu to máte jen kousek na nejlepší loviště. Přeji Vám, ať se vám výprava povede. Jste připraveni na lov na velkých hloubkách?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2017