Nápověda Doporučujeme:

Amatéři zpět na Maledivách 4/4

Ryba se trochu uklidnila, takže máme možnost si sednout a nabrat síly. Musím podotknout, že Luboš má na krku šest křížků a celé dvě hodiny zdolává rybu bez střídání, úplně sám. A je tady finále, ryba se dává znovu do jízdy, tentokrát ne kolem lodi, ale namířila si to rovnou na otevřené moře. Tak teď je to vabank, buď se unaví a otočí, nebo to serve i s celým návinem pletenky na 51kg. Brzda naříká do tiché noci a začíná prosvítat cívka, doporučuji Lubošovi utáhnout brzdu na krev, hop nebo trop. Lup, něco povolilo. Navinuli jsme pletenku a kontrolujeme montáž. Nevydržel do pevnostní obratlík na 80kg. Další montáž v tahu!

amateri_zpet_na_maledivach4_1

Plachetník v těsné blízkosti

Luboš je zpocený od hlavy až k patě. Míříme na příď, kde berou chňapalové. Na štěstí nikdo neutrhl. Takže mohu navázat ztracenou montáž. Při navazování poslouchám vyprávění Pavla o tom, jak do těsné blízkosti vylovovacího mola připlul obrovský plachetník a ve světle reflektoru lovil rybky. Nevěřili jsme mu ani slovo a poslali ho pro vodku, kterou kupoval tentokrát Luboš na ztrátu trofejní ryby a my, můžeme jen hádat, co to bylo za zvíře. Cinkání skleniček přerušil až výkřik Pavla: „Ták a máte ho tady, vy nevěřící jelimani.“ Otáčím se a ze tmy k nám míří velká ryba, která pluje rovnou pod světlo, přímo do hejna malých rybek. Všichni jsme úplně konsternovaní tím divadlem. Nikdo z nás tak velkého plachetníka nikdy neviděl. Ta ryba si z nás dělala srandu a přišla nás provokovat. Po tomto zážitku balíme a jdeme spát.

amateri_zpet_na_maledivach4_6

Na trolling se daří

Po ránu připravuji znovu trolling a nabíráme kurz zpět do Male, ale máme před sebou ještě dva dny plavby. Po chvilce znovu záběr a tentokrát Livie zdolává svoje první wahoo. Vede si dobře, takže brzy je ryba u nás na palubě. Rybu si opět ponecháváme jako nástražní na noční rybolov. Mezitím na druhé lodi zdolávají pěkné dorádo na chobotnici. A vzápětí Mirek zdolává pěkného tuňáka žlutoploutvého. Po takto úspěšném trollingu zkoušíme znovu poping, leč opět bezvýsledně. Fakt nevím, kde je chyba protože tyto místa dobře znám a v letech minulých, jsme zde byli hodně úspěšní. Nepropadám depresi a jdeme se koupat. Nechali jsme se zavést na ostrov, válíme se v bílém písku a blankytně modrém moři. Ať se podívám doleva nebo doprava, všude vidím kýčovité palmy, které jsem předtím znal jen z reklamních pohlednic. Začínám tomu přicházet na chuť.

amateri_zpet_na_maledivach4_4

Kamaráda vrátili zpět do ČR

Po obědě si dáváme všichni šlofíka, jsme přece na dovolené. Než jsem usnul vzpomněl jsem si ještě na Vildu, který chudák ztratil pas a na Maledivy ho nepustili. Zažil jsem s ním hodně krušné chvilky, když všichni byli již na pasovém odbaveni a čekala nás celní kontrola. Bohužel se mě nepodařilo celní úřednici přesvědčit, že ikdyž mám jeho jméno na voucheru a faktuře, tak stejně bez pasu do země nesmí. Nakonec se podařilo přebukovat letenku a Vilda se vrátil zpět do Dubaie, kde mu český konzul vyřídil náhradní cestovní doklad. Vyprávěl jsem o tom Maledivcům a jim se ho zželelo a slíbyli mi, že ho mohu přivést za zvýhodněnou cenu na příští výpravu, která se chystá již za deset dní.

amateri_zpet_na_maledivach4_3

Tady má příroda navrch

Zbytek pobytu už jsme to s rybami tolik nepřeháněli a věnovali jsme se hlavně koupání, toulání po neobydlených ostrovech, hlavně bloudění v tropických pralesech byla moje oblíbená disciplína. Pro pohyb po ostrovech doporučuji hlavně dobré obutí. Bosí byste do pralesa určitě neměli vstupovat, protože riskuje propíchnutí nohy o starý, uschlí palmový list. Příjemné je že vás nebude obtěžovat žádný jedovatý, bodavý hmyz ani hadi. A byl tady poslední den pobytu. Ráno jsme se pokusili ještě o trolling, ale plachetníci se nám jen vysmívali a na závěr se podařilo jedno wahoo. Balíme pruty, sušíme nástrahy a míříme do Male. Posádka nám dělá ještě večeři a kolem 7h už na nás čeká taxi, které nás převeze na letiště. Hlavou se mně honí krásné zážitky s velkými rybami, co jsme nezvládli otočit. Jo, tady má příroda nad lidmi holt „zatím“ navrch!

amateri_zpet_na_maledivach4_8

Přejít na:

 

Autor: Michal Simčo

(Sim) Foto: rybolovnorsko.cz

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(13)
(108)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...