Nápověda Doporučujeme:

Harty

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 1,141)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Makrely z Norska #352874
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Děkuji všem za rady. Je evidentní, že se tři neshodneme, ale mám na výběr. Rozhodnul jsem se, že půlku makrel okořením a druhou jen nasolím a vyudím. Něco si nechám na příště a zkusím ještě jinou úpravu než uzení. Dotazoval jsem se proto, protože makrely z Norska normálně- spíše vůbec nevozím. Kdysi jsem přivezl jednu a tu jsem daroval a až nyní jsem jich přivezl více díky malé možnosti vyjet na moře- fakt špatné počasí. Zkusím rovnou vyudit i polaka s kůží, ale nevím jestli nebude moc suchej. No nechám ho tam kratší dobu a uvidí se- má někdo zkušenost? Mám makrely rozpůlit nebo vyudit celé?- Jsou to docela pěkný válce.

    odpověď na: Makrely z Norska #352818
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?

    Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.

    Obojí. Moc jich nemám, ale jsou pulmetrové.

    odpověď na: Makrely z Norska #352817
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.

    Tohle zkusím a v sobotu tak čtyři vyudím.

    odpověď na: Makrely z Norska #352816
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.

       Pár jich chci vyudit jen nevím jaké koření použít.-uzenou mám rád. Pečenou jsem jedl v Chorvatsku a nic moc, ale pak jsem ochutnal pečenou makrelu v Norsku a byla super. Spíše mně zajímá jaké koření na pečenou makrelu používáte. Ochutnal jsem i pomazánku z pečené makrely a taky byla fajn. Většinou makrely z Noska nevozím, ale nyní jsem pár velkých vzal.

    odpověď na: Přenechání pobytu v Norsku #351764
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    To by bylo něco pro mě. Škoda, že jsem sám. Sice je to kus cesty, ale tak daleko na severu jsem ještě nebyl. A za ty peníze by to určitě stálo za to.

    • Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem Harty.
    odpověď na: Fishing Club Veiholmen 2023 #349334
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    1 VOLNÉ MÍSTO. pobyt 16.8.-26.8. vlastní doprava ostatní info na 602792688. Tak kdo bude třetí do party? Že by Harty? 😉

      Ahoj, odkud jste? Kolik vás jede? No večer zavolám.

    odpověď na: Fishing Club Veiholmen 2023 #348640
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    No snad bude volné nějaké místo koncem léta, nebo začátkem podzimu. Ideálně v nějaké partě z karlovarského kraje. Nejraději bych na Veiholmen, ale bral bych i jiné místo v Norsku.

    odpověď na: Poradí někdo, nebo pošle odkaz? #346901
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Potřebuji to na seminární práci. Moc děkuji Harty

    odpověď na: Bud 2022 #341926
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Ahoj, chci se zeptat, jestli je majitel chaty registrovaný, aby si mohli rybáři odvést povolený limit filet nebo ne. A jestli nemáš ještě nějaké foto chaty uvnitř. Díky .

    Ahoj. Majitel chaty je registrovaný a při odjezdu nám vydal potřebný dokument- je to prý jeho povinnost. Foto chaty uvnitř skoro žádné, spíše mizerné. Dobré bylo dvakrát WC., 300l mrazák+ lednice z mrazákem a chladnička v kuchyni.

    odpověď na: Fishing Club Veiholmen 2022 #341849
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Piva se taky asi nemůže přihlásit? Nebo se jen cpe naloženým masem 😁.

    odpověď na: Efjord 2022 #341846
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Takže nakonec super dovča. Tak to má být. 👍

    odpověď na: Bud 2022 #341826
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Díky a řídili jste přílivem odlivem, nebo to bylo jedno?

                                  Když to jde, tak jdeme na ryby na přiliv. Ale počasí bylo větrné a proměnlivé tak, že se vyjelo když to šlo. A na předpověď počasí-čtyři různé aplikace/ se spoléhat nedá, ta fungovala jako loterie a to i ta aktuální. Takže se většinou vyjíždělo podle pohledu na vodu.

    • Odpověď byla upravena před 1 rokem a 10 měsíci uživatelem Harty.
    odpověď na: Bud 2022 #341819
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Harty krásné místo a nádherné fotky. Úplně jsi mi vlil energii do žil. Jedu až v žáří, tak hltám každý nový report. Na co vám to nejvíce šlo, jaké hloubky? Díky.

                              Ahoj. Tento rok jsme vůbec nebrali věci na pilkrování a ani nám to nescházelo. Co si pamatuji, tak jen jednou jsme chytali na hloubce kolem 80-90 metrů. Takže spíše mělčiny a kopce do 40 metrů, ale v blízkosti velkých hloubek a nejtěžší nástraha byla 90g pilkřík.  Chytali jsme na vše možné. Já osobně nejvíce preferuji gumové nástrahy s 50g hlavou od Miloše Černého a pilkříky 45- 90g. Došlo i na Zoomy, ale bez většího úspěchu a velkou rybu jsem na tuhle pro mě pytláckou nástrahu ještě neulovil. Kamarádům dobře fungovali gumy od Hamru a okounci od Relaxu, ale já pro velké množství jiných nástrah na ně nechytám. Spolehlivě také fungovali nástrahy od Sangeru,  které prodává Jigin a Hombre. Jo, a i když semnou nebudou místní profesionálové souhlasit, tak výběr barvy nástrahy, byl hodně důležitý pro úspěšný lov.

    odpověď na: Bud 2022 #341721
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Kvůli počasí jsem měl foťák na moři jen jednou, tak jen pár snímků.

    • Odpověď byla upravena před 1 rokem a 10 měsíci uživatelem Harty.
    odpověď na: Pokec – volný pokec o všem možném #340771
    Harty
    Účastník
    (1242 odpovědí)

    Ahoj. Daruji za poštovné staré knihy o rybaření.    Dravci peřeji, Sláva Štochl r.1950. Rybářství v Československu-Štochl r.1964. Petrův zdar r.1970. Svet bystrín a horských riek r.1950 Dyk-Dyková. Život našich řek r.1958 Šrámek-Hušek. A Chytání pstruhů, lipanů a hlavatek od Šimka r.1946.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 1,141)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(15)
(115)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...