Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Děkuji všem za rady. Je evidentní, že se tři neshodneme, ale mám na výběr. Rozhodnul jsem se, že půlku makrel okořením a druhou jen nasolím a vyudím. Něco si nechám na příště a zkusím ještě jinou úpravu než uzení. Dotazoval jsem se proto, protože makrely z Norska normálně- spíše vůbec nevozím. Kdysi jsem přivezl jednu a tu jsem daroval a až nyní jsem jich přivezl více díky malé možnosti vyjet na moře- fakt špatné počasí. Zkusím rovnou vyudit i polaka s kůží, ale nevím jestli nebude moc suchej. No nechám ho tam kratší dobu a uvidí se- má někdo zkušenost? Mám makrely rozpůlit nebo vyudit celé?- Jsou to docela pěkný válce.
A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?
Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
Obojí. Moc jich nemám, ale jsou pulmetrové.
Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.
Tohle zkusím a v sobotu tak čtyři vyudím.
Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
Pár jich chci vyudit jen nevím jaké koření použít.-uzenou mám rád. Pečenou jsem jedl v Chorvatsku a nic moc, ale pak jsem ochutnal pečenou makrelu v Norsku a byla super. Spíše mně zajímá jaké koření na pečenou makrelu používáte. Ochutnal jsem i pomazánku z pečené makrely a taky byla fajn. Většinou makrely z Noska nevozím, ale nyní jsem pár velkých vzal.
To by bylo něco pro mě. Škoda, že jsem sám. Sice je to kus cesty, ale tak daleko na severu jsem ještě nebyl. A za ty peníze by to určitě stálo za to.
- Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem Harty.
1 VOLNÉ MÍSTO. pobyt 16.8.-26.8. vlastní doprava ostatní info na 602792688. Tak kdo bude třetí do party? Že by Harty?
Ahoj, odkud jste? Kolik vás jede? No večer zavolám.
No snad bude volné nějaké místo koncem léta, nebo začátkem podzimu. Ideálně v nějaké partě z karlovarského kraje. Nejraději bych na Veiholmen, ale bral bych i jiné místo v Norsku.
Potřebuji to na seminární práci. Moc děkuji Harty
Ahoj, chci se zeptat, jestli je majitel chaty registrovaný, aby si mohli rybáři odvést povolený limit filet nebo ne. A jestli nemáš ještě nějaké foto chaty uvnitř. Díky .
Ahoj. Majitel chaty je registrovaný a při odjezdu nám vydal potřebný dokument- je to prý jeho povinnost. Foto chaty uvnitř skoro žádné, spíše mizerné. Dobré bylo dvakrát WC., 300l mrazák+ lednice z mrazákem a chladnička v kuchyni.
Piva se taky asi nemůže přihlásit? Nebo se jen cpe naloženým masem 😁.
Takže nakonec super dovča. Tak to má být. 👍
Díky a řídili jste přílivem odlivem, nebo to bylo jedno?
Když to jde, tak jdeme na ryby na přiliv. Ale počasí bylo větrné a proměnlivé tak, že se vyjelo když to šlo. A na předpověď počasí-čtyři různé aplikace/ se spoléhat nedá, ta fungovala jako loterie a to i ta aktuální. Takže se většinou vyjíždělo podle pohledu na vodu.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 10 měsíci uživatelem Harty.
Harty krásné místo a nádherné fotky. Úplně jsi mi vlil energii do žil. Jedu až v žáří, tak hltám každý nový report. Na co vám to nejvíce šlo, jaké hloubky? Díky.
Ahoj. Tento rok jsme vůbec nebrali věci na pilkrování a ani nám to nescházelo. Co si pamatuji, tak jen jednou jsme chytali na hloubce kolem 80-90 metrů. Takže spíše mělčiny a kopce do 40 metrů, ale v blízkosti velkých hloubek a nejtěžší nástraha byla 90g pilkřík. Chytali jsme na vše možné. Já osobně nejvíce preferuji gumové nástrahy s 50g hlavou od Miloše Černého a pilkříky 45- 90g. Došlo i na Zoomy, ale bez většího úspěchu a velkou rybu jsem na tuhle pro mě pytláckou nástrahu ještě neulovil. Kamarádům dobře fungovali gumy od Hamru a okounci od Relaxu, ale já pro velké množství jiných nástrah na ně nechytám. Spolehlivě také fungovali nástrahy od Sangeru, které prodává Jigin a Hombre. Jo, a i když semnou nebudou místní profesionálové souhlasit, tak výběr barvy nástrahy, byl hodně důležitý pro úspěšný lov.
Kvůli počasí jsem měl foťák na moři jen jednou, tak jen pár snímků.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 10 měsíci uživatelem Harty.
Ahoj. Daruji za poštovné staré knihy o rybaření. Dravci peřeji, Sláva Štochl r.1950. Rybářství v Československu-Štochl r.1964. Petrův zdar r.1970. Svet bystrín a horských riek r.1950 Dyk-Dyková. Život našich řek r.1958 Šrámek-Hušek. A Chytání pstruhů, lipanů a hlavatek od Šimka r.1946.
-
AutorPříspěvky