Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Pod stromem bobr.Na Křemelné – Šumava.Kdybych měl větší přiblížení…:-|
Asi kalina (Viburnum bodnatense),ta někdy kvete už v listopadu.
Zrovna jsem to chtěl napsat,Nemá to být 12,5kg? Rekord Sima je 121cm/12,kg..
Radyn napsal:
Kime žitnou mouku mají v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. V supermarketech jsem ji neviděl nikde.
V Albertu,Tescu..:-P
Já myslel,že to posílá rovnou Simovi.Kolegyně z lodi.
To jsou fotky od Zerpa ?
http://www.receptyzmouky.cz/recept/66-chleb-peceny-v-troube
v pekárně,kterou sebou mnozí vozí – http://www.peceme-chleba.cz/chlebove-smesi
Ty gumy,to je rozumné a praktické.Probírání fotek je na sentimentální náladu.
Ilustrační vzpomínkové foto,kreré mají asi všichni, kdo tam jezdí. Fotografováno v březnu 2007. Jinak jsem v ČR.
Omlouvám se,že dotoho šťourám,ale při použití jenom hladké mouky dostaneme bílý chléb a´la veka,který chřupe jen po vytažení z trouby.Chceme-li mít chleba připomínající náš český chléb,musíme přidat žitnou mouku atp.Prodávají se už hotové směsi,jsou další recepty,což určitě mnozí znáte a v Norsku používáte.
Tohle tady dlouho nebylo :-P:-P
JAKABO – vždyť ty přitom hledání vtipů taky!
Chce to být déle na světě a nebýt apatický…
Já si představuju filetárnu,bednu ryb,většinou nevykuchaných a soustavu hadrů,kterými se ryby otírají.V bednách jsou obecňačky nažrané kraby…
Pocit,že neopláchnuté maso bude i po několika měsících v mrazáku lepší než omyté čistou mořskou nebo sladkou vodou u mě nenastane.Teplota vzduchu je nad 6°C…Ve chvíli kdy rybu zabijete,začínají ve vnitřnostech hnilobné procesy.Kdo chce mít ryby s příchutí natrávených krabů,sleďů,ať je na vodě nekuchá,ve filetárně neomývá.Krev bezezbytku neotřete a při uskladnění je potencionálním ohniskem nepříjemných pachů rybiny po rozmrazení.Stejně při déletrvajícím zmražení, ploutve,ale i kůže.Opláchnutím nemyslím hodinové máčení,zase bychom museli mít vodu kolem 0-4°C.Že maso tresek vydrží o něco víc je dáno tím,že neobsahuje tuk,ale i u nich jsou rozdíly,takže maso kelerů,jednoskvrnek je po čase horší než u obecných.U tučných je už po týdnu zmražení znát(např.kapr,natož nevykuchaný).Takže za mě a nejsem teoretik,maso určitě omývat,pak nechat okapat,když je zima(5°C) nebo otřít hadrem.Hadry měnit a vymáchat,nechat usušit.Venku,ne jako jeden kolega,který je sušil v chatě na radiátorech a k zápachu který vydával(celý týden se nemyl a živil se sýry)přidal ještě další.
Petrův zdar! 😀
igorko napsal:
Kamarat mi dal tip – nie som si istý či to bude fungovať aj pre morské ryby, ale pre sladkovodné určite.
Keď chytí kapra, len ho očistí zo šupín a vôbec ho nevypitvá. Týmto ryba nepremrzne – keď ju neskoršie vyberie, nechá rozmraziť v chladničke, následne vypitve – chutí ako čerstvá.
Výborná možnost pro saňové psy nebo medvědy.Špatný tip i na karbanátky.Nemělo to být v rubrice Vtipy?
-
AutorPříspěvky