Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Zbony
ÚčastníkDnes pocasi pralo a ackoliv bylo zatazeno, tak pouze mirny vetrik, misty bezvetri a bez deste.
Kluci vyrazili uz rano, nejdriv pred pristavem, pak pred Hasvikem, smerem k selfu az ke 150m.
Byl kombinovan pilkr na vetsich hloubkach I s gumou na mensich hloubkach.
Ja sem vyrazil sam pozdeji, jen na chvilku, zkusil sem usti Hasfjordu, kde prvni dva nahozy byli temer okamzite zabery od mini halibutu, ktere jsem pustil a pak sem byl pouze kousicek pred Hasvikem pro par mensich tresek k veceri na zitrek.
Predpoved na cely zbytek tydne vypada krasne, temer zadny vitr, zadny dest, jen slunicko a otepleni, coz potvrzuje uz zitrek, kdy si uzijeme 9°C a slunecno
Zitra to typuju na vylet za halibuty.
Zbony
ÚčastníkChcel som napísať, že sa tam uvidíme ale sme tam až o mesiac neskôr. Bude niekto z fóra v Hasfjorde 10. až 19.6.2019? Sme v chate Hasfjord1
Ja tu budu 😀 😀 😀
Zbony
Účastníkhusky19
Super prezdivka 😉 tady mame Husky 23ks 😀
Zbony
ÚčastníkV minulem tydnu se povedlo i par vetsich kousku. Vse v okoli Hasviku
Zbony
ÚčastníkIce
Toho halika chytli na usti pred Hasfjordem na kelera, a byli od nas, dva kamaradi ze svedska, prijedou i v lete, do dvou baraku 🙂
Zbony
ÚčastníkTak tady sou, treska 34kg a megabut 142cm, pouze zmeren ve vode a pusten
Zbony
Účastníkve ctvrtek 18.4 sme byli s Ornulfem na sneznem skutru po ostrove, objeli sme 2 chaty uprostred ostrova, kam sme se zapsali do navstevni knihy, vyjeli sme na nekolik kopcu, odkud byl nadherny vyhled, a navstivili sme zamrzle jezero, kde byli vsichni z okoli se skutry ( v jednu chvili tak 40-50 skutru ) grilovalo se, posezeni, pohoda.
Vylet sme zakoncili vyhledem nad Hasfjordem
Zbony
ÚčastníkDnes krasne pocasi, zbytky snehu postupne taji, silnice suche a strida se nam velky odliv s velkym prilivem, rozdil vysky kolem 3m
Na zitrek a pondeli rano hlaseny silny vitr, a potom cely tyden krasne.
Vcera se podarila treska 28kg a nejvetsi halibut 142cm, zkusim vyloudit fotky (bud spej nebo sou na vode) 😀
Chyceno dalsich 6 halibutu 15-20kg, vse pusteno
Vsechno chyceno na usti Hasfjordu, halici sli na kelera
Zbony
ÚčastníkZbony
ÚčastníkSnih a led dal taje pred ocima
Dnes uz se vitr zacal mirnit, takze je mozne znovu vyrazit na vodu 😉
Zbony
ÚčastníkVetrne pocasi pokracuje, na zitrek hlasena vystraha silneho vetru s poryvy narazoveho vetru v nekterych oblastech Finmarku az okolo 30:/
Nas se tyka pryblizne 15, s narazy 20m/s
Obcasny dest pomaha pri tani zbyvajiciho snehu, ktery doslova mizi pred ocima
Dlouhodoba predpoved je v duchu plusovych teplot, takze zima uz je opravdu u konce
Zbony
ÚčastníkIdylka je pryc, predpoved vitr a postupne oteplovani.
Podminky velmi promenlive, chvilku vanice, chvilku slunicko.
Ve vlnach pred Hasvikem sem zahlid jednu lod, idealni misto za spatneho pocasi na halibuty.
V restauraci v hotelu si za spatneho pocasi muzete dat kafe a dortik.
Zbony
ÚčastníkDo Hasfjordu jezdi i zmrzlinar 😀 to je prehnany 😀
Zbony
ÚčastníkK veceri sme meli sobi gulasek a nez sme si chvilku odpocinuli, tak se prehnala kratka snehova prehanka.
Tak to tu je, chvili nadhera, a zniceho nic snih, nebo dest.
Ale stoji to za to
Dnes se nam povedlo 35 tresek perfektni jidelni velikosti.
A vzhledem k tomu, ze po vytazeni ctvrte ryby sem je zacal krmit, tak vetsinu vytahl Geir a ja delal navigatora 😀
Jinak je zatim slusne videt zhruba do 21h a stale se slunce prodluzuje.
Prvni pulnocni slunce muzeme cekat uz nekdy okolo 20. kvetna
Zbony
ÚčastníkDnes na Soroya dokonale pocasi, teplota -2, vitr cca 2-3m/s, jasno, slunecno.
Nadherne pocasi vytahlo vsechny rybare a turisty z okoli, lode byly doslova vsude kolem.
Cestou tam sme potkali trajekt, cestou zpet letadlo.
Vyjeli sme pred Vaagan na 40m a postupovali smerem k selfu k hloubkam do 65m
Pouzit vzdy pilkr a paprika navazane cca 1-1.5m od sebe
Ze zacatku moc nekousaly, tak sme je tahali podseknuty, ale dal od pobrezi uz byly dravejsi.
Vetsina ryb sla po dvou
Spustili sme na dno, jeden az 3 naviny snury, max 5x pilkrovat a byly tam. Nekdy okamzite po dopadu zaber.
S debatou ohledne filetovani souhlasim, meli bysme si vazit toho, co mame a vyuzit z ryby maximum.
(mimochodem vyrezavat tresci jazycky, delikatesa !!)
Byl sem chytat s Geirem z Bergenu, ktery v minulosti taky rezal pouze nejlepsi kousek, ale uz na to ma taky zdravejsi nahled a bere z ryby maximum masa
Dnes sme zase privezli asi 30ryb, ted se navecerime a deme to nafiletovat.
Je tu nadherne
-
AutorPříspěvky